Yazdıklarım sayfa kitlendiği için silinmişti tekrar yazdım.
Çocukların kurcalaması iyi değil. Kazara muslukları kaparsalar içinde su kalmayacağından filtre motoru yanabilir. Dolap kapağını kitleyen aparatlar var. Onlara bir bakın. Bu şekilde açma olanakları olmaz.
İç filtre dış filtre performansını vermez. Filtre malzemesi konulamadığı için idrarı süzemez.
Bu yazıyı bir arkadaşımıza yazmıştım aynen aktarayım. Evvelden size yazmış mıydım hatırlamıyorum.
Gündüzleri ısıtma lambası ısısı 32 derece olacak. Mesafe ayarında hayvanın sırtı hizasına denk gelen birşey koyup üzerine cam derece yatırıp tam yarım saat sonra dereceye bakıyoruz 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir.
Akşam en geç 21:00'de yatırıyoruz. Sabah tan yeri ağarmasıyla uyanırlar. Isıtma lambası gündüz 12 saat yanar.
Lamba olarak mandallı yada deveboynu dediğimiz akrobat lamba kullanırız.
Ampulde eski tip filamanlı 40-60 W armut ampul yada halojen 42-52-53 W armut ampul kullanıyoruz.
Hayvan geceleri kuru alanda uyuyor ise gece içinde ısıtma gerekecek. Bunda da loş ışık veren 40 W armut ampul kullanıyoruz. Loşluk derecesinde mavi yoksa kırmızı yoksa yeşil renk kullanırız.
Geceleri suda uyuması üşümeden korur. Su 28 derece sabitte olacağından üşümez. Su yüzeyine yakın bir tünek koyun. Küçük oklava yada filtre borusu gibi birşey 3 vantuzla tutturun. Hayvan buna tutunup dinlenir. Dışarıyı seyreder ve uyur.
Hayvan üşütmüş. Lamba onu kendine getirir.
Sizin yanınızda tak tak tarzı bir ses çıkarıyorsa ilgi çekmek içindir. Bunu sadece birini görürseler yaparlar. O da yem istemek için.
Lamba ısısı metabolizmasını da canlı tuttuğu için hayvanın büyümesine de katkı sağlar.
Hayvanda panik halde ileri geri yüzme hızlı hareket yoksa akvaryuma adapte olmuştur. Sakinleştiğinde akvaryumu keşfetme sürecine girer sonrasında olağan haline döner.
Üşütmenin başlangıcında, gentadan sabah akşam dörder damla da ağzına yada ilk vereceğiniz stick yemine damlatıp elden verin yada hemen suda önüne atın. 1 hafta devam edelim.
Gözde ise tamamen iyileştikten sonra 2-3 gün daha devam edin. En ufak pislik kalıp tekrar nüksetmesin.