Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hangi filtreyi alayım

cem

Süper Moderatör
Yönetici
yeni alacağım akvaryum +- 250 lt civarı olacak. yalnız filtre konusunda kararsızım. aşağıda seçtiklerimden hangisinin malzemesi kolayca bulunur, özellikle en sessizi hangisidir, sağlam ve kaliteli olmalı, filtrasyon iyi olmalı, gerçi filtrelenmiş su kullanıcam. burdakilerin harici bir markada önerebilirisiniz.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11763
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=9542
bu iç filtrede hoşuma gitti açıkçası. ekstra malzeme konuyor, su ayarı var.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8325
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=8318
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=6343
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=6336
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=6226
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=6211
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=4531
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13134
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=4935
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=2831

Cvp: hangi filtreyi alayım

Bence dış filtre tercih etmelisin Cem. Ama baktıklarının bir çoğu tam seninkinin hacminde akvaryumları öneriyor. Genelde kaplumbağa akvaryumlarında filtrenin uygun akvaryum hacmi kullandığımızın iki katı gibi seçilirse çok güzel verim alınıyor. Tabiki Eheim yada Tetra tec almanı isterim ama seçtiklerin bence 250 lt için yetersiz kalır. Bu sebeple seçtiklerin içinden Atman AT 3336 öneririm.
Eğer bütçem var dersen Eheim 2217 yada Tetratec Ex 1200 ideal olur. Ben 96 lt olanlarda 2215 ve Ex 600 kullanıyorum. Ama şimdi Ex 600 olan yerine Ex 700 olsun isterdim.

emre, Eheim 2217 çok güçlü değil mi hayvanlar girdaba yakalanmasın. 600 lt'ye uygun demiş. Tetratec Ex 1200, 200-500 lt arası demiş yani gideri var. bir de sessizlik olayı nasıl. ayrı oda da ama alt katta çocuk odası var. gecenin bir yarısı inletmesin.

anladığım kadarıyla 1000 lt üstü devirdaim uygun olur diyorsun. bu iki markadan başka düşünmeyim mi?

Ben brüt 125 net 100 litrede eheim 2217 kullanıyorum gayet memnunum 360 litrelik tanka geçicektim akvaryum daha rahatlıcaktı ama şuan hala 100 litrede devam :33:

Cem 2217 300-600 arası akvRyumlar için diye biliyorum. 900-1000 civari devirdaim uygun olur. Ses konusunda bulunduğun odada filtre sesi çok az olur. Fiskiye sesi senin ayarlamana bağlı. Suya sokarsan şırıltı olmaz.

Alt kat için sana şunu söylemem gerek. Benim salonda 840 lt de eheim fx 1500 var. 1500 lt için uygun 2400 devirdaim. Bana aldığımdan beri bunun için gelen olmadı daha :)

Ben bu iki marka dışına çıkmadım. Dedikleri kadarda varlar. Tabi diğerleri içinde de kötü olmayanlar vardır. Atman ve dolphin için bunlar kadar iyi olmasada kullanılır diyorlar.

o zaman tetra ile eheim bu ikisinden birinde karar vereyim. dolu mu alayım. dolu diyor ama elyaf sünger ve carbondan başka birşey yok düzenek basit. yoksa boş alıp gereken malzemeleri sonra mı ekleyim. ya da dolu olarak kullanıp ilerde mi değişeyim. filtre malzemelerini alacağım zaman filtrasyon taşları standard mı yani her ikisine de uyar mı. bir de olur ya parçalarından birisi kırılırsa yada eskirse o parçasını kolay bulur muyum.

Dolu dediğklerinde de bakmak lazım ama genelde sünger, elyaf ve karbon oluyor. Sana gerekenler seramik, zeolit, substrat yada lav, sünger ve elyaf. Birde ilk kurulum için 1-1,5 ay karbon koyabilirsin. Malzemeli tercihini değerlendirmene göre yaparsın ama musluklu almanı öneririm. Tetratec zaten muslukludur. Ama Eheim olanın aynı modelinin bir sürümü musluklu bir sürümü musluksuz olabiliyor.

Filtre malzemeleri standart çeşitli ebatlarda kutularda satılıyor. Bunların tamamını filtreye koyamazsın ama zaten ileride malzeme değişimin olacağı için artanlar yedek kalır ve beklemesinde tabiki sakınca yok. Bu malzemelerden zeolit, substrat, lav ve karbonu file poşetlere koyarak filtrenin içerisine yerleştirmen gerekecek. Amaç dağılmayıp bir arada dursunlar. Filede juen gibi yerlerde yeterince mevcut. Unutursan kadın çorabıda yaklaşık bu işi görür.

Filtrelerin kırılan, bozulan, yıpranan parçalarını da yedek olarak satan yerler var. Ama ben pek araştırmadım. Bir kez yosunlanan boruyu hortumuyla değiştirmek istedim. Bana yok dediler. Bende hortum temizleme aparatı olduğunu öğrendim. Ancak derin araştırılırsa kesin bulunur düşüncesindeyim.

tamamdır sağol emre, musluklu olacak şimdiden dolanıp fiyat araştırması yapayım olmadı gene netten alırım. malzemeleride inceleyim hangileri uygunsa alayım. belli bir süreleri varmış zaten ucuz bulursam fazlada alabilirim. poşetide bir yerde görmüştüm fermuarlıydı.

Ben ne fermuarlı nede klipsli olanları kullanıyorum. Plastik boşa yer kaplıyor. Malzemeyi düz fileye koyup tepeden tek bağ yapıyorum.

anladım bu filelerin alternatifi çok. bir yerde ipliksi ufak delikli görmüştüm ama nerde bir araştırayım. yer kaybı olmasını istemem bende.

Evet fazla alternatif var. Ben bulduğumu alıyorum. Ama tercih yapılacaksa iri delikli tercih etmek bence daha iyi. Böylece malzemeler görevlerini tam yapar. Önemli olan malzemeyi bir arada tutması.

Cem Bey sadece akvaryum kaça mal oluyor?

100*50*50 lik akvaryuma ortalama 200 tl diyorlar. bu fiyatı veren akvaryum yapımcısı. camcıya yaptırsan belki daha ucuzda olabilir. cam kalınlığının da etkisi var fiyatta. 8 veya 10 mm gibi.

Geri