Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hangisini Almalıyım?

charlsteve

Bronz 5 Üye
İyi günler. Yeni bir dış filtre alacağım ama birkaç marka arasında kararsız kaldım; Eheim, Fluval ve JBL. Fluvalda parça bulma sıkıntısı yaşanıyormuş okuduğum kadarıyla, Eheimde de Çin malı olduğu için uğultu yapıyor gibi şikayetler okudum. JBL'de çok şikayet okumadım belki de çok tercih edilmediği içindir, onda da uğultu sorunu var ama bir süre sonra kesiliyor demişler. Tetraya hiç bakmadım su sızdırır diye. Hangisinin performansı daha iyi olur, hangisini önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Cvp: Hangisini Almalıyım?

eheim alman malıdır. çindeki fabrikada üretilmiştir. eğer içinde hava kaldı ise ses çıkarabilir yoksa ses çıkardığına dair kimseden şikayet duymadım. fluvalin fx5 ve fx6 modelleri iyidir bunlarda büyük akvaryumlar içindir. alt seviyedekiler yaramaz. jbl filtreler çok güzel. bu zamanda almaya niyetlensem tek geçeceğim ürün. bu konuda eheim ve jbl cristal profi en iyileri.

yalnız bunlar pahalıdır eğer ömürlük akvaryum için alacaksan tavsiye ederim. ara geçişli akvaryumların ömrü az dolayısıyla üst seviyeye geçtiğinde işine yaramayacaktır.

ben şu an tetra 1200 ex kullanıyorum orjinal kafa contası 3 senede su kaçırmaya başladı çin malı silicon conta aldım. orjinalinden kalın. sorun halloldu.

Sağol abi. Abi bir de bir şey soracağım bunun için farklı konu açmayayım dedim, benim kaplumbağalar yeni akvaryumları gelene kadar ısıtıcısız kabuklarının yarısına kadar gelen bir suda durabilirler mi, akciğer enfeksiyonu geliştirme olasılıkları var mı?

Cvp: Hangisini Almalıyım?

ısıtıcısız olmaz, su sıcaklığını 27 derecede sabit tutman gerek, kaldı ki yeni akvaryum ne zaman gelecek? yeni yapılıyorsa bir süre su konmıyacak silikondan dolayı ( akvaryumcu yaptıracağım zaman 1 hafta demişti ) cem bey bu konuda daha net bilgiler verir, bence ısıtıcını edin

Su sabit sıcaklıkta olmalı ve oda da herhangi bir esinti olmama kaydı ile durabilir ama kap kabuk kısmını kaplayacak şekilde su olsun. Sadece burnu dışarda kalsın. Kap direk güneş görmesin. Gündüz sıcak gece soğuk olmasından dahi etkilenirler. Yalnız fazla uzun zaman almasın belli bir ısı altına inerse metabolizmalarını enerji sarfiyatını engellemek için yavaşlatırlar.

Hayvanların önceden ısıtıcı görmediyse dirençleri daha kuvvetli olur. Sorun çıkmaz.

Suyu mümkün olduğunca sabit ısıda olsun. Sıcak yada soğuk su ekleme. Hayvanları hasta eden ısı farklarıdır.

Isıtıcı var zaten, taşındığımız için şuan akvaryumlarına koyamıyorum ısıtıcı filtre derece vs ekipmanlar bir kolide. Direk güneş veya esinti yok, sabah akşam aynı yerdeler ısı farkının olduğunu sanmıyorum ama olmazsa geniş bir leğene koyup ısıtıcılarını bulayım o zaman, teşekkürler

Leğene ısıtıcıyı alırsan camını kırmayacak ağırlıkta üstüne bir şey yatır. Boş leğende ısıtıcının vantuzları tutmaz. Hayvanlar ısınma amaçlı altına girmeye çalışırsa su yüzeyine kaldırıp camını patlatabilirler.

En onemli nokta kabin esintiye maruz kalmamasi onun disinda iki uc gun 24-25 derece suda kalabilirler sorunsuz sekilde.

Ben tetra ex 1200 u sizdirma sorunu yuzunden biraktim gittim eheim 2217 aldim onunda malzeme koyma yeri cok kucuk performansi bana yetmedi ve ex 1200 den daha dusuk. Simdi keske jbl alsaydim diyorum.

Vantuzlar tutmuştu leğenin dibine ama üstüne iç filtreleri vardı onu koydum ne olur ne olmaz diye. Geldi akvaryumları geçirdim şimdi, yavaş yavaş oturur düzenleri. Jbl'de karar kıldım o zaman, çok teşekkürler

Geri