Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

gözleri kapandı yardım edin

kutluk

Yeni Üye
Katılım
22 Haz 2010
Mesajlar
19
kamlumbağamın 3 gün önce gözlerine beyaz perde indi gözüner hergün terramycin sürüyorum ama faydası oluyormu bilmiyorum ağzının ucunda hep bi hava kabarcığı var tavuk gibi yemliyor galiba akciğer enfeksiyonu ama alt kabukda pembeleşme filan yok iki gözüde şiş be bembeyeaz bulunduğum şehirde yardımcı olaak veteriner çıkmadı maalesef antibiyotk tedavisi için ben birşey yapabilirmiyim kendim yardımcı olabilirmisniz lütfen kaybetmek istemiyorum onu...
 
Hoşgeldiniz
Kaplumbaganızı hergün güneş veya ultraviyole ışıkta tutun,vitamin verin,su seviyesini azaltın suyunu 30 dereceye çıkartın.
monodoks antibyotk alın kapsül şeklindedir kapsülün içindeki ilacı suyuna boşaltın
 
günde 1 kapsul mü vermem gerekir?tam olarak mg var mı?veteriner bakteral verdi.bunu kullansam olur mu acaba?içeriği:sulfadoksin ve trimetoprim..
 
Öncelikli olarak veterinerin dediğini yapmanız daha iyi olcaktır:)
Monodoks 100mg lık tabletini kullanabilirsiniz..sabah kapsülün yarısını aksamda diğer yarısını suya koyarsınız. aksama doğru suyun rengi çok koyulaşırsa suyu yeniler diğer yarısını öyle koyarsınız
 
öncelikle merhaba.
yasin adında bir kaplumbağam var ve sizin sorununuzn aynısını yaşadım.gözleri kapandı ve şişti.teramisin sürdüm etkili olmadı.brumeton kullandım etkili olmadı.ama GENTAGUT göz damlası mükemmel etki etti sonuçlarını aldım ve şuan at gibi tepiniyo akvaryumda gözleri açık araba farı gibi :) mutlaka o ilaçtan alın eczaneden 3 lira yok fiyatı.
uyguladığım şekli size anlatmak istiyorum.
1.öncelikle bunu günde 3 kere yapıcaksınız,sabah öğle akşam.
2.kaplumbağanızı sudan çıkartın ve onu kurulayın,kurulayın ki ilaç suyla karışıp etkisini kaybetmesin.
3.kuruladıktan sonra gözlerine bu damladan damlatın.
4.damlayı damlattıktan sonra kaplumbağanızı 15 dakika sıcak biyerde bekletin.(ben modemin üstne koli bandı koyuyodum ve yuvarlağın ortasına bırakıyodum kaplumbağayı.)
5.15 dakika sonra kaplumbağanızı alın ve yerine koyun.
bu işlemi pes etmeden uygulayın gerekirse 1 ay.. akvaryum ısısını artırın.bitkisel yemler ve o yemlere vitamin katarak verin.umarım mutlu sonuca ulaşırsnız.
 
ısıtıcım ve filtrem var v lamba alamadım maalesef gentagut damlasını deneyeceğim ama ben yem yediremiyorum 2 gündür aç elimden yemiyor akvaryumdada yemlerini görmüyor galiba yada iştahsız bilemiyorum
 
hasta olduğu için yemiyor olabilir bir şekilde yedirmeniz gerek 2 gündür aç ve metabolizması iyice zayıflamış olmalı.
 
kutluk' Alıntı:
ısıtıcım ve filtrem var v lamba alamadım maalesef gentagut damlasını deneyeceğim ama ben yem yediremiyorum 2 gündür aç elimden yemiyor akvaryumdada yemlerini görmüyor galiba yada iştahsız bilemiyorum

Hasta olduğu için yemiyor iyileştiği zaman yiyecektir :)
 
sadece tavuk eti yedirdim en son oda 2 gün önce ve çok az işte inşaallah bugün yer
 
4 gün oldu antibiyotik tedavisine başladım ve göz kremine ama hiç bi gelişme yok hayvanımı kaybedeceğim galiba :((
 
Geri
Üst