Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hangi tür uv lamba tercih etmeliyim ?

flora11

SKF Delisi
bir çok tür uv lamba var mesela halojen türü bir şey alsam ona uygun duy nerden bulabilirim ? uv lambaların direk fişe takılıp çalışanı yok mu ? küçük bir kuru alan için siz bana ne tür uv lamba önerirsiniz ? mesela jblnin uv lambalarini tavsiye eder misiniz ? biraz fazla soru oldu kusura bakmayın

Cvp: hangi tür uv lamba tercih etmeliyim ?

uv lambaların ampul tipi olanlarını tercih edin çünkü kuru alanları ufak florasanlar bir işe yaramaz. uva gelişiminde etkili uvb d vitamini sentezinde ben ikisi bir arada olan ampulden alacam. yani paraya kıyacam. fakat karar veremedim.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13212
jbl adı bilinen ve kaliteli bir mal. düşük uv'den dolayı uzun saatlerce kullanılma imkanı var

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13325
bu ürün her açıdan jbl'den üstün, yani güçlü diğeri kadar uzun süreli kullanılamıyor ve mesafe oranı daha uzun tutulmalıymış 30-40 cm. fakat kalitesi konusunda bende kararsız kaldım. bilen bir arkadaştan cevap alabilirsem sevinirim. gönlüm bunda ama aması var.

cem' Alıntı:
uv lambaların ampul tipi olanlarını tercih edin çünkü kuru alanları ufak florasanlar bir işe yaramaz. uva gelişiminde etkili uvb d vitamini sentezinde ben ikisi bir arada olan ampulden alacam. yani paraya kıyacam. fakat karar veremedim.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13212
jbl adı bilinen ve kaliteli bir mal. düşük uv'den dolayı uzun saatlerce kullanılma imkanı var

bu ürün her açıdan jbl'den üstün, yani güçlü diğeri kadar uzun süreli kullanılamıyor ve mesafe oranı daha uzun tutulmalıymış 30-40 cm. fakat kalitesi konusunda bende kararsız kaldım. bilen bir arkadaştan cevap alabilirsem sevinirim. gönlüm bunda ama aması var.
bilgiler için teşekkür ederim fakat anlayamadığım bir şey var bazı lambalar arasında aşırı derecede fark var bunun nedeni nedir mesela bu lamba çok ucuz
http://www.hepsiburada.com/liste/jbl-reptil-spot-neodym-40-watt/productDetails.aspx?productId=ptar4014162618313&categoryId=24003339&SKU=PTAR4014162618313&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dptar4014162618313%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253duv%255cu0020lamba%252fbrand%253d%257bjbl%257d%26fh_refview%3dsearch

birde bunlar için duy nerden bulabilirim

bazı ampuller normal ampuldür. bazıları sadece uva veya uvb, bazılarıda hem uva hem uvb birliktedir. genelde en pahalı olan uvb ve uvb ile birlikte yukarda belirttiğim gibi ikisi bir arada bunlar fiyat olarak fark ediyor. bulabilirseniz mandallı lambalardan alın cam kenarına takarak kullanabilirsiniz veya boyu yeterse deveboynu lambada alabilirsiniz. yalnız buji tip duylu almayın bu ampuller normal duyludur.

ben jbl olanı almaya karar verdim diğeri çöl tipi sürüngen ampulü imiş.

emre (AEK) şimdi juenden alışveriş yapıyorum. iki mesaj yukarda iki uva ve uvb bileşikli ampul var. jbl jungle tip bize göre yalnız namiba terra biraz daha güçlü çöl tipi uv oranları biraz yüksek geldi ama gene kararsız kaldım. hangisini alayım

Bence bu iyi Cem. W gücü etki alanını belli eder UVB ışını değil. Mesela bende wxo terra 5.0 olanın hem 13 w olanı hem 26 w olanı var. Zayıf olanı 20 cm mesafeden, güçlü olanı 28 cm mesafeden tutuyorum. %6 ışın bence bizimkilere göre. Yani çöl teraryumları için demiyor. Diğeri jbl olan exo terra da 2.0 olana denk gelen yağmur ormanları canlıları için. Hassas derili kurbağa ve kertenkeleler için.

sağol bende 25-45cm arası deyince biraz çekindim açıkçası kızartırız gibisinden bir de bu marka iyi midir. hiç duymamıştım. alıp bir ay sonra patladı olmasın.:smile:

http://www.namibaterra.de/index.php?id=6&type=prod&okatid=36&ukatid=38&L=1
Tam açıklamasada sitesinde göreceğin gibi %10 uvb çöl kertenkeleleri için. Yani senin baktığın %6 uvb bizimkilerin ihtiyacını görecektir.

Açıkcası ben kullanmadım bu markayı ama exo terra bulunamadığı için yakında almam gerekecek. Sen bu ampulü 28-30 cm mesafeden konumlandırırsan süper olur bence.

Yani lambayı deneme işi sana kaldı Cem. Umarım iyi bir üründür ve hepimiz faydalanırız.

AEK' Alıntı:
Bence bu iyi Cem. W gücü etki alanını belli eder UVB ışını değil. Mesela bende wxo terra 5.0 olanın hem 13 w olanı hem 26 w olanı var. Zayıf olanı 20 cm mesafeden, güçlü olanı 28 cm mesafeden tutuyorum. %6 ışın bence bizimkilere göre. Yani çöl teraryumları için demiyor. Diğeri jbl olan exo terra da 2.0 olana denk gelen yağmur ormanları canlıları için. Hassas derili kurbağa ve kertenkeleler için.

ben bu ampulu alsam uva ve uvb ıkısının yerıne mı gecıyor 30 cm uzaklıga montelesem kara parcasına uygun mudur ?

bakalım zaten tasarruf tipi ampul şeklinde olduğu için uzun ömürlü gider diye düşünüyorum. spot neodym tipi aldığım uva lamba bir ayda gümlemişti. şöyle 1 sene dayansa bana fazla bile gelir. hayırlısı bakalım. kompakt kelimesi almanca ama alınca bakarım menşeine olmadı yarın sabah telden vereyim siparişi sorayım canlı canlı.

cem' Alıntı:
bakalım zaten tasarruf tipi ampul şeklinde olduğu için uzun ömürlü gider diye düşünüyorum. spot neodym tipi aldığım uva lamba bir ayda gümlemişti. şöyle 1 sene dayansa bana fazla bile gelir. hayırlısı bakalım. kompakt kelimesi almanca ama alınca bakarım menşeine olmadı yarın sabah telden vereyim siparişi sorayım canlı canlı.

Firma Alman diye biliyorum. İletişim bilgileri Almanya. Isıtma ampullerinde bendede çabuk patlayan oldu, birazda şans belki.

mithat' Alıntı:
AEK' Alıntı:

ben bu ampulu alsam uva ve uvb ıkısının yerıne mı gecıyor 30 cm uzaklıga montelesem kara parcasına uygun mudur ?

UVA içersede bunlar ısı veren ampuller değil. Yani vücut ısılarını dengeleyemezler. Bu anlamda ayrıca bir ısıtma ampulü (uva) gerekecek. Her ikisinide içeren var mı derseniz karma ampuller var. Fiyatları 200 tl civarında ve çoğu çöl kertenkeleleri için. Tabi patlarsa bir anda o kadar masraf boşa gidecek.

geçen gün uv lamba aldım akvaryuma fakat netten araştrıdığımda deride uzun süre geldiğinde zararlı olabiliyormuş.ama ben işe gittiğimde açık bırakıyorum ve tüm gün açık duruyor.bu zarar verirmi yoksa nasıl kullanılmalı?

angelica' Alıntı:
geçen gün uv lamba aldım akvaryuma fakat netten araştrıdığımda deride uzun süre geldiğinde zararlı olabiliyormuş.ama ben işe gittiğimde açık bırakıyorum ve tüm gün açık duruyor.bu zarar verirmi yoksa nasıl kullanılmalı?

UVB lambayı 4-6 saat açık bırakmanızı tavsiye ederim. Bunu zamanlayıcı ile istediğiniz zaman dilimine ayarlayarak yakabilrsiniz. Örneğin 10:00-14:00 gibi yada 10:00-16:00 gibi. Az miktar yetmeyeceği gibi fazlasıda zararlı olacaktır.

yada akşam geldiğinizde açın lambayı. yatana kadar yanar.

Geri