Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halojen lamba kullanıyorum bilgi verirmisnz

bugra-4646

Platin 5 Üye
IMG_20250220_164550.jpg

Böyle lamba kullanıyorum şimdilik suyu ısıtınsin diye kuru alanda kullanıyorum ama ne zaman kullanıyım bu 53 wat halojen lamba kullanılırmi kabuk catlatir diye duydum

ben 52 watt halojen lamba kullanıyorum 2 bucuk aydır. ama sorunuzu tam anlayamadım

hiç bir problemi yok gayet sağlıklı ve sert bir kabuğu var. En kısa zamanda uvb lambası da öneririm. 8 cm kabuk boyundan sonra uvb gerekli diyenler var ama uvb güneş ışığını karşılayan bir ışık ve hayvanın doğduğu andan itibaren ihtiyacı olan bir ışık. 2 tane kaplumbağam vardı ve 8 cm kabuk boyunda gerekli olur diye uvb kullanmamıştım hiç. Uvb olmadığı için güzel gelişemedi 4 cm kabuk boyunda kaldı, alt karnı yumuşak kaldı ikisinin de(normalde sert olması gerekiyor) 2 Gün önce bu sebeple 4 cm olanı kaybettim. Şuan 6 cmlik kaplumbağama 52 watt halojen akkor kullanıyorum bir de hemen uvb siparişi vereceğim ve geldiği gibi kullanacağım.

Lamba mesafesi için kuru alana hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırın. Yarım saat sonra ısı 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

hiç bir problemi yok gayet sağlıklı ve sert bir kabuğu var. En kısa zamanda uvb lambası da öneririm. 8 cm kabuk boyundan sonra uvb gerekli diyenler var ama uvb güneş ışığını karşılayan bir ışık ve hayvanın doğduğu andan itibaren ihtiyacı olan bir ışık. 2 tane kaplumbağam vardı ve 8 cm kabuk boyunda gerekli olur diye uvb kullanmamıştım hiç. Uvb olmadığı için güzel gelişemedi 4 cm kabuk boyunda kaldı, alt karnı yumuşak kaldı ikisinin de(normalde sert olması gerekiyor) 2 Gün önce bu sebeple 4 cm olanı kaybettim. Şuan 6 cmlik kaplumbağama 52 watt halojen akkor kullanıyorum bir de hemen uvb siparişi vereceğim ve geldiği gibi kullanacağım.

7-8 cm kabuk boyu itibariyle kullanılmasını ben öneriyorum.

1. Sebep bu ampuller radyasyon yayıyor. Yavrularda deri ve kabuk yapısı ince olduğu için bu hayvanları daha fazla etkileyip lezyon oluşturuyor.

2. Sebep yavru hayvanlarda kabuk yapısı esnek olmalı. Bu büyürken organların baskı altında olmasını önler. Olabilecek darbeleri absorbe eder. Kabuk dengeli bir biçimde büyür. Erkenden kabuk sertleşirse organlar baskı altına girmekle birlikte deformasyonlar görülecektir.

D vitamininin amacı vücuttan kalsiyuma bağlanarak vücuttan atılımını önlemektir. Kalsiyum ile birlikte kullanılarak harcanır. Aşırısı karaciğer ve yağ dokuda birikir ki yavrularda yeterli yağ oluşumu yoktur.

3. Sebep hayvanın yemlerden aldığı D vitamini gerekli ihtiyacı karşılar. D vitamininin azı kadar fazlası da zararlıdır. Böbrekte taş damarlarda ve dokularda kireç bağlama ve sertleşme yapar. Doku elastikiyetini yitirdiğinde yırtılmalar ve iç kanama olur.

Bir hayvanın sağlıklı gelişmesi için şu unsurlar olmalı.
- yaşadığı sistem uygun ekipmanlara sahip olmalı,
- rahatça yüzebileceği geniş bir alan olmalı,
- hayvanın ihtiyacını karşılayacak kaliteli yem çeşitliliğine sahip olmalı
- hastalığa yakalanmayacak şekilde her türlü tedbir alınmalı. Bu unsurlarda eksiklik olduğu taktirde kemik erimesi de bu belirtilerden biri olur. Devit takviyesi ile tedavi yapılır.

Bunun yanında hayvan hasta ise boyu uzamaz. Tüm enerji hastalığa kanalize edilir. Yavru hayvanlara 7 cm kabuk boyuna kadar titiz bakıyoruz. Çünkü vücutlarını dengeli kullanmayı bu boydan itibaren öğrenmeye başlıyorlar. Yavrular tüm enerjilerini yağ depolama yerine büyüme ve harekete harcadıkları için bünyeleri hassas olur. Hastalığa yakalanma ihtimalleri de yüksek olur. Soğuktan daha çabuk etkilenirler.

Geri