Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hareketsizlik ve kocaman ağız açımı ?

Çiğdem.Kaya

Bronz 3 Üye
Petito'yu bazen çıkarıp havlusunda gezindiriyorum oraya brde küçük bir kaba su koyuyorum dolanıyor arada suya giriyor. Biraz öncede böyle yaptım ki bu yaptığım doğru mu bilmiyorum.

Petito bu sırada ağzını kocaman açtı bana bakarak hiç böyle olmadı. Ağzını açtıktan sonra dışkısını bıraktı bende akvaryumuna geri koydum. Açıkçası biraz tedirgin oldum daha önce hiç böyle yapmamıştı kötü bir durum mu var ? Bunun dışında bu aralar biraz hareketsiz normalde suda durduğu yerde durmaz gezerdi bu aralar yemek zamanları dışında biraz hareketsiz aç mı kalıyor acaba ?
Bunun dışında bana geleli 1 ay 3 gün oldu geldiğinde kabuk boyu 2,5 cm idi şimdi ise 4,5 cm :eek: ilk başlarda et veriyoduk bol bol sonra et vermenin zararlı olduğunu öğrendim et vermeyi kestim günde 3 öğün yem veriyordum sonra kafasının hacmi kadar verilmesi gerektiğini öğrendim o kadar verdim çok mu büyümüş ?

Birde hapşuruk gibi ilginç bir ses çıkarıyor ilk suda duydum bu sesi ama tam öyle değil. Elime aldığımda sanırım ceketimi ısırmaya çalıştı ki yine aynı ses çıktı neler oluyor olabilir ? Bir rahatsızlığı mı var yoksa sadece büyüyor mu ?

Kaplumbağalar evcil hayvan değildir ve ortamdan zaruri haller dışında çıkarılmamalıdır. Hayvan strese girer, üşütmesi ve hasta olması söz konusu olur.
Önce ortama koyup 2-3 gün daha gözlemleyin. Yüzüşü normal mi, hapşırması devam ediyor mu, iştah nasıl, kuru alanda çok kalıyor mı gibi hısuslara dikkat edin. Bu belirtilerden devam eden varsa tedavi aşamasına geçilmesi gerekebilir.

Kaplumbağa hızlı büyümüş. Normal yemlere geçip uygun beslenme programı uygulamalısınız.

Cvp: Hareketsizlik ve kocaman ağız açımı ?

Şimdilik yüzüşü normal hapşırma gibi sesi hala çıkartıyor ama ben bu sesin suda ağzını açıp kapamasıyla oluştuğunu düşünüyorum. İşteh gayet iyi yemlerini yiyor. Fakat annem bu sorunları yaşadıktan sonra 'Sen uyuduktan sonra Petito'ya et verdim ben' dedi. Belki bu yüzden çabuk büyümüştür. Annemle konuştum bir daha vermiycek. Kuru alana hiç çıktığını görmedim ama filtrenin tepesine çıkıyor orda kabuğunu falan kurutuyor olabilir. Filtrenin tepesine çıkmak çok hoşuna gidiyor ama tamamen suyun dışında kalmıyor .
Bir hastalığı mı var acaba ?

tamamen üşüdüğü için. sudan çıkarmayın. filtrenin tepesini üstüne çıktığı zaman sadece kafası dışarıda kalacak şekilde suya batırın. hayvan çok üşüdüğü için sıcak suda kalmak istiyor. ısısı 28-29 derece arası olsun. dikkat edin her an akciğer enfeksiyonu olabilir. o aşamaya gelmiş zaten.

taze gıdalar metabolizmasını hızlandırıp daha çabuk ve dengesiz gelişmesine neden olur. kendi yemlerinden başka birşey vermeyin.

Tamam çok teşekkürler zaten filtreyi suyun içine daha çok batırdım. sadece kafası suyun dışında kalıyor ve ısı probleminide çözdüm meğersem piriz bozukmuş o yüzden ısıtıcı çalışmıyomuş akvaryumun yerini değiştiricem

Geri