Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

haraketsız kaplumbağam

bugrad

Yeni Üye
Katılım
19 Ocak 2010
Mesajlar
2
arkadaşlar herkese tekrardan merhaba
gecen seferkı sorunuma yazdıgınız cevap ıcın oncelıkle hepınıze cok tesekkur ederım.
şimdiki sorunum biraz daha farklı, yeni aldıgım kaplumbag baktıgıma gore bıraz daha kucuk ama cok haraketsız. alalı daha 1 gun oldu gercı ama zamanının cogunu hatta 8-9 saatını lambanın altında kuruyarak gecırıyor. bende endıselenıyorum orda kalmasından. gercı guneslenıyrmu yoksa dısarımı cıkmaya calısıyor ondan da demın degılım cama kafasını yaslayıp oylece duruyor fotosunu cektım aşşağıya yuklucem. suyun sıcaklıgı hersey oke akvaryumda su anda tek eksık uv lamba onuda bı sure ıcınde temın edıcem. ama dıger kaplusum yemek ıcın delırırken turlu turlu oyunlar oynarken dıgerının bu kadar sessız ve sakın takılmasına anlam veremıyorum. urkek lıkde degıl bu elımı yaklastırdıgım zaman hıcbısekılde kabuguna cekılmıyor. ama bı yavaslık var umarım bebek olmasından kaynaklanıyordur. cevaplarınızı beklıyorum sımdıden tesekkur ederım.[attachment=538]
Gerçi ben çok telaş yapıyor olabilirim. Şimdi baya keyifli sanki :)

[attachment=539]
 

Ekli dosyalar

  • IMG00337-20100127-2011.jpg
    366.8 KB · Görüntüleme: 165
aslında bir de alt kabuğunun resmi olsa daha iyi olurdu. alt kabukta pembleşme yada gözlerinde şişlik var mı? yemini düzenli yiyor mu? yada herhangi bir hastalık belirtisi var mı kuru alnada kalmaktan başka?? ama bence de ürkeklik değil. o zaman karaya çıkmazdı. suda kendilerini daha güvende hissediyorlar. umarım bir şeyi yoktur ama 8-9 saat kuru alanda kalması iyi değil. yavaşlamasına da bakılırsa kış uykusuna hazırlanıyor olailir gibi geldi bana. daha siz alalı 1 gün olmuş. belki aldığınız yerde soğuğa maruz kalmış olabilir.
 
Herşey tamamsa bir süre bekleyin belki alıştıkça düzelir sorun ama üşütme ihtimali de var tabi, yukardaki belirtilerden olanlar var mı? Bir de su seviyeniz çok az, bence biraz daha yükseltmeniz iyi olcaktır daha geniş yaşam alanına sahip olmaları için.
 
aragorn' Alıntı:
Herşey tamamsa bir süre bekleyin belki alıştıkça düzelir sorun ama üşütme ihtimali de var tabi, yukardaki belirtilerden olanlar var mı? Bir de su seviyeniz çok az, bence biraz daha yükseltmeniz iyi olcaktır daha geniş yaşam alanına sahip olmaları için.

Katılıyorum.Öncelikle biraz daha bekleyin.Hastalık belirtileri görürseniz o zaman tedaviye başlarsınız.Umarım birşeyi yoktur.
İyi forumlar.
 
Geri
Üst