Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Genel sağlık durumu.

Rowe

Bronz 5 Üye
Esenlikler! Kaplumbağamın genel sağlığı hakkında bilgi almak istiyorum. Daha önce foruma attığımız bir kaplumbağaydı, yani akvaryum ölçüleri vs. her şeyi normal, merak etmeyin.
Fotoğraf eklerinden önce ufak bir şüphemi yazayım. Normalde kaplumbağa en son kız arkadaşımın evinde kalıyordu fakat ben devraldım bir süreliğine, sanırım onun koyduğundan da biraz daha fazla su koymuşum. Kaplumbağa çok hareketli olsa da bazen düz yüzmek yerine ayakta durmaya geçiyor, acaba bunu kendi isteğiyle keyfi olarak mı yapıyor, yoksa bir rahatsızlığı mı var diye şüphe duyuyorum. (duruş tarzı için de örnek fotoğtaf ekleyeceğm) (rampaya tutunmadığı vakit de öyle duruyor, ona aldanmayın)
Kabuk boyu: 5 cm, iştahı ve hareketliliği çok iyi.

Ekli dosyalar

• 20240821_122854.jpg
    8.3 MB · Görüntüleme: 19
  • 20240821_122907.jpg
    7.8 MB · Görüntüleme: 19
  • 20240821_122935.jpg
    8.5 MB · Görüntüleme: 18
  • 20240821_122946.jpg
    8.3 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG-20240821-WA0026.jpeg
    IMG-20240821-WA0026.jpeg
    841.6 KB · Görüntüleme: 13
Hayvan gayet güzel. Göz ve kulaklarda sorun yok. Kabuk yapısı güzel eski plakaların içinde kireç var. Atılınca temizlenir. D vitamini eksikliği de yok.

Hayvanlar burun dışarıda o şekilde dinlenir.

Ön cama su yüzeyi hizasında 3 vantuzla plastik boru yada küçük oklava yada benzer birşeyden tünek yapın. Hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur. Bu suyu da yükseltme olanağı verir.

Hayvan gayet güzel. Göz ve kulaklarda sorun yok. Kabuk yapısı güzel eski plakaların içinde kireç var. Atılınca temizlenir. D vitamini eksikliği de yok.

Hayvanlar burun dışarıda o şekilde dinlenir.

Ön cama su yüzeyi hizasında 3 vantuzla plastik boru yada küçük oklava yada benzer birşeyden tünek yapın. Hayvan tutunup dışarıyı seyreder ve uyur. Bu suyu da yükseltme olanağı verir.
Esenlikler, o bahsettiğiniz tünek olayını bize daha önce bahsettiğiniz için zaten ayarlamıştık, ilk başlarda pek kullanmasa da şu aralar sık sık kullanıyor.
Yanıt için teşekkürler, hayvanımızın sağlıklı olmasına çok sevindik. Iyi forumlar.

Geri