Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Giresun'da ezilmis kaplumbaga icin gonullu araniyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

asliaral

Bordo Bereli
Giresun'daki kaplumbağa için yardım!Maddiden ziyade, alip ilgili yere goturecek gonulluler araniyor =(

Fotograf icler acisi =(

www.facebook.com/haysev/photos/a.10153647740939182.1073773328.180936529181/10153647747449182/?type=1&refid=52&_ft_=top_level_post_id.10153627608714508%3Atl_objid.10153627608714508%3Athid.599284507&__tn__=E

Tam olarak yara temizlenip steril edildikten sonra epoksi reçine ile kabuk yapıştırılıp iltihap ve mikroba karşı uygun antibiyotik tedavisine başlanılmalı.

Hesap no verilirse maddi destek veririz.

Cvp: Giresun'da ezilmis kaplumbaga icin gonullu araniyor

Yok mu orada veteriner .. :(

Yokmus :-( Cogu kisi teklif etmis Cem bizden once,kisi lazimmis daha cok.

Suanda Ank'a gotureceklermis sanirim.

Cem sen face olmadan da tiklayip gorebiliyor musun?

Bunu gördüm. Normalde çıkmıyor bunu açmışlar galiba. Ben izmirdeyim şimdi. Bayramdan sonra dönücem.

Mailine de atmistim da.Evet,bu,genele acikmis.İyi tatiller veya calismalar.

Sağol. Mümkün olduğunca az çalışıp tatili çok yapma hedefindeyim ama söylediğime bende inanmıyorum rahat durmam.

Ben yine durumu paylasirim ara ara.Yarin Ankara'ya gidiyormus.Duanizi eksik etmeyin.

Gecen annem aradi.Ayvalik'ta da, yola cikmis ayni sekilde,ezilmis, dagilmis hayvan.

Onun uzerine,bunu da gorunce sinirlerim bozuldu :.((

İnsallah iyi olur ve sonrasinda sahiplendirilir mi yoksa dogaya mi salinir,bilemiyorum.

Konu acik kalsin, olmadi tasiriz..

Bende 2 hafta önce ankarada yol ortasında ters dönmüş kaplumbağayı alıp otlak bir yere koymuştum. Kara kaplumbağalarının kabuğu sert araba çarpmış ters dönmüş ama kabuğu sağlamdı.

Burdaki hayvan su kaplumbağası yolda ne işi varsa. Artık çiftleşme amacıyla mı eş bulmaya çıkmış bilinmez.

Ben karakaplumbagasi sandim??? O zaman soylesek mi,suya koysunlar?Yada mikrop kapabilir mi?

Ben sarı benekliye benzettim. Ayaklar tam gözükmüyor. Su içinde olmaz. Mikrop kapar yara taze kalır.

Ağzından kan geldiğine dair birşey söylememiş o halde ciğerlerde hasar gözükmüyor.

Fazla bekletilmeden kabuk uygun yerine yapıştırılmalı. Epoksi yoksa makaraya sarılı geniş yara bantları ile düzgün açıda yapıştırılmalı. Ki taze et kabuğa tekrar kaynasın. Kuru doku koku veya kurtlanma oluşursa kesilip temizlenmesi gerekir yoksa kangren durumu oluşabilir.

Bant kemik kaynayana kadar üzerinde durmalı ama uygun dezenfektan ile arada silinmeli.

Sarı benekli değil. Kara kaplumbağasının bir türü ama bunu hiç görmedim. İnşallah arka ayağını kullanabilir.

Sari benekli ne bilmiyorum. Yorumlarini oraya postluyorum ancak herhalde goturecekleri icin pek dikkate almazlar.

Bende sallayacaklarını sanmıyorum. İztuzundaki rehabilitasyon merkezine gönderseler orada tedavi iyi yapılır tecrübeleri had safhada. Şimdi yeni bir yapıştırıcı çıkmış ismi nedir bilmiyorum ama.

Ankara'ya gidecegi icin,ancak bu aksam goturebileceklerdi.

Cem,Emre de benekli dedi buarada.

Neyse hayvan kurtardı. Hayvanın kabuğu sarı beneklinin aynısı da önden görünmediği için sarı çizgi ve noktalar gözükmüyor. Ondan emin olamadım.

Öldüğü için kurtardı dedim. İyileşmesi de bayağı acılı süreç olacaktı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri