Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

göz damlası kullandığım halde hala gözleri kapalı

mercimek

Yeni Üye
Katılım
4 Haz 2011
Mesajlar
2
merhaba kapluşum mercimeğin gözleri uzun zamandan beri kapalı... forumda yazılan hastalıklarla ilgili kısmı okudum ve gidip gentagut göz damlasını aldm gözlerine uyguluyorum fakat damla sıvı oldugu için gözlerinden hemen akıp gidiyor faydalı olmuyor sanırım böylelikle iştahı var ama maalesef ki yemi görmediğinden yiyemiyor. günde 4-5 saat güneşlendiriorum ve sularınn sıcak olmasına dikkat ediyorum vitaminini veriyorum. sularına ayrıca yemlerine ayrıca damlatıp veriyorum. bir çok çeşit yem kullanıyorum. Şimşek gayet sağlıklı onada bulaşmasından korkuyorum. şu an ölüm fanusu dediğiniz fanustalar ve gerekli olan akvaryum ve malzemeleri forumunuzda okudum ve maddi acıdan biraz düzeldiğinde alacagım. ancak su an kapluşum için ne yapabilirim lütfen yardım edin


Konu hastalık sağlık kategorisine taşındı/tubidik
 
Cvp: göz damlası kullandığım halde hala gözleri kapalı

Onun için yapabileceğiniz en iyi şey ona uygun bir yuva hazırlamak.
Elinizden geldiği kadar hızlı bir şekilde uygun şartları oluşturmalısınız.
Başka hastalık belirtisi var mı?
Göz kapanması akciğer enfeksiyonunun da belirtisi.
 
Cvp: göz damlası kullandığım halde hala gözleri kapalı

hareketli yem yiyor ama sadece gözler kapalı ilk önce teki kapalıydı ama şimdi ikiside kapalı ::(

teramicyn krem de alsam diyorum ama gözlerini elleriyle siliyor ne yapacağımı şaşırdım inanın bir arkadasımın kaplusuna da böyle olmustu veteriner iğne yapmıs ancak ertesi gün kapluş ölmüş bunun olmasını istemiyorum :(

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Cvp: göz damlası kullandığım halde hala gözleri kapalı

Antibiyotik iğnesini hekimlerin kas içine yapması durumunda veya ön bacaklara yapmaları durumunda, ödem toplaması ağır hale gelir ve kağlumbağanın boğulmasına neden olur. ( Sudan dolayı değil )
Antibiyotik enjeksiyonu arka bacağın üst kısmından ve deri altına yapılmalıdır.
Veteriner hekimlerin özellikle kaplumbağalarla ilgilendiğini veya uzmanlaştığını internetten veya başka yollarla araştırmadan gitmeyiniz. Tereddüt etmeniz durumunda en yakın üniversitenin veterinerlik fakültesine gitmeniz daha iyi bir tercih olacaktır.

Konuya gelince birkaç ihtimal var: Göz enfeksiyonu, akciğer enfeksiyonu ve vitamin eksikliği
Bence veteriner hekime gitmeniz en mantıklı şey olacaktır.
 
Cvp: göz damlası kullandığım halde hala gözleri kapalı

Damladan sonra 10-15 dk kuru yerde bekletin. Tedavi olsa bile ölüm fanusunda tekrar hastalanma riski çok yüksek. Akvaryum, ısıtıcı fiyat araştırması yapın bütçenize göre bulabilirsiniz belki en ufak boylarından.
 
Cvp: göz damlası kullandığım halde hala gözleri kapalı

Göz damlası tek başına işe yaramayabilir, veteriner hekime mutlaka gitmelisiniz. Onun dışında yemi göremediği için yem yemiyorsa ağzına dokunun, onu sinir edin. Ağzını açacaktır. Ağzını açtığı zaman ezmiş ve suyla karıştırmış olduğunuz sıvı yemi şırınga yardımıyla ağzına bırakın. Bu arada hepsini birden pat diye vermeyin, sonra besleyeyim derken öldürürsünüz. Ha bu arada; şırınganın iğnesi olmasın ve mutlaka şırınga temiz olsun. Paketten yeni çıkmış şırınga kullanın yani. Aynı şırıngayı sonra kaplumbağalar üstünde kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst