Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hapşuruyor

antifbyigit

Bordo Bereli
Arkadaşlar kaplumbağam durmadan hapşuruyor bende yemine vitamin sıkıp verdim ama neden sizce emfeksyonmu kapmış vitamin verdim başka ne yapa bilirim.

Eğer nefes almakta zorlanıyorsa ve yüzmesinde zorluk varsa akciğer enfeksiyonu olmuş olabilir.

Burnunda baloncuk oluşuyorsa
sürekli suyun içinde veya dışında duruyorsa
kabuğunun alt kısmı kırmızımsıysa evet akciğer enfeksiyonu olmuştur büyük ihtimalle...
İşe su ısısını 27dereceye çıkartmakla başlamalısın düzelme olmazsa ilaç tedavisini deneyebilirsin.

Hastalık ve sağlık bölümümüzden akciğer enfeksiyonu hakkında geniş bilgiler mevcuttur yararlanabilirsiniz.

apotemi' Alıntı:
Burnunda baloncuk oluşuyorsa
sürekli suyun içinde veya dışında duruyorsa
kabuğunun alt kısmı kırmızımsıysa evet akciğer enfeksiyonu olmuştur büyük ihtimalle...
İşe su ısısını 27dereceye çıkartmakla başlamalısın düzelme olmazsa ilaç tedavisini deneyebilirsin.

27 diğil 29-30 çıkarmalısın çünkü 27-28 derece zaten suyun normal sıcaklığı olmalı.

Aynen woswos doğru söylüyor. Çünkü eğer kaliteli bir ısıtıcı kullanmıyorsan da derecede sapmalar olabiliyor.

Gayet enerjik iştahlı yüzmesinde sorun yok ama kuru alana çıktığı zaman hapşırıyor. :( kabuk altındada bişey yok.

Üşütmüştür kaplumbağanız.Su sıcaklığını 30 a yükseltin kuru alanı sıcak tutun ve vitaminli yem verin.

Tamam saolun.

Arkadaşlar kuru alana çıkınca suratını felan siliyo eliyle bide ben ona yaklaşınca derin derin nefes alıyor benimle göz temasına geçmeye çalışıyor sonra yanıma geliyo ben hareket edincede suya atlıyor. Normalde böyle yapmazdı.

Cvp: Hapşuruyor

ya arkadaşlar benim akvaryumumda köpürüyor bu nedne oalbilir bayağı bi köpürüyor hemde yemden başka bişeyde atmıyorum içine ama bazen su içinde yapamm gereken şeyler oluyor elimi sokuyorum bundan olabilirmi yada başak neden oalbilir nasıl halledebilirim yardım edin lütfen her seferinse süngerle temizlemek zorunda kalmıyım

Köpürme dediğiniz hava kabarcığı olabilirmi ?
Filtreden çıkan hava kabarcığı ?

o büyük ihtimalle hava kabarcığıdır... flitreden çıkar, bende de oluyor..

ama nasıl çözebiliriz sizce?

arkadaslar merhaba,
kaplumbagam cok hareketlı havalara tırmanan bır kaplumbagaydı.akvaryum aldım ve yerını degıstırdım.bundan sonra bır sure gectı ve durgunlastı yemek yemesı cok azaldı.yerken acı cekıyormus gıbı.zorlanıyor gıbı.sızce ne olmus olabılır.:'([/b][/size][/font]

ısıtıcı, filtre, kuru alan, kuru alan lambası, termometre gibi ekipmanlarınız tam mı?

kaplumbağam gördüğüm kadarıyla 3 kere hapşırdı. kuru alanda çok fazla duruyor. suda batmıyor. altında pembeleşme yok. kabuğunun çok az bir kısmı kırık ve arka kabuğu yumuşak. pek yem yemiyor. yarısı su ile dolu minik bir akvaryumda besliyorum. henüz filtre ısıtıcı vb şeyler yok. yeni yeni almaya başlayacağım. lütfen yardım edin

Bence su soguk diye karadadir. Simdilk masa lambsi ile kuru alani isit. Kirik olmasi iyi degil. Mikrop kapabilir.

Yem konusunsa endiselenmeyin benmki ii ay yemdi simdi kutuyu gordugunde cildiriyo. Ama tabi onu aldigin yerde duzgun yemleme yapildiginda.

gizem2001' Alıntı:
kaplumbağam gördüğüm kadarıyla 3 kere hapşırdı. kuru alanda çok fazla duruyor. suda batmıyor. altında pembeleşme yok. kabuğunun çok az bir kısmı kırık ve arka kabuğu yumuşak. pek yem yemiyor. yarısı su ile dolu minik bir akvaryumda besliyorum. henüz filtre ısıtıcı vb şeyler yok. yeni yeni almaya başlayacağım. lütfen yardım edin

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş ve bence ileri seviyede. Hemen veterinere götürülmesi gerekir. Ben durumunun iyi olmadığını düşünüyorum.
Kabuktaki kırık konusunu anlamadım. Çatlak mı kopuk mu alt mı üst mü birleşme yeri mi? Resim ile anlatmanızı tavsiye ederim.

gizem en gerekli ekipmanların yok doğal olarak hayvanın hastalanması kaçınılmaz ki zaten hasta olmuş onları hemen halletmen lazım. bu durumda veterinere de gitsen birşey olmayacak. filtre değil ama bu durumda iken ısıtıcı zaruri yarın mutlaka bir şekilde borç harç alman gerekiyor. şimdi ısıtıcı lamba ile ecemin dediği gibi ısıtmalısın. normal 40 veya 60 watt düz ampul uygun olur.

Cem in dediği gibi ekipmanlar kaçınılmaz. Eksik ekipmanla ya tedavi başarısız olur yada tekrar nükseder. Ancak veteriner acil gerekir. Kabuk kırık demiş Cem.

KAPLUMBAĞALARA HER NE KADAR İYİ BAKARSAK BAKALIM YİNEDE HASTALANABİLİYORLAR.EN İYİSİ UZMAN BİR VETERİNER'E GÖTÜRMEKTİR.GEÇMİŞ OLSUN...

Geri