Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneş ışığı gereksinimi

mustafaserhan

Yeni Üye
Evin içinde hiç direk güneş alan yer yok bu yüzden gün içinde kaplumbağalarımı bahçeye güneş alsınlar diye çıkarıyorum.sorum şu ne kadar dışarıda kalmalıyım ve uv lamba şart mııı?

Cvp: GÜNEŞ IŞIĞI ?

uva+uvb karışımı ampul şart özellikle kış için en gerekli malzeme. bu ampul ısı vermez onun için yanına ısı veren buzlu camı olan bir ampul almak gerekli ve yeinde olacaktır. bu sayede hayvan hastalıklara karşı dirençli olacaktır. bahçeye çıkarırken bir kap içinde olsun yere değmesin her türlü pislik ve mikrop barındırır. özellikle sokak hayvanlarının gezdiği yerlerden parazit kapma durumu olacaktır. çıkarma zamanı 11:00-16:00 saatleri dışındaki süreler olsun. fazla sıcakta iyi gelmez. 2 saati aşmasın. özellikle esinti olmayan bir zamanda bu iş yapılmalı sürekli çıkarmaya gerek yok. ayrıca konulduğu kap içinde bir miktar su üstü kuru alan olmalı. suyun bir kısmı gölge olmalı hayvanlar bunaldığında gölgeye kaçabileceği gibi suyu da içebilsin. başından da ayrılma diğer hayvanlar kapıp götürmesin.

Kap içerisinde mi çıkartıyorsun güneşe ? eğer öyle ise gölgelik alanda yapıyor musun ? İstedikleri zaman güneşten korunacak alanları da olması lazım. Ve bu süre zarfında görebileceğin bir alanda olmaları lazım ki karga vb hayvanlar zarar vermesin.

Uv lamba şart mı konusunda ise, yazın bir şekilde güneşe çıkartarak hallediyorsun ama kışın bu dediğini yapamazsın. Geçici bir süre için eczane den devit-3 alıp kullanabilirsin ama dediğim gibi geçici bir süre için.

Cem abi benden önce davranmış :)

çok teşekkürler.aynen öyle yapıyorum bi kaba koyuyorum golge alan yapıyorum saat 16:00 civarı çıkarıyorum.sabah o lambadan alırın kış gelince de uv lamba alırım artık.tekrar teşekkürler :)

peki devit 3 kuru alandan ne kadar uzak olsun?

hahah ne diyorum ben yaa şimdi baktım ampul zannettimm:haha::haha::haha:

RE: GÜNEŞ IŞIĞI ?

Ampul 40 w ise yaklaşık zemine uzaklık 15 cm, 60 w ise 20 cm mesafede olmalı. Ancak şu varki ortam ısısı evlerde değişkendir. Bu sebeple derece ile kuru alan ısısı kontrol edilerek mesafeyi tam ayarlamalı. Bahsettiğim ısıtma lambası için geçerli.

Uvb ampul için ise alındığında gücüne göre mesafeyi söyleriz.

Geri