Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Güneşlenme ve kuru alan sorunumuzu aşamıyoruz

hulk

Yeni Üye
Akvaryuma su vuran 1-2 saat içerisinde kuru alana çıkmıyor.bazen güneşe balkona koyuyorum istediğinde gölgeyede gidebiliyor yine huzursuz hareketler sergiliyo acaba ürküyor mu sudan çıktığı için ? ürkmesi mi kötü güneşsiz kalması mı ?

afedersiniz akvaryuma güneş vuran yazzacaktım

Bulunduğu oda da hareket varsa kuru alana çıkmak istemez tedirgin olur. İlk önceliği kendini güvende hissetmesidir. Bu sebeple odaya kimse girmesin ve kapısı bu süre içinde kapalı olsun.

Güneşe çıkarmada da hayvan akvaryumdan alınıp bilmediği bir ortama giriyor. Tedirginliğini geçirecek derinlik ve saklanacağı yer yok. Tek olması da bunu artırıyor. Kuş olayına karşı güvenliğini sağlayabilirsen balkonda da yanından uzaklaşabilirsin.

Güneşin alternatifi uva+uvb ampuldür. İkinci bir seçenekte haftada bir, bir damla deviti yemine damlatıp vermek.

Cvp: Güneşlenme ve kuru alan sorunumuzu aşamıyoruz

teşekkür ederim şu an kendi haline bıraktım balkonda. beni göremiyo daha sakinleşti sanki

Hayvan büyüyüp aranızda bağ kurulunca yaklaşsan da kaçmaz. Bu güven meselesi. Benim ilk iki yavru halden beri bende yem verirken dahi kuru alandan indiremiyorum. Son iki tanesini kötü koşullardan alıp getirdim. 6 cm boydan 15 cm boya geldiler. Kapı önünde görseler hemen suya uçuyorlar.

Geri