Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Geri alma şartıyla;büyük erkek kaplumbağa sahiplenmek istiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

asliaral

Bordo Bereli
250 litrelik bir akvaryumum,uygun ekipmanim ve 16 yasinda 15 cm bir disi kaplumbagam (Tonton) var.

Oncelikle;kucuk kaplumbagalari cok seviyorum ve bu guzel sartlarda sifirdan buyutme deneyimi elde etmek isterdim ancak buyuk kaplumbaga sahiplenmek istememin nedenleri;

- Benim belli bir yasta olmam ve dolayisiyla 30 yilin bana uzun gelmesi

-Kucuk kaplumbagalarin kendine kolay yer bulmasi ancak buyuklerini kimse almak istemedigi icin,sikinti icinde yasamalari

-Tonton'un boyut /onemli ise yas olarak anlasabilmesi

Sahiplenme sartlarim ise;

-Erkek olmasi

-Tonton'a uyum saglacak boyutta olmasi

-Yasi buyuk olmasi

-Saglikli olmasi (cunku karantina imkanim yok,bir akvaryumu zor temin ettim)

-Sahiplendirecek kisinin İstanbul icinde yasamasi ve bana elden teslim etmesi.

-Benim kaplumbagam ile anlasamama durumunda,kisinin, kaplumbagasini hemen geri almasi. (Guven acisindam tanidik uye tercihimdir).

-Kisinin, kesinlikle bakabilecek durumu olmamasi.Plastik kap vb surenen kaplumbaga tercihimdir.

-2 kaplumbagasi olanin birini almak istemem,uzulurum digeri tek diye.

Once ilgili uye ile gorusup,ikna olursam karar verecegim
Moderatorler,onemli veya unuttugum birsey varsa eklerlerle sevinirim.

Bence eksik yok ama yavru alsam 30 yıl bana fazla gelir cümlene çok güldüm. Görende teyze mi acaba kaç yaşında diyecek :)

=)))) Yas 35 (2015'te) yolun yarisi Emre =)))

O kismi yazarken ben de garip duracak diye dusundum ama hayvanin omru 30 yil desek,her insan 65yasinda saglikli olamiyor ki malesef. Kardes falan da yok bende. Riske girmek istemedim.

Cvp: Geri alma şartıyla;büyük erkek kaplumbağa sahiplenmek istiyorum.

ben zaten o yaşlara gelince nasıl temizlik yaparım endişesindeyim. bir elde baston dürterim hayvanları artık kıçınızı tutun diye. akvaryuma düşmesek iyi.

Gozde gozluk,elde baston durterken hayal ettim seni bi an =)))))))

inşallah takma diş takmam. bir de laf yetiştireyim derken düşer mundar olur.

Ham yaparlar valla anında,geri de alamazsin =)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri