Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Goz kapanmasi/suyun dibinde surekli yatma

Kaplumanyak

Altın 1 Üye
Katılım
9 Tem 2010
Mesajlar
315
Selam;
3 tane kaplusum var. Hicbirseylerini eksik etmiyorum.200tl lik setup kurdum 3 çesit yem, vitamin takviyesi, düzenli alanında uzman veteriner hekim tarafından kontrol. . .Kısacası krallar gibi yaşatmaya çalisiyorum. . . Ama nedense 2 gündür gözleri kapali suyun dibinde oylece yatıyorlar.yem attıgımda kokuyu alıp yüzeye cikiyorlar ama goremedikleri icin ben yediriyorum. Karınlarında biraz pembeleşme var. Ama akciğer enfeksiyonu olduğunu sanmıyorum.çünkü su sıcaklıgi surekli 28 derecede stabil.1 tanesinin karnı mantar olmuştu mavi damlaya basladım.Elimde akciger enf. Icin antibiyotik mevcut ama emin olmadan kullanmıyorum.iyice cikmaza girdim.BU GOZ KAPANMASININ SEBEBINI BIR TURLU BULAMIYORUM!! bu arada forumda arastirma yaptım. Icme suyu kullanıyorum akvaryumda uzun zamandır. Her ay komple yıkıyorum akvaryumu (1 damacana su alıyo mubarek) Sizlerden yardım bekliyorum... Bu goz kapanması gecen senede oldu 10 gunde gecti.Nerede hata yapıyorum acaba?
Telf. dan yazdım. Turkce karakterler gorunmuyorsa özür. . .
Demin baktım, mantar geçmis. Suan tek sorunum goz kapanmasi. . .
 
Göz kapanmasının 2 nedeni olabilir 1.si mikrop kapıp hasta olmuştur 2.si de A vitamini eksikliğinden kaynaklanıyordur . Terramycin göz merhemini kullandınız mı?
 
kullandığınız yemler nedir ? Bazen suda göremediğimiz mikroplar olabiliyor su ne kadar temiz desek bile. Vitamin a eksikliği ise size tavsiyem kuru kedi maması bu sayede eksik vitamin almış olmazlar. Onun içinde ihtiyaçları olan her vitamin kalsiyum var. Ben kedi maması kullandığımda hiç bir vitamin eksikleri olmuyordu. Bence ilk veterinere gösterin o size der ya göz iltihabı yada vitamin eksikliği ona göre tedaviye başlarsınız.
 
Raffy P ve Raffy I kullanıyorum.Birde raffy royal var ambalajını açmadım daha hiç vermedim..İsmini hatırlamadığım birde vitaminim var.Yemine ve suyuna damlatıyorum.Ayrıca 2 günde bir kıvırcık veriyorum.A vitamininden kaynaklanıyor heralde.. Çünkü verdiğim yemi okudum A vitaminini göremedim b,b12,c,d var ama a yok...
Aynı zamanda kedide besliyorum kedi mamam var.Vermeyi deneyeyim bakayım.
Onun dışında a vitamini için ne önerirsiniz?
 
Kedi mamasını verdikten 15 dk sonra canlanıp gözlerini açtılar gayet mutlular... Teşekkürler.
Kedi mamasını ne sıklıkla vermeliyim
 
Geri
Üst