Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlendirme (Kuru Alanla İlgili)

yes23

Platin 5 Üye
Katılım
13 Eyl 2010
Mesajlar
326
Bildiğiniz gibi iki kaplumbağam var. Bugün güneşlendirmek için dışarı çıkardım. Şimdi balkondalar, kardeşim başlarında kuş gelirse diye bekliyor. Ben de arada sırada bakıyorum.

Bayağı büyük bir leğene sığ su doldurdum. Ortaya da kuru alan kurdum. Güneş fazla gelince gölgeye gitsinler diye gölgeliği de hazırladım.

Sorunum kuru alana çıkmamaları. Suyun altında güneşleniyorlar. Bu onlara faydalı olur mu? İlla ki kuru alanda mı güneşlenmeleri gerekiyor?
 
ben sanırım tam bilgi vereımem ama o taşa çıkıp akciğerleriyle ha alıyorlarmış ben öyle duydum ama yanlış olabilir tabiki
 
Hayır, kuru alan güneşlenmek içindir. Yoksa yüzerken de kafalarını çıkarıp nefes alabiliyorlar. Güneşlenirken koyulan su da eğer sıcaklarsa suya girip serinlesin diyedir. Ama benimkiler sudan hiç çıkmıyor. Belki Mersin'de Güneş çok sıcak gelmiştir. Bende 1 dakika bile dayanamıyorum, şu anda balkon kapısında gözlüyorum onları.
 
Leğen yerine etrafı görebilcekleri birşeyde güneşlendirmenizi öneririm.
Kaplumbaganız korktuğu için siz varken kuru alana çıkmıyor olabilir mi ?
 
Yeni bir ortama aldığınız için yeni ortama güvenmediğinden kaynaklanıyor. Sürekli dışarıda tutmanız daha iyi olacak etrafını kuşların ulaşamayacağı şekilde kapatırsanız yaz boyu kalabilirler sorun olmaz.
 
Evet, belki korkuyorlardır. Ama heralde zamanla alışacaklardır. Teşekkürler.
 
çıkmamalarının birkaç sebebi olabilir.alışamamış veya sizden korktuğu için olabilir
 
Geri
Üst