Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!axatan26' Alıntı:Geçmiş olsun,aragorn ve diğer arkadaşlar doğru söylüyor öncelikle veterinere götürmeniz en sağlıklı olanı.Ancak veterinere götürme imkanınız yoksa ben size daha önce kaplumbağamda yaşadığım için veteriner reçetesi önereceğim (ben'de gözleri şişen kaplumbağamın iki gözüde kapanmıştı hemen veterinere götürdüm) Eczaneden TOBREX damla ve merhemini alın sabah akşam TOBREX damladan heriki göze birer damla damlatın damlatığınız damlayı göz üzerinde durabildiği tutabildiğiniz kadar tutmaya çalısın kaplumbağayı damlanın göz üzerinde duracağı pozisyona göre ayarlayın.Bu işlemi sabah akşam 1 hafta devam edin.TOBREX merhemi ise öğlen bir kulak pamuğuna biraz merhemden sıkın göz üzerine tek yönlü olarak sürünüz.Kulak pamuğunu bastırmayınız çok tatlı bir şekilde hafifçe sürünüz.1 hafta devam ediniz.Umarım faydası olur.(benim kaplumbanın her iki gözüde açılmıştı)Siz yinede veterinere götürmenin bir çaresine bakınız çünkü başka bir rahatsızlık belirtisi olabilir.Acil şifalar.
Hassasiyetinize çok teşekkür ederim.iyi geceleroldscout' Alıntı:axatan26' Alıntı:Geçmiş olsun,aragorn ve diğer arkadaşlar doğru söylüyor öncelikle veterinere götürmeniz en sağlıklı olanı.Ancak veterinere götürme imkanınız yoksa ben size daha önce kaplumbağamda yaşadığım için veteriner reçetesi önereceğim (ben'de gözleri şişen kaplumbağamın iki gözüde kapanmıştı hemen veterinere götürdüm) Eczaneden TOBREX damla ve merhemini alın sabah akşam TOBREX damladan heriki göze birer damla damlatın damlatığınız damlayı göz üzerinde durabildiği tutabildiğiniz kadar tutmaya çalısın kaplumbağayı damlanın göz üzerinde duracağı pozisyona göre ayarlayın.Bu işlemi sabah akşam 1 hafta devam edin.TOBREX merhemi ise öğlen bir kulak pamuğuna biraz merhemden sıkın göz üzerine tek yönlü olarak sürünüz.Kulak pamuğunu bastırmayınız çok tatlı bir şekilde hafifçe sürünüz.1 hafta devam ediniz.Umarım faydası olur.(benim kaplumbanın her iki gözüde açılmıştı)Siz yinede veterinere götürmenin bir çaresine bakınız çünkü başka bir rahatsızlık belirtisi olabilir.Acil şifalar.
mailto:/forum/newreply.php?tid=711&pid=6616
Yukarıdaki alıntı ve ilgili link size yeterli bir tedavi yöntemi söylemekte. Terramicyn'in göz şişkinliğine uygulandığı ama sonuç vermediğini bu gün Mustafa Bey (axatan26) ile Ankara'da bir akvaryumcuyu gezerken bizzat yaşadık ve bu reçeteyi Mustafa Bey akvaryumcuya da tavsiye etti. Beni de o hasta kaplumbağayı kontrol etmekle görevlendirdi.
oldscout' Alıntı:Mavi damla su içindeki bakterileri, sera aquatan da su içindeki ağır metalleri bloke eder.