Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hareketsizlik

Winchesterr48

Bronz 3 Üye
Merhaba arkadaslar kaplumbagamla yolculuga cikarken yanima aldim otobuste ayakkabi kutusunda fakat yasak dediler ne yaptilar ettiler bagaja koyduttular bana kizimi indigimde donmus vaziyetteydi simdi akvaryuma koydum biraz biraz hareketlenmeye basladi galiba yon kabiliyetide zayiflati 1 tane yem verdim zorla yedi yapmam gerekenler nedir acil cevap verirseniz cok sevinirim cok uzgunum suanda :(

Simdi cok sukur hareketlendi eski formuna kavustu ama hala yapmam gerekenler var midir acaba

Allah allah çok üzüldüm gerçekten bu şekilde davranmalarına. Hiçbir zararı olmuyor ki hayvancağızın. Hangi firma acaba bilgilendirirseniz iyi olur aklımda bulunsun

Kamil koc yapti bunu tartisma bile cikardim ayagimin dibinde dursun falan diye ama malesef olmadi

Kaplumbağalar soğuk ortamda enerjilerini korumak için hareketsiz biçimde durup vücutlarını kapatır. Soğuk ortamda durmuş hayvanı akvaryuma alırken standard sıcaklığa tam gelmeden 1-2 derece altında koyuyoruz. Kademeli ısı artışıyla hayvan kendini dengeleyip kendine yavaşça geliyor. Bu aynı kış uykusundan uyanıp kendine gelme süreci gibidir. Doğrudan 28 derece ısıya sahip suya koyduğumuzda hayvan sersemleşir. Geldiği ortam ile su ısı farkı çok.

Hayvana yarın mineral yem ver yoksa vitamin damla damlat akşamda protein içerikli yemden verirsin. Su 28 derecede sabit olsun. Kuru alan 32 derece.

Hayvanı kuru biçimde kutuya koyduğun için üşütüp hastalanma riski minimize olur. Üstünü de bez ile örttüysen sorun olmaz.

Kutuda idrar izi var mıydı çişini yapmış mı ?

Cem bey suyu aynen dediginiz gibi yaptim kademeli arttirdim vitamin damlanin adi nedir hayvan 11 cm kabuk boyuna sahip kutuda hicbir idrar izi yoktu cikardigimda hareketsizdi simdi ise kendine geldi bundan sonra bir sorun yasanmaz demi hastalik vs.

Hayvan büyük idrar olmamasıda hayvanın o kadar üşümediğine işaret. Çok üşüseydi vücuttan sıvı atardı. Ertesi günde dahil kontrol edersin. Hayvanda kırgınlık, halsizlik yok ise hastalık emaresi yoktur.

Mineral, vitamin içerikli yem var ise damlaya gerek yoktur. Bu yem yok raffy P var ise içindeki kırmızılar mineral yemdir. Onları seçip verirsin.

Raffy P elimde kalmadi henuz damla damlatmayi dusunuyorum petshoplardami satiliyo yoksa eczanelerdemi birde adi nedir tesekkur ederim

Damlada en iyisi sera reptilindir. Doğal içeriklidir, diğerleri yapaydır. Bu pahalı olduğu için her yerde bulunmaz. Jbl marka onu da bulamazsan. Herhangi birini alırsın. Eczanedekiler olmaz. Şeker ihtiva ediyor.

Yem olarak vitaminliler: sera reptilin, tropical biorept, prodac tartafood pellets birde tropical vitarept var ama o karides ve repto tabin ile biorept karışımı bir yem.

Geri