Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Genel bakım

Kürşad

Bronz 5 Üye
Merhaba siz tecrübeli arkadaşlarıma yeni bir kablumbağa sahibi olarak bir kaç soru sormak istiyorum.
-ısıtıcıyı günde kaç saat çalıştırmak gerek
-beslenme nasıl olmalı (karides yem vs.)
-kaç saat aralıklarla beslenmeli
-güneşe ne kadar çıkartmam gerek (uvb ışığı alamadım daha )
-yerde dolanmalarına müsade siz ediyormusunuz
-aklınıza gelen tavsiye felan olursa bilgiye açığım
Şimdiden teşekkürler.

merhaba aramıza hoş geldiniz,

Istıcı 24 saat çalışacak ve su sıcaklığı 28 derece olacak. Size tavsiyem termometreli ısıtıcı almanız. Ayarladığınız dereceye gelince kendini kapatır ısı düşünce tekrar çalışır böylece kullanım kolaylığı sağlanır. Maddi durumunuza bağlı olarak eheim markasını tek geçerim.

Kabuk boyu kaç cm ? Eğer 6 cm den daha küçükse sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kaplumbağanın kafa hacmi kadar verilecek. Yem tavsiyem sera raffy P ve sera gammarus (karides) olacaktır. Sabah raffy p akşam karides verebilirsiniz.

6 cm den küçük ise uvb ışığına gerek yok oda hafif güneş alsın yeterli.

Yerde tabi ki dolanmaları gerekir. Zemin malzemesi için vitasand pro 78 kum kullanıyoruz. Bu kumu aynı zamanda yerler ve sindirimlerini rahatlatırlar.

İster 6 cm den küçük ister büyük olsun uvb lambasından önce 40-50 watt aralığında ısıtıcı lamba kullanmalısınız. Bu lamba günde 12 saat yanacak ve hayvanların üşüyüp hasta olmamasına ve kabuk ila derilerinde oluşan zararlı mantar ya da bakterilerden arınmalarını sağlayacak. Saat 07:00 ila 19:00 saatleri arasında yanmalıdır.

Plastik kapta besliyorsanız hemen değiştirip cam akvaryuma geçin. Akvaryum minimum 50 litre olmalıdır.

Başka sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Aç kaç gün yaşar biraz iştahsız birde bu sorum var
Yeni geldiyse alışmaları biraz zaman alıyor. Yem yemediği taktirde yağ deposunu kullanacaktır. Eğer sağlıklı bir hayvansa alışınca mutlaka yiyecektir yani ölmez korkmayın. Yeni gelen kaplumbağaların adapte süreci 2 hafta kadar sürebilmektedir. Yemi suda bırakın yemezse yarım saat sonra alın fakat yemi attıktan sonra akvaryumdan uzaklaşın. Ayrıca yiyebileceği miktarda verin eğer yavruysa stick yemi ikiye bölerek verin

• Beğen
Tepkiler: cem
akciğeri enfeksiyonundan şüpheleniyorum
-ağızda salya
-halsizlik
Sürekli dinleniyor
-yem yemiyor

bu arada iç filtre yoksa almayı ihmal etmeyin. Duran su zararlı organizmalara sebebiyet verir bu da istediğimiz bir şey değildir. Haftalık iç filtre ve su temizliği yapın

akciğeri enfeksiyonundan şüpheleniyorum
-ağızda salya
-halsizlik
Sürekli dinleniyor
-yem yemiyor
bir an önce ısıtıcı lamba alın hayvan üşümüş. Genta damla ve deep fix vitamin kullanmanız lazım

@cem bey size kullanım talimatı hakkında bilgi verecektir.

Isıtıcı lamba taktım bir kaç güne de büyük akvaryuma geçeceğim ölmez umarım ne kadar dayanır aç aç

Su ısıtıcı 24 saat çalışır. Sabit 28 dereceye ayarlanır. Yazın en soğuk zaman sabaha doğrudur. Şayet 26 derece altına düşmüyorsa kullanılmayabilinir.

Isıtma lambasını yaz kış kullanırız. Hayvan ısıyı doğrudan almalıdır. Mesafeyi ayarlarken hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırırız. Tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız. Bu konuda bilgi verdim.

Uvb ampulü 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanıyoruz. Öncesi kabuğun rahat gelişmesi için esnek yapıda olması gerekiyor. Yemlerden aldığı kalsiyum ve D vitamini ihtiyacını karşılar. Güneşe çıkarmayın. Isıtma lambası yeterli. Bu süreçte uvb ampulü araştırın uygun fiyata bulduğunuzda alırsınız.

Hayvan pencere ve klima açılmasına bağlı esintiye maruz kalmamalıdır. Pencere açılıp havalandırma yapılacaksa hayvanın su içinde olması üşümesini önler.

Akvaryumdan çıkarmıyoruz. Yaşam alanı sudur. Ayrıca dışarıda dolaştırmak kir, toz sebebiyle göz ve kulak enfeksiyonuna neden olabilir.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında tek öğüne düşeriz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu. Yemleri ona göre yazayım. Elinizde hangi marka yemler var? Açık yem kullanıyor musunuz?

Bu hayvanları fazla büyümesin diye aç bırakırlar. Bunun harici yeni ortama giren hayvanlarda adaptasyon süreci olur. Bu 3-4 gün ila 15 güne kadar sürebilir.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Ağzından gelen salya akıntısı şeffaf mı beyaz mı?

Burundan akıntı geliyor mu?

Nefes almada zorlanma, hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Merhaba siz tecrübeli arkadaşlarıma yeni bir kablumbağa sahibi olarak bir kaç soru sormak istiyorum.
-ısıtıcıyı günde kaç saat çalıştırmak gerek
-beslenme nasıl olmalı (karides yem vs.)
-kaç saat aralıklarla beslenmeli
-güneşe ne kadar çıkartmam gerek (uvb ışığı alamadım daha )
-yerde dolanmalarına müsade siz ediyormusunuz
-aklınıza gelen tavsiye felan olursa bilgiye açığım
Şimdiden teşekkürler. Son zamanlarda SoundCloud'da dinlenme satın alarak büyük bir başarı elde ettim. Dinlenme sayılarındaki hızlı artış, şarkılarımın daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağladı ve organik olarak daha fazla takipçi kazandım. Bu strateji sayesinde müziğimin görünürlüğü arttı ve dinleyici kitlesi üzerinde olumlu bir etki yarattı. Dinlenme satın almanın, özellikle yeni sanatçılar için etkili bir büyüme aracı olduğunu düşünüyorum.
Merhaba! Kablumbağa bakımında yeniyseniz, işte bazı öneriler:

- Isıtıcıyı genellikle 12-14 saat çalıştırmak iyi olur.
- Beslenmede karides, sebzeler ve özel kablumbağa yemleri dengeli bir diyet sağlar.
- Günde 2-3 kez küçük porsiyonlar halinde besleyebilirsiniz.
- Güneş ışığını haftada birkaç kez almak iyi; UVB ışığı kullanımı da önemli.
- Yerde dolaşmalarına izin vermek doğal davranışlarını destekler.
- Temizlik ve uygun ortam koşullarına dikkat edin. Bol şans!

Geri