Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

göz kapağı

turtlle

Yeni Üye
Bugün 6-7 cmlik kaplumbağamın yanına küçük yavru bir kaplumbağa aldım.Yeni aldığım gözlerini kapattığında saydamsı göz kapağında göz bebekleri belli oluyordu.Normal midir?Kabuğunda da iki beyaz leke var.Mantar olabilir mi?Diğerine de bulaşır mı?Teşekkürler.

Cvp: göz kapağı

Fotoğraf koymamışsınki Görmeden ne desek boş sadece tahmin yürütebiliriz.

Göz olayı normalde, kabukdaki problem için fotoğraf lazım, eklerseniz yardımcı olabiliriz.

o saydamsılık alt göz kapaklarında var. bu gözlerini koruduğu gibi doğadaki tehlikelere karşıda tetikte olmasını sağlıyor. ani hareketleri bu şekilde algılıyorlar. bizimkilerde de kuru alanda uyurlarken biz geldiğimizde suya atlamaları bu sebepten. o beyazlık için law'ın dediği gibi görmek gerekiyor ve bir an önce resim yollarsan işin ciddiyetini anlarız. eğer mantarsa bulaşma riski var.

alt ve üst kabuk resmi koyarsan daha iyi anlaşılır

Mantar değilmiş arkadaşlar.Sadece kabuğunda çizik varmış.Bir de bu yeni kaplumbağa daha gelir gelmez yem yemeye başladı.İlki başta yem yemiyordu ama bu farklı.Sizin kaplumbağalarınız ilk aldığınızda verdiğiniz yemleri yemiş miydi?
Ayrıca bugün petshopa gittim yem almak için.Küçük bir çocuk annesiyle aldığı iki küçük kaplumbağayı geri veriyordu.Bana verdiler.Birinin gözü şişkin her ikisi de hapşırır gibi ses çıkarıyor ve sık uyukluyorlar.Acaba bunları da akvaryuma koymakla hata mı yaptım.Akciğer enfeksiyonuysa veteriner imkanı yok bulunduğum şehirde kendim tedavi edebilir miyim?

şimdi birisi göz enfeksiyonu olmuş o kesin onu eczaneden alacağın gentagut göz damlası ile halledebilirsin. günde iki veya üçte olur. ikişer defa damlat.
hapşırma hadisesi enfeksiyonun başlangıcı olabilir, hayvanlar üşümüş. esner gibi ağızlarını açıp öne doğru kafayı uzatmıyorlarsa bu iyi. önce su ısısını 30 dereceye ayarla ve takip et. hayvanlar kendine gelsin. ısıtıcı lamba da canlandırır. anlattığın kadarıyla veren kişiler malum şartlarda yetiştirmiş. sonrasında akciğer enfeksiyonuna yakalanmış mı bakarız.

Geri