Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlendirme

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Malum havalar iyice ısınmaya başladı ve bizimkileri artık yapay lambalardan kurtarıp güneşe çıkarmayı düşünüyorum.

Heniz daha 3-4 aylık olduklarından ölüm fanuslarında balkona çıkarıp güneşlendirsem, hafif de olsa rüzgar kapluşları hasta eder mi? Akciğer enfeksiyonu kabusum oldu artık, rüzgardan hasta olurlar diye balkonun kapısını açmaya korkar oldum.
 
her gün düzenli güneşlendirilseler bile ısınma lambası sürekli kullanılmalı..

güneşten gelen uv ışınlarının etkisini gösterebilmesi için doğrudan kaplumbağalara gelmesi gerek. cam bu ışınların %80inini absorbe ediyor(emiyor) dolayısıyla güneşlendirirken fanusta olmamaları daha iyi olur ama havalar biraz ısınmış olsa da hala rüzgarlardan dolayı dışarda kolaylıkla hasta olabilirler.bu yüzden biraz daha bekleyin derim.. güneşlendirirken de imkanınız varsa bahçe gibi bir yere koymanızı öneririm kaplumbağaları.. güneş ışınlarını doğrudan alabilmelerini sağlayın..
 
RE: Güneşlendirme

Katiliyorum ayrica surekli disarida kalmasi gerekir. Sabahlari disariya cikarip aksamlari iceri almak çok stress verici. Bu sekilde daha cabuk hasta olurlar. Akcigerenfeksiyonu olmasa bile midesindeki parazitler aktif hale gelir ve zararli olur. Bir ay daha bekleyin aksamlari ve geceleri suyun isisi 23den asagi inmiyorsa yaz boyu balkonda kalabilirler. Size tavsiyem genis ve derin bir legene koyun kuru alan yapin suyun bir kismi golgede kalsin. Olum kabini artik yakip cope atin.
 
Bizim gibi Ankaralıysan yandın :) Havalar ısınacak da çıkartıcaz. Bugün hava güneşli ama esiyor bir yandan da Dikmen. Evimde kuzey cephe ben napayım sabah 1-2 saat zor güneş alıyor ev; o da sabah 9-11 güneşi... En iyisi biraz daha ısınmasını beklemek küçük kapluşlar daha çabuk hasta olabilirler..
 
Bugün hava gayet güzel ve rüzgar da yok. O nedenle bizimkileri bahçeye çıkardım.

Fanusdan sürekli çıkmaya çalışıyorlar,güneş vs. hiç farketmiyor, bir saniye bile durmadılar. O nedenle bende sırayla ikisini de 15'er dakika bahçeye bıraktım. Bildiğim kadarıyla kimyasal gübre kullanmıyor bahçıvan o yüzden içim rahat.

Yalnız hiç otlara veya yerdeki karıncalara saldırmadılar. 1-2 metre gidip çimin üstünde beklemeye başladı ikisi de. Şimdilik pek keyif almadılar gibi güneşten.

Bir de aklıma güneşlendirirken karınca verilip verilmemesi geldi kapluşlara. Haftada 1 defa bahçeden karınca alıp atsam akvaryuma çok zararı olur mu? Sevda hanım, yabancı forumlarda bu konuda tavsiye edilen birşey var mı?
 
Geri
Üst