Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gıdıklanıyor!!!

Msryzclr

Gümüş 2 Üye
Katılım
16 Tem 2013
Mesajlar
195
Merhaba. Galiba kapluşlarımdan biri gıdıklanıyor :) az önce su değiştirirdim ve kapluşlarımın kabuklarını fırçaladım birinin alt kabuğunu fırçalarken bir de baktım ki ağzını açıyo bırakıyorum kapatıyo elimle okşadım tık yok gene fırçayı sürdüm gene açıyo. Bu kötü bir şeye işaret değildir umarım?
 
Hayvan huzursuz olmuş olabilir. Kaşınırlen ağız açma davranışına rastlamadım. Genelde kabukta değişim aşamasında kaşınma olur. Ama bunu akvaryumdaki uygun dekorlarla gidermeliler. Örneğin sırt kabuğu için altına girebileceği mango kökü yada alt kabuk için taşlar.
 
Cvp: Gıdıklanıyor!!!

kabukta ciddi yosunlaşma veya mantar durumu yoksa fırçalanmamalı. hayvan ağzını ısırmak için açıyor yani istemiyor tehdit olarak gördüğü için savunmaya geçmiş. gereksiz fırçalamalar hayvanı tedirgin edip strese sokabileceği gibi akvaryum dışına çıkarmak üşümesine neden olacaktır. kabuk problemlerini doğal olarak kendisi halleder. sadece mango kökü yeterlidir.
 
Mango kökümüz olmadığı için böyle ayda 2 kere falan ben fırçalıyorum. Zaten ölçemedim fakat hemen hemen 8cm olmuşlardır bu yüzden yeni yem alacağım o sırada mangoda alırım :)
 
Ağzını açmasının nedeni fırçaya tepki göstrmesi özellikle ağız kısmına yaklaştirdiğınızda açıyor değilmi öyle yaptığında ağzına yaklaştırın ısırıyor amacı fırçayı ısırmak rahatsz olduğundan yapıyor :)
 
Cvp: Gıdıklanıyor!!!

Simdiki durum tamam isirmaya calisiyor ama gidiklanmalari mumkun mu acaba?
 
Mango yoksada hayvanı çıkarmamalı. Kaşınamamasından daha rahatsız edici bir durum.
 
:) evet ağzına yakınken yapıyo ama çok hoşuma gitti özellikle ağzını inceleme fırsatını yakaladım
 
Gıdıklanma değilde kabuk değişimi ve biriken plakalar kaşıntıya sebep olur. Bunuda köklere sürtünerek giderirler.
 
Geri
Üst