Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gözleri kapandı

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Kaplumbağalarımdan birinin gözleri kapandı bir perde var sağlığı yerinde hareketli bugün hiçbir şeyi yoktu şimdi ne oldu anlamadım suyun içinde bakıyor öyle napabilirim birşey olurmu geçermi hemen

edit tubidik: konu başlığı konu içeriği ile alakalı olmalıdır.
 
RE: Acil yardım!!

dezenfektan kullanmalısın. Büyük ihtimalle sudan mikrop kapmıştır. Ayrıca seratoxivec'i de tavsite ederim geçmil olsun
 
RE: Acil yardım!!

Sorunu tanımlayacak şekilde bir başlık yazarsanız daha sonra arama yapan arkadaşların konuya ulaşabilmeleri açısından güzel olur.

Evet muhtemelen sorun sadece gözlerdedir başka bir hastalık belirtisi yoksa. Mikrop kapmaya bağlı enfeksiyon olabilir üyemizin de dediği gibi. Su değişimlerinde dezenfektan kullanmıyorsanız bundan sonra tekrarlanmaması açısından iyi olur kullanmanız. Mavi damla ve ya seranın tetranın su düzenleyici & hazırlayıcı ürünlerinden alabilirsiniz.

Şu an için yapabilecekleriniz ise merhem ve ya damla kullanmak. Terramycin göz merhemi (deri için olanı da vardır onla karıştırmamak gerek) ve ya tobrex merhem ile gentagut, genta, genthaver, tobrex ve türevi steril göz damlalarını 4-5 gün boyunca sabah ve akşam birer damla olarak kullanmalısınız. Kullandıktan sonra damlanın iyice emilmesi için bir süre suya koymayın ve damlanın göze gitmesini sağlayacak şekilde kaplumbağayı hafif eğerek bir süre bekleyin. 4-5 gün içinde sorun düzelecektir mikrobiyal kaynaklı ve başka bir sorun da yoksa. Geçmiş olsun.
 
RE: Acil yardım!!

Tamam teşekkür ederim. Başka bir sorun yok sadece gözlerinde sorun var görünüyor.sera nitrivec aynı işi görürmü acaba su ısısını yükselttim,su temizliğine dikkat ediyordum aslında çok üzüldüm. Birdenbire oldu bende anlamadım. Yarın güneşe çıkmalımı yoksa sudamı kalsın ne dersiniz?
 
RE: Acil yardım!!

kabını dezenfekte etmelisin 1 gün kaplumbağanı geniş bir kaba koy eğer düzeldiyse kabını değiştirmelisin eğer düzelmediyse acil bir durum olabilir veterinere götür derim
 
RE: Acil yardım!!

Akvaryumu temizledim. Bir gözü açıldı şükürler olsun. şu anda hareketli görünüyor güneşleniyor umarım diğer gözü de açılır. Terramycin de sürdüm kapalı gözüne dua ediyorum iyileşmesi için.
 
RE: Acil yardım!!

Merhem fayda edecektir. Gözler tam iyileşmeden güneşe çıkarmayın bence fazla güneşten dolayı da gözlerde sorun olabiliyor nadir de olsa. Güneşe çıkarmadan kuru ve sıcak bir yerde gözlerin merhemi emmesini bekleyin umarım kısa sürede durum düzelir.
 
RE: Acil yardım!!

Peki teşekkür ederim. erhem sabah akşam bir defa sürülse yeterli olur sanırım değil mi? Bu arada suyun içinde, kafasını kabuğun içine sokmuş öyle duruyor normal mi??
 
RE: Acil yardım!!

bence merhemi emene kadar suya koymayın.çok geçmiş olsun
 
RE: Acil yardım!!

Suyu değiştirin hala içinde gözlere zarar veren maddeler olduğu için öyle duruyor olabilir. Suyu yenileyip dezenfektan ve ya su düzenleyicileri kullanın. Evet günde iki kere sürmeniz yeterli olacaktır. Umarım durum düzelir. Geçmiş olsun.
 
Geri
Üst