Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

FurkannSerdar

Yeni Üye
Katılım
14 Tem 2016
Mesajlar
9
Merhabalar. Su kaplumbağası almayı düşünüyorum. Onun için 3-4 sene idare edicek bir yuva yapmak istiyorum sonrasında ise ömürlük yuvasına geçireceğim. 

60x35x35 akvaryum düşünüyorum. 74 litre. (Bu ebatlara benzer yaptıran yada alan varsa fiyatın yazarsa sevinirim)
Isıtıcı önerisi istiyorum. (Uygun Fiyatlı)
Kum önerisi istiyorum. (Buda uygun olursa sevinirim)
Dış filtre olarak Sunsun HW-603B Mini düşünüyorum. 100 litrelik akvaryumlar için ideal diyordu. İnternette incelemelerine baktım genelde olumlu görüş vardı. 
Başlangıçta Uvb lamba alamayacağım için Devit 3 kullanmayı düşünüyorum. 1-2 ay. Sonrasında temin edeceğim.

Kuru alan içinde. Strafordan bir kuru alan yapmayı düşünüyorum. Kuru alanı oldukça yükseğe yapmayı düşünüyorum böylelikle su o kadar fazla koymuş olurum. Strafordan kuru alan derken. Strafora istediğim biçimde şekil vericem ve derz ile kaplıcam. Sonrasında boyayıp kullanıcam. Kuru alanı 3 köşesi kapalı şekilde düşünüyorum. Akvaryumun 2-3cm iç tarafına monte etmeyi düşünüyorum. Rampası vs de olucak. Bu konu hakkındada görüşlerinizi merak ediyorum.
Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim  :D :D
 
Ara geçişlide olsa akvaryumun boyu 80 cm olsun.

Bunun için jbl protemp 100 W ısıtıcı uygun. Yada çelik ısıtıcılara yönel. Roxin rubio RS electrical marka var. Bunlar daha hesaplı. Cam ısıtıcıların geneli batmaz. Tam batanını bulabilirsen alırsın. Atmanın BT modeli tam batar. Ama ömürlükte jbl'yi mutlaka al.

Dediğin filtre bir işe yaramıyor. İç filtreden farkı yok. Ya iç filtre al yada dış filtre al. Orta karar çok dandik birşeyde olmasın.

Kuru alanı ilk başta dikdörtgen yoğurt kabından da yapabilirsin. Yada medium turtle pier alırsın.
 
kuru alan için boya işi sıkıntılı kurşunsuz olmalı. Sağlığa zararlı birşey olmamalı. Derz dolgusunun ise sağlığa zararlı olmayan ve suya dayanımlısı vardı. Fuga 2000 yada başka bir sayı idi sanırım. Yine de bundansa alternatif birşeyler iyi olur. Yosun bağlarsa hayvan dişlemeye çalışacaktır.
 
Kuru alanla ilgili aklımda güzel planlar var. Boyası ve derzini hallederim. Hw603b Diş filtre işe yaramıyorsa almıyayım fakat, bütçem kısıtlı. Sadece iç filtre kullansam yetermi. Yeterse uygun fiyatlı olarak ne önerirsin.


Birde Smart marka ısıtıcılar nasıldır.
 
Smart alma o traş bir marka. Uzun zamandır iç filtrelerle haşır neşir değilim ama 800 lt/h debiyi aşmayacak bir filtre almalısın. Hava kabarcığı çıkaran tiplerden al. Su çıkış kısmında serum hortumu takılan yeri vardır. Bu olması kaydıyla şelale boru aparatı da mevcut ise onu tercih et.

Bahsettiğin dış filtre iç filtrenin biraz hallicesi. Ömürlüğe geçtiğinde kullanamazsın ama iç filtreyi suda yüzen derileri toplamada normal dış filtreye takviye olarak kullanırsın çöp olmaz.
 
Cvp: GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

Fugapool 2900 derz dolgu modeli, su bazlı derz renklendiricileri ile direk ilk bir iki katı renksiz, son katı renklendirilmiş derz sürerek kaplarsan sorun olmaz diye düşünüyorum.

HW-603b mini filtre kullanıyordum, gerçekten bir işe yaramaz denilebilir. İki kat elyaf, üç kat sünger var sadece içinden çıkan. İçindeki malzemeleri değiştirerek bir şeyler yapsan bu sefer hem daha kaliteli bir filtre parasına gelir hem de yine dört dörtlük olmaz.


Geçici bir çözüm için iç filtre niyetine alınıp ileride daha kaliteli bir dış filtre alınacak yada yapılacak ve ileride dip çekimi için kullanılacaksa olabilir ancak uzun vadede pahalı bir yöntem olacaktır.

Kuru alan madem strafordan yapılacak, akvaryum üstü kuru alan yaparak su hacmini arttırmakta fayda var.
 
Cvp: GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

2-3 cm iç tarafina düşündüm çünkü. Etrafina su siçrayabilir. Kuru alani akvaryumun üstüne yapip yine suyu 5cm alta koymayi düşünebilirim.  Ayrica sanirsam boyamaktan vazgeçtim sadece derz kaplicam.
 
Cvp: GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

Su yüksekliğini ayarlarken kaçış boşluğunu da hesap etmek gerekiyor, akvaryumu ve kaplumbağaları aldıktan sonra buraya yazdığında her kez yardımcı olacaktır zaten.

Yanlışım varsa affola, bütçe kaynaklı olarak 3-4 sene idare edebilecek bir sistem kurmak istediğini var sayıyorum. Bu yüzden akvaryumu ikinci el bakmanı öneririm. Belki sıfır fiyatına daha büyük bir şey çıkabilir yada kelepir bir ürün denk gelebilir.

Isıtıcı ve kumu ikinci el önermem.

Fiyat olarak çok çok uygun bir dış filtre olursa (malzemelerini yenilemek koşuluyla) belki o da ikinci el olabilir.

Ekipman ile ilgili yazıyoruz ancak çok önemli bir konu var, eğer özel bir sebebin yoksa kaplumbağa almak yerine kaplumbağa sahiplenirsen her açıdan çok daha faydalı bir şey yapmış olursun.
 
60x35x35 için anlatıyorum, kuru alanda kaplumbağanın çıkacağı bölüm 35x15 olucak akvaryumum üstünde Eni 35 tam kaplanacak.. Duvarlar ise 3 kenarlı su tarafı açık, 35x25 olucak. Yanı enini tam alıcam 10cm de kaçmasını önlemek amaçlı olucak. Umarım anlatabilmişimdir. Kum olarak kaç kg yeterli olur? Samsun'da yavru vermek isteyen varsa tercih ederim biraz soruşirim. Bugün 1,2 yere sordum. 65x35x45 lik akvaryum için 75 dedi, diğeri ise 65x45x45 için 100 dedi. Sanırsam ikiside 7mm çam yada 8mm camdı. Bu arada bu yaz sürecinde parçaları denkleştiricem hepsini, gerekli ekipmanların hepsini alınca kaplumbağa alıcam yada sahiplenicem.
 
Akvaryum geçici olacağı için 65*35*35h olanı al. Yaptıracağın kuru alan akvaryumdan pahalıya gelebilir.

Cam kalınlığı 7-8 mm ise kuru alanın taban camını ve rampayı 6 mm yan camları 5 yada 6 mm yaptır.

Eni 36,5 veya 37 cm olsun kenarlardan taşsın. Boyu 20 yap. 15 cm çok ufak kalır. Cam yüksekliği 25 cm olsun. Yalnız yan camları 28 cm kestir. 3 cm aşağı sarksın. Böylece sağa sola kaymasını engelleyip düşmez.

Rampa ve kapı girişi 20 cm olsun. Rampa kenarlarına yelpaze ya da üçgen biçiminde cam kestir. Rampa ucunda girişin yanındaki cama yapışsın. Oradan belli boya gelince atlıyorlar.

Rampa boyu ise 25 cm'den az olmamak kaydıyla ki bu da kısa kalabilir. Rampanın en az 10 cm kadarı su içinde olacak ve açı 45 dereceden az tatlı bir eğimli olacak şekilde uzunluğu ayarlaman yerinde olur.
 
Cvp: GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

Onu mu demiştin bende cam üstü kuru alandan bahsediyorsun sandım ölçüleri verince.
 
Cvp: GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

Birşey sormak istiyorum normalde ben 1 tane Kaplumbağa bakmak istiyordum. Sebebi ise büyüdügünde 1 i dişi 1 i erkek se, bunların çiftleşmesinden dolayı doğacak kaplumbağalara bakmak bana zor geliyor açıkcası. Ama aynı zamanda 2 tane bakmak istiyorum. Bu konudaki görüşleriniz neler?
 
Çoğu kimse balık kadar kolay sanıyor oysa yavrulama işi öyle kolay değil. Dişinin erkeği benimsemesi lazım. İstemez ise çiftleşmez. Çiftleşseler dahi üretmene gerek yok çıkan yumurtaları bir süre sonra yiyorlar. Ben üretmiyorum. Dişi çiftleşmese dahi boş yumurta atar. Sonuçta kalsiyum alıyorlar. Kalanı da topluyorum. Sağlıklı yavru için dişinin +- 20 cm civarı kabuk boylarında olması lazım.

Döllenmiş yumurtadan yavru çıkması için kumlu veya torflu bir alan olması ve dişinin içine yumurtlaması gerek. Üzerine lamba konulup ısının belli seviyede sabit olması da lazım.

Yanlış hatırlıyor olabilirim erkek için 28-30 derece aralığı dişi için 30-32 aralığı gibi birşey olması lazım.

Kısaca yavru alma işi o kadar basit değil sistem kurman gerek.
 
2 hayvan besleyebilirsin. Sadece akvaryumun uygun ölçüde olsun. Ve ekipmanlar.
 
Cvp: GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

Bu ısıtıcı lambanın çok bir teferruatı yok dimi 40w bir ampul olması yeterlidir.
 
Üretme konusunda turgay abinin sitesini incelemen iyi olur. Üretmeye girmeyeceksen gerekte yok. Sonuçta bakacaklarının ömrü 25-30 sene.
www.turgaybora.org
 
Cvp: GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

Gerçekten acayip zor bir işmiş. Bu işe girişeceğimi hiç sanmıyorum belki kaplumbağalar yaşlanınca.
 
Cvp: GEREKLİ EKİPMAN TAVSİYESİ.

Strafordan kuru alan gerçekten pratik ve güzel olur ancak rampa için kullanılacak strafor parçanın batmaması durumunu iyi planlamak lazım.

Strafor rampayı hazırlarken suyun içinde kalacak tarafına taş yapıştırıp daha sonra taşla birlikte derz kaplayablirsin yada,

Strafor kuru alanla rampayı tek parça olarak hazırlayıp derz ile kaplarken her kısmı iki taraftan (hem iç yüzey hem de dış yüzeyden) derz ile kaplayıp yalnızca rampayı sadece üst yüzeyden kaplayıp kuruduğunda arkadan straforu yakarak eritebilirsin. Ardından bir kat daha derz geçebilirsin.
 
Geri
Üst