Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Göz şişmesi ve öksürük

Bengukerempektas

Yeni Üye
Acil yardım istiyorum kaplumbağam 1 aya yakındır yemek yemiyor genelde uyumak istiyor gözleri şiş ve öksürüyor tek tek kapuk pulu döküyor hareketi yerinde ne yapmam gerek güneşli anada daha uzun tutmaya başladım yardımcı olur musunuz

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Akvaryumda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Eczaneden gentagut göz damlası alın.

Nefes alırken zorlanma hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Nefes alırken başını ileri atıp ağzını açıyor mu?

Vitamin damla veriyor musunuz?

Merhaba
kabuk boyu 5cm
Gün ışığı alan cam kenarında güneşleniyor gün içinde...
Hırıltı yok ama öksürük gibi ses çıkardı
mamasını atınca yemek için geliyor ağzına aldığı gibi atıyor eliyle de itiyor 😔
Vitamin kullanmadım beslenmesi iyiydi çok keyifliydi böyle uyumazdı acaba kış uykusu mu dedim çokta bilgim yok
IMG_20241021_105820.jpg

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Akvaryumda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Eczaneden gentagut göz damlası alın.

Nefes alırken zorlanma hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Nefes alırken başını ileri atıp ağzını açıyor mu?

Vitamin damla veriyor musunuz?
Su ısıtıcı ve lamba yok
Nefes alırken başını ileri itip ağzı açılmıyor öyle bir hareket yapmıyor

Kullandığınız kaba ölüm kabı diyoruz. Akvaryuma geçmeniz gerekiyor. Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Ölçüye uygun su ısıtıcı ve filtre alacaksınız.

Isıtma lambasını bir an önce alın. Bunlar üşümemesi için gerekli ekipmanlar.

Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Bir de sera, tetra, dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın. 20-25 dakika kuru yerde bekletin. Ayrıca ağzına da 45 derece açıyla tutup 1 damla sabah akşam damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün. İlacın ucunu temizleyin.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Geri