Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

genel sağlık durumu hakkında bilgi

Dupe

Bronz 1 Üye
Katılım
16 Nis 2018
Mesajlar
103
merhabalar kaplumbağalarımın sağlık durumları hakkında genel bilgi almak istiyorum biri 8 aylık 11.5 cm kabuk boyunda ötekisi ise 6 aylık 9.5 cm kabuk boyunda bugün jbl energil sipariş verdim internetten ve de petshoptan herbivor sera reptil adındaki yemi aldım   :) :)


bu arada bir sürü etçil yemimiz var sadece sebze tüketmedikleri için böyle bir yem aldım attığım marulu veya herhangi bir şeyi yemiyor seçiciyiz biraz  ^^


uv lambamız henüz yok en yakın zamanda alacağım odamda ne yazık ki kuzeye baktığı için saat 4 güneşi vuruyor odaya o yüzden güneş ışıklarını adam akıllı göremedi yavrucaklar bunun için kabuğuna ne yapmam gerekir bugün gidip sorduğum petshop inatla kabuk sertleştirici kullanmamı diretti bende inatla kullanmayacağımı söyledim kabukta herhangi bir yumuşama henüz yok lakin bunun sadece kabukla ilgili olmadığını da biliyorum sizce ne yapmalıyım
 

Ekli dosyalar

  • bk 1.jpg
    bk 1.jpg
    79.8 KB · Görüntüleme: 107
  • bk 2.jpg
    bk 2.jpg
    64.5 KB · Görüntüleme: 119
  • kk1.jpg
    kk1.jpg
    94.8 KB · Görüntüleme: 103
  • kk2.jpg
    kk2.jpg
    65.3 KB · Görüntüleme: 101
Herbivoru keşke almasaydın daha erkendi ondan ziyade vital daha uygun ama şu aşamada reptomin yeterli önce onu yiyecekler sonra herbivor yada vital. Reptomin yok ise onu mutlaka al. Hatta değiştirebilirsen herbivoru açmadıysan onu verip reptomin al.

Kabuk için birşey yapmana gerek yok. Sertleştirici almadığın iyi olmuş. Yemlerde eser miktarda kalsiyum ve D vitamini var. Yumuşama olursa eczaneden devit damla alır haftada bir, bir yeme bir damla damlatır ve ilk yem olarak verirsin ama şu aşamada gerek yok. Marul yedirmeye çalış marul kalsiyum içerir. Güneşe tutmana gerek yok.

Hayvanların kabukları güzel, gözleri sağlam. Sağ üst resimdeki hayvanın kulağında hafif bir şişlik mi var yoksa deri katlanması mı ?

Bir de sol alttaki resimdeki hayvanın arka kısmındaki kir mi ? plaka açılmasına bağlı matlık mı var ? Yoksa ışıktan mı öyle grimsi gibi duruyor

Tırnaklarda oje olmasa iyi olur hayvanı elden besliyor isen dişleyip yutabilir. Tırnaklar gözüne batabilir. Yem için ileri atılır ve çarpabilir.
 
Cvp: genel sağlık durumu hakkında bilgi

reptominimiz var sadece çeşitlilik olsun diye almıştım herbivoruda kulakta şişlik yok deri katlanması diğerinde de kir yok çok dikkat ediyorum, elden besleme yapmıyorum ölçekli kaşık var onunla ayarlayıp sularına atıyorum


büyük kapluş elimde sırtüstü yatırmama rağmen kıpırdanmazken, usluca beklerken diğer kapluş sürekli kafasıyla kendini düzeltmeye çalışıyor


marulun yanına nedense yaklaşmıyorlar elma yedirebilir miyim? belki onu denerler kıyma ve tavuk vermiyorum henüz ama balık olduğunda etini yediriyorum kılçıklarından iyice arındırıyorum
 
Balık yağlı ve tuzlu ise olmaz. Alabalık verilecekse 15 günde birden az verilmemeli alabalık kemiği yumuşatır. Ama buna gerek yok kurutulmuş yem yeterli. Bunda da karideslerin ağzındaki dikensi doku ile iri balıkların yüzgeçlerini kopar ağzına batmasın.

Reptomini yemiyorlarsa yiyene kadar başka yem verme. Sürekli protein yönlü beslenmeleri iyi değil. İnat ederlerse ki edeceklerdir. Yiyene kadar aç kalsınlar bir hafta 10 gün aç kalsalar birşey olmaz. Bunlar bu şekilde hizaya gelir. Zamanında ben 13 değişik yem veriyordum aynı yeme sıra iki haftada bir geliyordu.

marul ve kıvırcığın orta körpe yaprakları, hindiba, salatalığın kabuğunu soyduktan sonra boylama ince uzun bir kesit. Havuç rendesi. Bunların harici ayda bir olmak kaydı ile bazı meyveler verilebilir. Elma dilimi, dilimlenmiş çilek, ufak bir muz dilimi, karpuz kesiti bunlar fruktoz içerdiği için fazla vermiyoruz. Haşlanmış süt mısırın ufak tanesi de olur. Fazla iri olmayacak. Haşlama suyuna tuz katılmıyacak.

Her ikisini kuru yerde ters koyarsan kendini düzeltmeye çalışır. Elde olmayı büyük idrak ediyor. Küçükte zamanla alışır. Yalnız dikkat et boynu uzatırken parmağını kapmasın. Büyük sakin durur ama parmağın baş bölgesi hizasına gelirse affetmez ısırır. Sinikmiş gibi görünür ama savunmadadır.
 
Cvp: genel sağlık durumu hakkında bilgi

valla önüne ne gelse yiyorlar reptomin almaktan ciğerlerim soldu başka yemler deneyelim dedik reptomin sticks var elimde şu anda, birazdan bir çilek yedireyim onlara madem, marulu ve kıvırcığı dediğiniz gibi verdim hiç sevmiyorlar büyüğü kuru yerde ters koyduğumda da düzeltmeye çalışmıyor kendini anca tek başına düşerse sırtüstü o zaman dönmeye çalışıyor benim koyduğum şekilde durma gibi bir huyu var


bu arada buraya daha önceden sorulmuş bir soru dikkatimi çekti kaplumbağalardan biri diğerini ısırıp alfa olmak istiyormuş gibi bir şeydi bizimkilerde hiç öyle bir problem olmadı çok iyi anlaşıyorlar peki ileride olabilir mi böyle bir durum?
 
En anlaşan uyumlu hayvanlarda bile gün gelir bu olur sebepleri çoktur.
-alanın dar gelmesi
-aynı yeme hücum etme
-kur yapma ve karşılığını bulamama
-uykusuzluğa bağlı hırçınlık
-alfa olma isteği
-akvaryumu sahiplenme (bu önceden tek yaşamış ve sonradan yeni hayvan geldiğinde görülür)
Bunlar şu an aklıma gelenler. Genelde iki erkek yada bir erkek bir dişi de bu hadiseler görülür. İki dişi de nadiren.

Reptomin yiyorlarsa haftada iki gün ver. Günde tek öğün vereceksin o boya gelmişler. Tabanda silis kum yok ise alırsın günlerinin büyük bölümü kumu eşelemekle geçer.
 
Silis kumum var 10 kg peki benim kaplumbağalarımdan büyük olan dişi ama diğeri erkek mi ben anlayamadım henüz
 
10 cm’ye gelsin. O zaman belli olur. Erkekse ön tırnaklar uzar.
 
Cvp: genel sağlık durumu hakkında bilgi

Cem bey benim  kaplumbağanın kabuğunda beazlanma var sağ dış kısım ve biraz aşağıya doğru olan kısımnda okudum ve devit 3 vitamini aldım ve kabuğa sürdüm yemine damlatım verdim ve neredeyse hespi kayboldu tabi kuru alanda 10-15 dk beklettim iyi yapmışmıyımdır :helpsmilie:
 
Kayboldu ise kireçtir. Hayvanın kabuğu sert ise ağızdan vermeye gerek yok. Yoğun bir kireç katmanı olmadığı sürece gerek yok. Devit kabuğu güzel göstermesi yanında üst eski plakayı ve kireci yumuşatıp çıkmasını kolaylaştırır. Yalnız kuru yerde 5-10 dakika beklesin, çok tutma, emip etkisini göstersin yeterli, kalanı peçete ile silip akvaryuma alırsın. Akvaryum suyu fazla yağlanmasın.
 
Geri
Üst