Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Genel temizlik sorunum..

SfBayyurt

Taç 4 Üye
Akvaryumun genel temizliğini yapmam gerekiyor..Dış filtreye geçilmeden önceki temizlik..O kadar suyu nasıl boşaltırım hiç bilmiyorum.Bunun için aparat yada üretilmiş malzeme varsa önerilerinize açığım.Gözümde büyüyor 150 litre su en az..Ayrıca doldurmasını nasıl yapacağım hazır suyla dolacaksa onlarca şişe su ayarlamam gerekir sanırım.Çeşmeden doldursam hortum çekip sorun olur mu.Malum Ankara suyu güvenemiyorum..Bunun gibi bi sürü sıkıntı..Forumda da gezindim ama bulamadım aradığım açıklamada bir konu.Teşekkür ederim yardımlarınız için şimdiden..

Evde alaturka tuvalet var ise akvaryumdan tuvalete kadar hatta 2-3 metre fazla hortum al.

Musluk aç kapa tip ise musluğun ucunu sök. Bazı muslukların ucu dişi bazılarında erkektir. O parçayı yanında götür bazı bataryaların ucu 1/2 bazılarının 3/8'dir. Ona göre alacaksın aparatları. yapı marketlerin bahçe bölümünde musluk aparatları var. Erkek ise yeşil ucu bataryanın ucuna ve hortuma takılacak oynar başlıklı diğer tarafı hortuma geçen o parçayı alacaksın. Bu şekilde tak çıkar kolay olur. Dişi ise iki ucu yivli aparatı alacaksın. Unuttum şimdi ismini. Bir de teflon bant al bunun için. Oradaki eleman gösterir. Teflon bandı yeteri kadar musluğa girecek kısma sarıp tak. Az sararsan su kaçak yapar çok sararsan girmez. Sonra o yeşil dediğim parçayı bunun içinde conta olduğu için teflona gerek yok, bunu da tak. Sonra hortuma taktığın diğer aparatı buna geçir tık diye ses geldiğinde oturmuştur.

Hortumun diğer ucunu ya berninanın ikili ısıtıcı vantuzu ile yada iki tane tekli vantuz ile akvaryumun dibine kadar indirip ( kuma değmeyecek şekilde olacak yoksa kumu çektirirsin.) sabitledikten sonra gidip musluğu aç. Akvaryuma kadar su gittiğinde bataryayı kapayıp aparatın klipsini aşağı çekip çıkar ve tuvalete bırak su kendiliğinden akar. Vantuza sabitlediğin için hortum akvaryumdan düşmez başında beklemene gerek kalmaz. Su boşalırken diğer işlerle uğraşırsın.

Su işi bitince bataryaya tekrar takıp aç kapa zamazingosunu orta noktada açarsın bu uygun sıcaklıkta suyu doldurur.

Dış filtre kullanacağına göre karbon malzeme de kullanacaksın. bu şebeke suyunun içindekileri temizler. Uygun şekle sokar. 28 gün içinde bakteri döngüsü başlar. Sonrasında ya içme ya arıtma yada dinlendirilmiş su eklemesi yaparsın.

Normal musluk varsa hortumu direk takarsın ama soğuk su olduğu için suyu akvaryuma doldururken hayvanları çıkarıp ısıtıcı ile dengeye geldiğinde koyarsın.

Cem çok sağol.Bu teknik konuları bi iyice anlamaya çalışıp sorularımı öyle sorayım :) Malum kadın kafayapısı bunları zor algılıyor ;) Evdekilere bi okutayım bunları.

Geri