Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Göz

babtista888

Yeni Üye
Katılım
12 Ağu 2010
Mesajlar
8
:( 2 gün önce çok kötü bir olay yaşadım 2 tane kaplumbağam var birisi 7 birisi 4 yaşında büyük olan küçük olanın tırnağı ile gözünü patlatmış ayrı kaplara koydum ama küçük olan büyük ihtimalle gör olmuş sağ gözü algılamıyor hiç sol taraftan görüncede çok korkuyor sadece yemek yerken korkmuyor diğer zamanlar yaklaştığınızda direk içeri saklanıyor ne yapmamı önerirsiniz ? İsterseniz gözün fotografını göndere bilirim ?
 
Öncelikle geçmiş olsun. Eğer gözü kötü durumdaysa veterinere kesinlikle götür çünkü kör olmasının dışında mikrop kapıp başka komplikasyon oluşabilir resmini çekip bir yolla istersen Kapluşlar için antibiyotik ve göz için ilaçlar var durumuna göre temin edebilirsin. bu arada kapluşlar soğuk kanlı hayvanlardır. 2 tane aynı akvaryumda beslemek sakıncalı hele birde yetişkinse.
 
Katılıyorum veterinere götürün.Bu durum akvaryumun kaplumbagalarınıza küçük gelmesinden dolayıda kaynaklanmış olabilir ama ayırmak en doğru çözüm olacaktır
 
Yardımlarınız için çok teşekkürler yarın veterinere götüreceğim peki bildiğiniz bir veteriner var mı ?
 
Çok geçmis olsun, gözü daha kötü olup iltihap kapmadan arkadaslarinda dedigi gibi veterinere gidin. Ayrica o kaplumbagayi hep ayri tutmaniz gerekecektir. 4 senedir görüp birden kör olmak zor birsey her küçük seyden korkacaktir bu yüzden ona zaman vermeniz gerek ve gerekmedikce elinize almayin.
 
Forumda genel içersindeki "büyükşehirlerdeki veteriner adresleri" isimli kknuya bakmanızı tavsiye ederim :)
 
Hepinize çok ama çok teşekkür ederim forum çok güzel çok yardımcı oldunuz sağollun
 
Arkadaşlar çok muyluyum çok ciddi birşey yok sadece göz kapağını yırtmış tırnağı ile oda kabuk tutmuş kan falan akmıştı ama gözle ilgili değilmiş o sıralar göremiyordu ama veteriner kabuğu kopardı artık neredeyse eski hali gibi çok teşekkürler yardımlarınız için tekrardan :)
 
Geri
Üst