Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlendikten sonra bitkinlik

azrael

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar kaplumbağam güneşin altında güneşlenirken her nedense suya geri dönmemiş ve yaklaşık 40 dakika direkt güneş ışığının altında kalmış. Şu an ellerini ve kollarını hareket ettiremiyor. Ve sürekli ağzını açıp kapatıyor. Hemen alıp ılık suya yavaş yavaş koydum. Ama yüzmüyor hala hareketsiz.

Cvp: ACİL YARDIM

gölge bir yerde ışık görmeden boyunu geçmeyen ılık bir su içinde beklet. su serinleyene kadar içinde dursun.

şu an hareket edip esi hızında olmasa da yüzebiliyor. ama ısrarla kuru alana çıkıyor. çok bitkin düşmüş durumda duruyor. ciddi bir şey olmuş olabilir mi? toparladı biraz ama yine de korkuyorum.

öğle sıcağı bir anda çarpar. dediğim gibi hayvanı bir kapta üst kabuğunu geçmeyecek suda yani üst kabuğu su dışında kalacak şekilde dursun ve bir miktar su içsin ve serinlesin. hayvan bitkin düşmüş kendine gelir bir müddet sonra.

Geçmiş olsun. Yüzmeye başladığına göre toparlayacak. Güneş kötü çarpmış anlaşılan. Yanlış hatırlamıyorsam Antalya tarafındasınız. Sıcak bayağı çoktur şimdi. Saat 15:00 hatta 16:00 dan önce bence güneşlendirme yapmayın.

teşekkür ederim. şu an hareketsizce duruyor. dinleniyor sanırım. normalde beni görünce kaçmaya çalışır, şu an sadece başını kaldırarak tepki veriyor. ama yüzebilecek durumda.

bir daha güneşlendirmeye cesaret edebilir miyim bilmiyorum. bu hadise epey korkuttu beni. biraz daha geç kalsam ölebilirdi. çünkü suya inecek hali kalmamıştı.

İyi düşünelim iyi olsun. Birazda vitamin vermeli ağzına. Gece güzelce uyudumu sabaha toparlar bence.
Ben hiç güneşlendirmedim. Uvb lamba ile devem ediyoruz.

Geri