Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hafta sonu yaptığım kuru alan ...

Cvp: hafta sonu yaptığım kuru alan ...

Alper bey bende kuru alanımı değiştireceğim şimdiki kuru alanım marketten dondurulmuş tavuk aldığımızda altından çıkan plastik köpük kapaklardan yapıp askılı vantuzla sabitlemiştim ama maalesef çılgın acıktığında kuru alanı altından yiyor :D cd kabından nasıl yaptınız acaba cd kaplarını nasıl birleştirdiniz ve akvaryuma nasıl sabitlediniz işin içinde slikon yoksa yapabilirim.

Slikon yok :) Şimdi 2 tane CD kabını ''Japon Yapıştırıcısı'' ile yapıştırdım. Bir zararı olmaz çünkü suya temas etmiycek yapıştırıcağın yer :) Ve bir CD kabının kapağını çıkarttım. Diğerinin kapağınada eğim verdim. Orayıda ''Vantuz'' ile sabitledim. Kuruduktan sonra Vantuzların üstüne oturttum. Taş gibi oldu çok sağlam :) Anlamadığın bir yer varsa cevaplarım :)

japon yapıştırıcısı suya nasıl değmiyor ? bir zararı olmazsa bende yapabilirim .

Japon yapıştırıcıyı sadece 2 tane CD yi birbirine yapıştırırken kullandım. Suya temas etmiyor yani :) Suya deymedikçe zararı yok. Ayrıca benimkiler çok sevdi bu kuru alanı :)

Bence güzel olmuş. Üzerini de halı kaydırmazla kaplarsanız daha da kullanışlı olur :)

Çok hoş olmuş :) Umarım küflenmez, çok fazla şişmez. Yaratıcısınız :)

Alper kardeşim şuanda evde misafir olduğundan dolayı koyamadım inşallah koymaya çalışacam geçde olsa olmazsa yarı ne yapalım...:smile:

Merakla bekliyorum. Yanlız su seviyeni düşürücek bir kuru alan mı ? Yoksa akvaryum yüksekliğide o kadar mı ?

Düşürüyorsa kullanmayın derim. Ama o kadar uğraşmışsınız bir deneyin :) Benim yaptığımda istediğin seviyeye ayarlayabildiğim için kullanışlı biraz daha. Ama görsellik açısından birşey diyemem :) Birde ben bakteri oluşturuyor diye okudum.Ne kadar doğru bilinmez ama araştırmanızda fayda var :)

Su seviyesini düşürmeyecek bir kuru alan yapmaya özen gösterin,kaplumbağalar için daha iyi olur..

mailto:/u/1524/40179941472580168813315055288VftfeDS7U24SV2XZGB2_m.JPG mailto:/u/1856/9975182131619093213315055550n7nP7HfHjH405twaCsu_m.JPG

şimdilik böyle bi şey yaptım yarın üzerine düşecem.

Son durum nedir acaba merak ettim?

suyu bulandırdı alper kardeşim sorma:= bulandı da demeyimde tahta olduğu için renk değiştirdi bende çıkarmak zounda kaldım şimdi cd kapağından bi kuru alan yaptım.:D

:) Merak ettim nasil oldu? Resmimi yollar misin :) Demistim tahta işi olmaz diye :D

Mehmet bey ahşap bir şeyi suya eklerseniz ilk zamanlarda salınım yapar bu normal bir şeydir. Ama bu salınım sürekli olmaz. Belli bir süre kısmi olarak su değişimi yapılırsa ilerleyen zamanlarda bulanıklık biter. Mesela akvaryuma mango kökü koyanlarda bu sorun oluyor ama su değişimi yaparak ve suyun oturmasını bekledikten sonra sorun genelde çözülüyor.

mailto:/u/2844/25577169916224744621331666125VtVn5SF5IEM43dobM3kJ_m.JPG

Çok güzel olmuş,ve de kullanışlı :)

Güzel olmuş :) Yani en azından su seviyesini düşürmez.Tospik Çıkıyor mu peki?

Geri