Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlenenler:)

biber

Gümüş 3 Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
166
Arkdaşlar selam
Benim kapluşları balkona koydum.Elimde küçük bir akvaryum var yüksek biraz.İçini su koydum yüzebilecekleri kadar kayalarla da mağara gibi bir yer yaptım suyun içinde tabiki.Güzel oldu bence ama emin olmak istedim size sorarak.Güneşe koyduğumuzda sularının mutlaka sığ olmasımı gerekiyor bu konuda yardım edermisiniz?Kaçmaları söz konusu değil güneşlenecekleri kaya çok yüksek değil.Şimdiden sağolun, herkese mutlu haftasonları diliyorum:)
 
güneşlenirken güneş ışınları direk olarak üstüne gelmeli.kabuğu açık kalacak şekilde az suyla koyarsanız daha iyi olur.bir tarafı da mutlaka gölge olmalı.
 
Güneşlenirken suda olmamaları gerek. Güneş ışınları doğrudan arada cam falan olmadan kaplumbağalara gelmeli. Suyun dışında kurumaları onların suda yaşayan mikroorganizmalardan arınmalarını sağlar ama su içinde güneşlenirlerse bu durum olmaz. Bu nedenle suyun dışında güneşlendirme imkanınız varsa daha iyi olur. Bir de suyun içinde yaptığınız mağaraya dikkat etmeniz gerek taşları yerinden oynatıp yıkabilirler ya da içinde sıkışabilirler.
 
Teşekkür ederim sularını çok azaltıp bırakayım bu defa. Gölge yerleri güvenli.Saat 11 gibi güneşe bırakıyorum akşam üstü alıyorum içeri sorun olmaz sanırım değilmi onlar için
 
Tam öğle vakti güneş dike yakın açıyla geldiğinden fazla sıcaktan bunalabilirler bu yüzden 12-3 arası falan pek güneşte bırakmayın bence. Sabah hava sıcaksa ve rüzgar yoksa 9-10 gibi başlayıp 12-1 e kadar , öğleden sonra da 3-4 ten 6ya kadar güneşlendirebilirsiniz. Rica ederiz
 
Acizane olarak sizlere (Uld.Ünv.Vet.Fak.)veteriner hekim tavsiyesi,kaplumbağalarınızı hergün (rüzgarlı havalarda çıkarmayınız yazın dahi üşütebilirler) direkt güneşte kalacak şekilde en çok 2 saat kalmalarının uygun olduğunu söyledi.
 
Geri
Üst