Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

GÜNEŞ IŞIĞI

ergin1912

Yeni Üye
Merhabalar,
1- Uva+uvb ampul olarak boshi 75 w yeterli midir?
2- Kırmızı yanaklım güneş ışığına maruz kalamıyor. Günde iki kere küçük bir fanusa bir bardak su koyup birkaç dakika güneşte bekletsem iyi olur mu? yoksa işkence mi çeker kaplumbağam?

Merhabalar,
1- Uva+uvb ampul olarak boshi 75 w yeterli midir?
2- Kırmızı yanaklım güneş ışığına maruz kalamıyor. Günde iki kere küçük bir fanusa bir bardak su koyup birkaç dakika güneşte bekletsem iyi olur mu? yoksa işkence mi çeker kaplumbağam?
Akvaryum ölçüleri nedir?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Su ısıtıcı var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, yem, takviye ne varsa görselini atın.

Akvaryumun bir görselini atın.

Hayvanın bir görselini atın.

O uvb uva lamba hem zararlı hemde gücü yüksek. Hayvanı kızartırsın, bağışıklık sistemini zayıflatır, göz enfeksiyonuna neden olur hayvanı strese sokar o ampul.

Güneşe çıkarma. Başına güneş geçerse beyin kanamasından ölür. Kafa derileri çok incedir. Ayrıca güneşe çıkarsa esintide vurur eve dönünce sıcak soğuk farkı da hayvanı yorar.

ısıtma lambası ve su ısıtıcı yaz kış çalışır.

Isıtma lambası olarak sadece armut tipli normal halojen ampul kullanıyoruz diğerleri hayvana zarar veriyor.
Yazın 28 kışın 52Watt kullanabilirsiniz.

Diğer soruları cevaplayın ona göre uvb ampul de önereyim.

Bu aşağıdaki görsel eski bir görsel.
Renkli masa lambası dediğiniz lambayı aldım ve onu yakıyorum kuru alan için on beş santim üstten kuru alana yansıyor (bu fotoğraftaki gibi düşünmeyin). Halojen ampul olarak sonashi 40w'lık bir ampul kullanıyorum. 10-12 litre suda yaşıyor.
Ölçülerini söylüyorum akvaryumun; uzunluk 41, derinlik 26, genişlik 18
Kabuk boyu 3,5 santime yakın.
Yem olarak Ahm gammarus turtle veriyorum. sabah akşam dörder adet.
Su ısıtıcım yok şu an yaz ayında olduğumuz için almadım 25-26 derecede sabit geceleri en fazla 23-24'e düşüyor.
Son olarak tek bir filtrenin yetmediğini düşünüyorum. Dipte çok pislik kaldığını görüyorum
Nasıl bir yol izlemeliyim, vaktinizi ayırırsanız çok sevinirim.
17451793117208171538532357036495.jpg

Su sıcaklığı sabit 28 derece olacak. 26 derecenin altına hiç düşmeyecek.

Su ısıtıcı alın.

Akvaryum kapağını çıkartın. Temiz ve kuru havaya ihtiyacı var yoksa solunum yapmakta zorlanır ve kabuk mantarına neden olur.

Fakat hayvanlar kuru alandan dışarıya kaçmasın ona dikkat edin.

Tum taşları çıkartın. Bunlar hayvanın yüzmesine engel.

Yandaki masa lambası şeklinde olmaz ampul tepeden bakmalı.

Kuru alandaki kaplama pislik tutacak gözenekli bir malzeme ise onu kullanmayın pislik tutarsa göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Uvb-uva ve dip pisliği için ne yapmalıyım
Uvb yi 8cm kabuk boyundan sonra kullanırız.

8cm olduktan sonra bu uvb ampullerden birisini alın 50cm mesafeden konumlandırın.

Exo terra 5.0 50cm
Reptizoo 2.0 25cm
Jbl reptil jungle 15Watt 60cm

Dip pisliği için dip sifonu ile dipteki kirleri alabilirsiniz.

uva için birkaç ürün linki verir misiniz?
Uva değil uvb gerekli.

Öncelikli olan ısıtma lambası ust mesajda linki var ısıtma lambası yoksa halledin.

Uvb 8cm kabuk boyundan sonra kullanıyoruz.

Şuanda piyasada yok. Trendyol gibi sitelerde satılanlar beş para etmez. Çinli sitelerde satılan ise yüksek oranlı uvc de içeriyor zararlı.

Kışa doğru yerli üretim gelecek o zamanı bekleyin.

Su 26 derece altına düşmemeli. Bu metabolizma yavaşlatmasına sebep ve sağlıklı gelişimine engel olur. Hayvan üşütebilir. Yavru hayvanların bünyesi zayıf olur.

Akvaryumu kışa girmeden büyütürseniz iyi olur ona göre ekipman ve filtre alırsınız. Bu filtre ufak. Filtrasyonu da ona göre olur. Taşları komple çıkarın. Bunlar altında kir biriktirir. Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturun. Bu tüneğe tutunup doşarıyı seyreder dinlenir ve uyur.

Gammarusa ek olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks, jbl rugil yemlerinden birini alın.
Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Geri