Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hareketsizlik

vicdan

Bronz 2 Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
92
kapluşlarımdan birisi hiç hareket etmiyor. yani biraz dürttüğümde sadece bacağını azcık hareket ettiriyor. uyuyor sanıyorum. ama bütün gün böye sorunu ne olabilir?
 
Baktığınız ortam akvaryum mu plastik kap mı? Başka hastalık belirtileri de var mı? Yem yememe, alt kabukta pembelik, gözlerde hafif şişlik, sesli nefes alıp verme gibi? Sanırım bir enfeksiyon durumu.
 
yeni mi aldınız?hastalık belirtileri var mı?durumunu biraz daha açarsanız yardımcı olabiliriz.
 
2 tane kaplumbağam var. plastik kaptalar(şimdilik, değiştirecegim) ama bir çok hareketli, canavar gibi diğeri kabuğuna kapanmış. ikisi de fiziksel olarak bi hastalık belirtisi göstermiyor. (gözlerde şişlik, alt kabukta penbelik gibi)
 
O zaman hareketsizlik durumu sadece kapta bulunmasından dolayı olabilir. İmkanınız varsa en kısa zamanda bir akvaryum edinin derim o zaman sorun çözülecektir diye düşünüyorum. Diğeri sağlıklı ve hareketli olsa da plastik kapta oldukları sürece hep hastalanma riskleri vardır.
 
Rica ederiz. Akvaryuma geçtiğiniz de belli bir süre alışma dönemleri olacaktır o zaman yem yememeleri az hareket etmeleri falan normal ancak daha sonra da aynı sorun devam ederse o zaman dikkat etmek gerek. Umarım akvaryuma geçtiğinizde düzelir durum. İyi paylaşımlar
 
Geri
Üst