Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hafta sonu yaptığım kuru alan ...

Mehmet YAŞAR

Altın 1 Üye
mailto:/u/2148/151344929210394971491331478943sGBJwuWnMcb7ATUvv1jj_m.JPG

yorumlarınızı bekliyorum

Cvp: hafta sonu yaptığım kuru alan ...

Güzel olmuş, emeğinize sağlık :) Birde kıymık batmaması için zımparalanıp üstüde uygun malzemeyle kaplanırsa daha güzel olur :)

Güzel olmuş ama tahta olmaz suyun içinde maalesef :) Boşuna uğraşmışsınız o kadar. CD kaplarından çok güzel bir kuru alan olabilir. Fakat sizinkide güzel. Ama su içinde olmaz ki :) En azından ben öyle biliyorum. Ama emeğinize sağlık

zimparalamayi yaptım kesinlikle ne çivi ne kıymk batacak tehlike yok üzerine bir şey koymadan böyle kullanmayı düşünüyorum.

Çok güzel olmuş ama tahta suya konulmuyor biliyorum? Eğer koyuluyorsa zımpara falan yaparsınız,süper olur :)

Tahta olmasının bir sakıncası yok, tamamı ile doğal bir malzeme.

tamamen suya batmayacak sadece kolları.

tek sıkıntı şişme olur zannediyorum ama şansımı deniyecegim

Çok iyi o zaman,beğendim :) Silikonla mı sabitleyeceksiniz akvaryuma?

alt gördüğünüz kollar zemine değecek ve taşla sabitleyecegim bu alsan koyarım fotoları inşallah.

Bende tahta suyun içinde olmaz diye biliyorum. Hem bakteri üretiyormuş. Hem kabarıyormuş. Bakteri açısından kötü. CD kaplarından daha güzel , daha geniş ve daha kolay bir kuru alan yapabilirsin

alper kardeşim cd kabindan yaptığın şu kuru alanın fotoğraflarını görmek isterim atabilir misin?

Buyur :) Daha zahmetsiz ve su seviyesini azaltmıyor en azından.
mailto:/img26/572/img20120311173137.jpg
NOT:Ortadaki siyahlığa ısıtıcı lambası düştü o yüzden.
Ama sen üstüne çim halı kaplıyarak daha gösterişli yapabilirsin :)

Tahtadan kuru alan örnekleri daha önce gördüm, bahçesinde ki ağacın kökünü temizleyip akvaryuma koyanlar bile var. Ayrıca fazla şişeceğini sanmıyorum, bir miktar olur ama aşırı olmaz. Sandalı olan insanlar mesela özellikle sandalın iç tarafında ki tahtalar şişsin diye sandallarını denizde ters çevirirler.

Biraz şişmesi sorun yapmaz bence :)

alper kardeşim teşekkürler eline sağlık ben şu tahtayı deneyim bakalım

Bencede dene bir emek vermişsin :) Ama büyük ihtimal şişme yapıcak. Ben bir yerde tahtanın mikrop ürettiğini okumuştum. Ama ne kadar doğru bilemem..

dur bakalım alsan fotoları eklerim inşallah

Ama o bakteri konusunu bir araştır derim. Ama dediğim gibi bakteri konusu ne kadar doğru bilmiyorum

En azından denersiniz,umarım emeğiniz boşa gitmez,fotoğrafları bekliyoruz :)

Sıpa oyun yaptı kendine :) Kuru alana çıkıp sağ taraftaki yükseklikten suya atlıyor. Hep tekrarlıyor bunu arada :D Cup diye ses geliyo

Geri