Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Zencefil' Alıntı:Yumurta kabuğu küçük kaplumbağalar için tehlikeli olabilir.
Siz haşlanmış yumurtanın beyazını kullanabilirsiniz .
Ya da kabukları suda bekletip o suyu akvaryuma ekleyebilirsiniz.
Kabuk şertleştiriciyi çöpe atın.Bebek su kaplumbağam 1aydır ben de ilk aldığımda böyle değildi belki ben fark etmemiş de olabilirim, son zamanlarda kabuğunun arkası yumuşak hafiften güneş görse de kış güneşi yani bir var bir yok kabuk sertleştirici vermişlerdi onu da kullanıyorum ama ne yapmalıyım yumurta kabuğunu ya da kalamar kemiğini küçük küçük parçalara ayırıp da mı vereyim yem gibi?
Su sıcaklığı gündüz 20 25 derece oluyor akşam yatarken 28 e çıkarıyorum odam soğuk oluyor gece kabuk boyunu ölçmedim cevizden çok az büyük yaklaşık 4 - 5 cm falanKabuk şertleştiriciyi çöpe atın.
Hayvanları güneşlenmeye çıakrmıyoruz üşütebiliyorlar yada balkondan düşüyorlar.
Isıtma lambası ve uvb lamba gerekli. Su sıcaklığı kaç derece? Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Kabuğun ön kısmı sert sadece arkası yumuşak, kabuk sertleştiriciyi bırakıyorum. Lamba alayım o zaman teşekkür ederimHayvan ufak. Ön kısmı arka kısım kadar yumuşak ve ince değilse kemik erimesi yoktur.
Kabuk sertleştiriciyi çöpe atın. Zararı var faydası yok.
Akvaryum su ısıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası ve filtreden oluşan bir sistem kurmanız gerekiyor.
Akvaryum minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Filtre ve su ısıtıcı buna göre alınacak.
Isıtma lambasını hemen alın. Bu konuda bilgi verdim.
Isıtıcı Lamba Hakkında
Isıtıcı ampul olarak eski tip filamanlı 60 watt armut ampul yada halojen 52-53 watt armut ampul kullanıyoruz. Soft tip ampuller gözünü almaması açısında tercih sebebi ama bulamazsanız şeffaf alabilirsiniz. Pek piyasada bulunmuyor. Yedekli alın. Zamansız patlama yanında bulunması biraz zor. Bir...sukaplumbagasi.com
Şimdilik sistemi kurana kadar kalorifere yakın koyun. Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olmasın.
Yem olarak ne marka yemleri kullanıyorsunuz?
Tamamdır kum yok tırmanacağı taşları var çapraz bir şekilde koydum cam kısmı tamamen suda ama kablo kısmı suya girmesin istedim evham ettim, şu an içinden çıkan vamtuzlar siyah olanlardan ve şimdilik iş görüyor teşekkür ederimTamam tabana yatay olarak konumlandırın. Kum varsa kum üstünden 2-3 cm yukarı yan cama yapıştırın. Yalnız derinlik en az 15 cm olmalı. Hayvan havaya kaldırabilir.
Vantuz kalitesi iyi değilse uygun çapta yeni vantuz alın. Meç marka iyidir. Siyah lastik vantuzlar zamanla sertleşiyor ama silikon vantuzlardan daha sağlam tutuyor.