Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Halsiz

Kaanbnci

Bronz 1 Üye
mailto:/Xkyjvj.jpg

Bugun cok halsizdi yerinden oynamadi verdigimleri yemleri yemedi sizce bi sorunu olabilir mi kabugu sertti

Kabukla ilgisi yok. Kuru alan ve su sıcaklığı uygun seviyede mi ? Soğuk hava ya da suya maruz kaldı mı ?

Her sey normal suyu sicak kuru alani sicak ama hic hareket etmiyor yem atiyorum digeri yiyor bu hic yemiyor

Hayvanda üşütme hali var gibi. Başka belirtiler var mı ? Yan yüzme kuru alanda olduğundan fazla kalma. Ağız açıp kapama gibi. Yada tabana inip kuma kuyruğunu sürtme gibi. Elinde vitamin damla varsa sabah akşam ağzına bir damla damlat. Bu iştah açıp kırgınlığını alır.

Ağzında aft yara varsa bu da iştahsızlık yapar. Bugün bir damla ağzına zeytin yağı damlat. Yemlerin her birinden bir tane dene. Bugün yemezse yarın ufak bir parça yağsız kıymayı kaynamış su içine atıp bir dakika sonra çıkarıp soğutup ver.

Tabanda duruyo hep kumun ustunde. Kuru alana ciktigini gormedim hic dun aksam kendim eski plastik kabina koydum uzerinede isitici ampulunu koydum hemen bi hareketlenmeye basladi ama geri akvaryuma alinca eski haline döndü

Cvp: Halsiz

Son günlerde akvaryumun bulunduğu odada fazla hareketlilik ya da kaplumbağa kuru alandayken ani hareket söz konusu olduysa bu canlının strese girmesine neden olmuş olabilir.Bunun dışında iklimsel yaşanan sıcaklık farklılıklarının,akvaryumun bulunduğu odanın yalıtımı problemli ise;yansıması da söz konusu olabilir.

Furkanın dediği gibi dipte uzun süre kalmasının sebepleri ortamın kalabalık olması veya sürekli ele alınmasından kaynaklı strese girme sebepleri de olabilir. Hayvan güvenli olan derin sudan çıkmak istemez. Yemi yukarıda görse bile çıkmak istemez. Tedirgin davranışlar gösterir. Bu bir kaç gün sürebilir.

Akvaryum pencere önünde ise havanın kapalı olması her ne kadar lambalar açık olsa da psikolojik olarak etkileyebiliyor.

Hafta başına kadar böyle devam ederse hastalığı yada herhangi bir sağlık problemi olduğunu düşünebiliriz. Fizyolojik olarak cinsel gelişimin etkileri de bu tip davranışlar göstermesine etken olabiliyor ama bu 10 cm kabuk boyu civarında görülebilen bir durum.

Geri