Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hangi canlı yemleri vermeliyim?

minaa

Yeni Üye
Daha önceden nasıl besleyecegim konusunda buraya danışmıştım, kurutulmuş karides ve stick yem veriyorum ama ekstra canlı yem de vermek istiyorum hem diğer hayvanlarım için de kullanılanıcam, öncelikle un kurdu düşündüm sizin ekstra ekleyebileceğiniz bir yem var mı ya da un kurdu uygun mu?

Etik olarak canlı balık vermiyoruz. Un kurdu verebilirsiniz. Bunu verirseniz haftada bir öğün uygun. Kurutulmuş yemde kullanacaksınız bunu da haftada bir öğün yapın. Aşırı protein yüklemesi olmasın.

Canlı yeme gerek yok. Kurutulmuş gammarus, un kurdu, kan kurdu verebilirsiniz. Onun dışında kılçıksız hamsi, karides de verebilirsiniz.
Haşlanmış kıyma da olur.

Etik olarak canlı balık vermiyoruz. Un kurdu verebilirsiniz. Bunu verirseniz haftada bir öğün uygun. Kurutulmuş yemde kullanacaksınız bunu da haftada bir öğün yapın. Aşırı protein yüklemesi olmasın.
Merhaba,ben beslediğim diyer hayvanlardan dolayı un kurdu,Buffalo kurdu ve lobster hamam böceği üretiyorum, kaplumbağama vermem fayda sağlar mı?

Merhaba,ben beslediğim diyer hayvanlardan dolayı un kurdu,Buffalo kurdu ve lobster hamam böceği üretiyorum, kaplumbağama vermem fayda sağlar mı?
Protein değeri gammarusa göre yüksek oluyor canlı yemlerin haftada 1 kere verebilirsiniz un kurdu ve Buffalo kurdu ama dikkat edin un kurdu yağlandırır hayvanı biliyorsunuzdur zaten

Canlı yemler kurutulmuşa nazaran gelişimi bir parça hızlandırır ama yüksek protein itibariyle de çok sık verilmesi iyi olmaz. Aşırı protein yüklemesi gut hastalığı yapar.

Geri