Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gereken en önemli malzemeler için tavsiyeleriniz

kaplumbaga9191

Yeni Üye
Dün su kaplumbağası almaya karar verdim ama hiç bir bilgim yoktu. petshopa girip sordum beslemesi basit dedi, bana bi tane ortasında palmiye agacı olan dandik plastik kap verdi günde 1 saat güneşlensinler dedi. bi de pets family marka yem verdi. Eve geldim internetten araştırayım dedim direk burayı buldum çoğu konuya baktım ve çok büyük hata yaptığımı anladım bilinçsizce almışım. Yarın başka bi petshopa gidip güzel bi akvaryum alayım diyorum da bana yardımcı olabilir misiniz. Para konusunda da sıkıntım var öğrenciyim. Olmazsa olmaz her şeyi almak istiyorum..

Cvp: Acil yardım eder misiniz?

Bi 50 litre akvaryum al 15 tl 100w ısıtıcı filtre de o civar ilk akvaryumu kur tek tek herşeyin en iyisini alırsın

Cvp: Acil yardım eder misiniz?

sedatsahin' Alıntı:
Bi 50 litre akvaryum al 15 tl 100w ısıtıcı filtre de o civar ilk akvaryumu kur tek tek herşeyin en iyisini alırsın

Teşekkürler cevap için.Toplam 50 lira verebilirim. Bu arada dünden beri verdiğim yemleri yemiyorlar bir sıkıntı yoktur dimi 1.5 gün oldu alalı hiç yem yemediler elimle de vermeye çalıştım başka kuru alana alıp orada da önüne koydum hiç bir şekilde yemiyorlar

Cvp: Gereken en önemli malzemeler için tavsiyeleriniz

Sedat beyin de dediği 50 lt lik bir akvaryum, bir ısıtıcı, ve bir filtre edinin. Ekipmanlar, uygun akvaryum ve beslenme konusunda zaten forumda epey bilgi mevcut. Yem yememelerinin sebebi ise yeni ortama henüz alışamadıklarındandır.

emronyus' Alıntı:
Sedat beyin de dediği 50 lt lik bir akvaryum, bir ısıtıcı, ve bir filtre edinin. Ekipmanlar, uygun akvaryum ve beslenme konusunda zaten forumda epey bilgi mevcut. Ye yememelerinin sebebi ise yeni ortama henüz alışamadıklarındandır.

Hocam peki kuru alan kısmını nası yapabilirim.Kum yapmayı düşünüyorum da kaya mı yapayım ona da bir cevap verirseniz yarın hepsini halledeyim. Kum veya kaya alırsam büyük küçük olmasını da söylerseniz iyi olur. Bu arada bi tanesi ilk yemini yedi :)

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Merhaba,
Bu konuyu okumanızı tavsiye ederim. Burada kaplumbağanın olması gereken sistemi anlattım. Tabiki hemen en iyisini yapamazsınız. Ama olması gereken ısı vs gibi konular değişmez.
Bunun dışında inşaat gibi yerlerden doğal kayalar bulup kaya tuzunda kaynatabilirsiniz. Bir kaç taneyi yıkılmayacak şekilde üst üste kuyup kuru alanı yapabilirsiniz.
Yem konusunda şu anki ortam iştahsızlığın başlıca sebebi olmakla beraber ortama olan adaptasyon zamanıda etkilidir. Uygun olmayan ısı şimdi yesede tekrar iştahsızlığa sebep olabilir. Beslenme konusu içinde aşağıdaki konuyu okumanızı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Sanırım birden fazla kaplumbağanız var. Bu alan konusunda ek yük getirecek ama artık yapacak birşey yok.

Kuru alanı kayadan veya eğer uğraşabilirseniz camdan yapabilirsiniz. Kuru alan kaplumbağanızın rahatlıkla sığabileceği kadar geniş ve akvaryumundan kaçamayacağı kadar alçak olmalı. Ve unutmadan, sakın kum kullanmayın. Büyük akvaryumlarda kum kullanmanın pek bir sakıncası yoktur ancak dış filtre olmayan akvaryumlarda kum, temizliği çok zorlaştırır. Eğer kum kullanacaksanız da silis kumdan veya dere kumundan şaşmayın. İnce taneli olduklarından dolayı kir tutmazlar ve haliyle de fazla kir barındırmazlar. İri taneli kum veya çakılları sakın kullanmayın. Aralarında çok fazla kir birikiyor çünkü.

Cvp: RE: Gereken en önemli malzemeler için tavsiyeleriniz

AEK' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Merhaba,
Bu konuyu okumanızı tavsiye ederim. Burada kaplumbağanın olması gereken sistemi anlattım. Tabiki hemen en iyisini yapamazsınız. Ama olması gereken ısı vs gibi konular değişmez.
Bunun dışında inşaat gibi yerlerden doğal kayalar bulup kaya tuzunda kaynatabilirsiniz. Bir kaç taneyi yıkılmayacak şekilde üst üste kuyup kuru alanı yapabilirsiniz.
Yem konusunda şu anki ortam iştahsızlığın başlıca sebebi olmakla beraber ortama olan adaptasyon zamanıda etkilidir. Uygun olmayan ısı şimdi yesede tekrar iştahsızlığa sebep olabilir. Beslenme konusu içinde aşağıdaki konuyu okumanızı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Sanırım birden fazla kaplumbağanız var. Bu alan konusunda ek yük getirecek ama artık yapacak birşey yok.

Ben en iyisi birini götürüp petshopa geri vereyim ücret istemeden çünkü karşılayamıyacagım gibi duruyor büyük akvaryumu. Verdiğiniz konuları inceleyeyim teşekkürler. Yalnız kaya konusu da sıkıntı olur, dediğiniz gibi yapamam. Petshoplarda varsa veya kum alırsam da sıkıntı olmazsa kumu tercih edeyim. galiba silis kumdu kaplumbagalar için iyi diye okumuştum. Kuru alan konusunda biraz daha aydınlatırsanız çok iyi olur. Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Yem yememe konusuna takmayın yeniler daha benimde öyleydi akvaryuma aldım ısıyı 28 dereceye getirdim şimdi canavar gibiler :)

Kumdan kuru alan olmaz. Su derinliği olmalı. Akvaryumun bir köşesine kayalardan kuru alan yapabilirsiniz. Yada cd kabından kuru alan yapabilirsiniz. Kuru alan başlığını incelemenizi öneririm. Bir çok model fikir verecektir.

bir akvaryum al; ısıtıcı filtre, yem kuru alanı cd kabından yap o kadar toplam 40-50 tl arası bir şey olur.

Geri