bugra-4646
Platin 5 Üye
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Yeni geldi su üstünde duramiyolar yerde geziyolar rampaya koydum geri indiler
bu akvaryumu mu kullanacaksınız
Birkaç gün sonra degistrcmbu akvaryumu mu kullanacaksınız
Kabuk çatlama varmıben 52 watt halojen lamba kullanıyorum 2 bucuk aydır. ama sorunuzu tam anlayamadım
hiç bir problemi yok gayet sağlıklı ve sert bir kabuğu var. En kısa zamanda uvb lambası da öneririm. 8 cm kabuk boyundan sonra uvb gerekli diyenler var ama uvb güneş ışığını karşılayan bir ışık ve hayvanın doğduğu andan itibaren ihtiyacı olan bir ışık. 2 tane kaplumbağam vardı ve 8 cm kabuk boyunda gerekli olur diye uvb kullanmamıştım hiç. Uvb olmadığı için güzel gelişemedi 4 cm kabuk boyunda kaldı, alt karnı yumuşak kaldı ikisinin de(normalde sert olması gerekiyor) 2 Gün önce bu sebeple 4 cm olanı kaybettim. Şuan 6 cmlik kaplumbağama 52 watt halojen akkor kullanıyorum bir de hemen uvb siparişi vereceğim ve geldiği gibi kullanacağım.