Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

haşlanmıs yumurta kabugu

simbat237

Bronz 1 Üye
haşlanmıs yumurta kabugunu attım ıcıne kabın yemezlwer demı kabugu

Cvp: haşlanmıs yumurta kabugu

Kardeşim sen dışındaki kabuğu mu yoksa içteki beyaz yumurtayımı diyosun tabiki kabuk atılmaz boğazında kalır.

Yumurta kabuğu küçük kaplumbağalar için tehlikeli olabilir.
Siz haşlanmış yumurtanın beyazını kullanabilirsiniz .
Ya da kabukları suda bekletip o suyu akvaryuma ekleyebilirsiniz.

Mesela ben her haftasonu sabahları haşlanmış yumurta veriyorum beyazını afiyetle yiyorlar :)

Zencefil' Alıntı:
Yumurta kabuğu küçük kaplumbağalar için tehlikeli olabilir.
Siz haşlanmış yumurtanın beyazını kullanabilirsiniz .
Ya da kabukları suda bekletip o suyu akvaryuma ekleyebilirsiniz.

hemen cıkartıyom benım dere kaplusum kemırmeye baslamıstı

kabuğu toz haline getirip mürekkep balığı kemiği gibi kullanabilirsiniz.

Yumurta kabuğu verecekseniz kaynatıp sonrada toz haline getirmeniz gerekiyor. Özellikle arkadaşın dediği gibi boğazında kalabilir.

Ben yazarken Sefa arkadaşım izahta bulunmuş zaten :)
Kullanımı aynı ama etki olarak mürekkep balığı kemiği daha çok tavsiye ediliyor.

Bebek su kaplumbağam 1aydır ben de ilk aldığımda böyle değildi belki ben fark etmemiş de olabilirim, son zamanlarda kabuğunun arkası yumuşak hafiften güneş görse de kış güneşi yani bir var bir yok kabuk sertleştirici vermişlerdi onu da kullanıyorum ama ne yapmalıyım yumurta kabuğunu ya da kalamar kemiğini küçük küçük parçalara ayırıp da mı vereyim yem gibi?

Bebek su kaplumbağam 1aydır ben de ilk aldığımda böyle değildi belki ben fark etmemiş de olabilirim, son zamanlarda kabuğunun arkası yumuşak hafiften güneş görse de kış güneşi yani bir var bir yok kabuk sertleştirici vermişlerdi onu da kullanıyorum ama ne yapmalıyım yumurta kabuğunu ya da kalamar kemiğini küçük küçük parçalara ayırıp da mı vereyim yem gibi?
Kabuk şertleştiriciyi çöpe atın.

Hayvanları güneşlenmeye çıakrmıyoruz üşütebiliyorlar yada balkondan düşüyorlar.

Isıtma lambası ve uvb lamba gerekli. Su sıcaklığı kaç derece? Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Hayvan ufak. Ön kısmı arka kısım kadar yumuşak ve ince değilse kemik erimesi yoktur.

Kabuk sertleştiriciyi çöpe atın. Zararı var faydası yok.

Akvaryum su ısıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası ve filtreden oluşan bir sistem kurmanız gerekiyor.

Akvaryum minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Filtre ve su ısıtıcı buna göre alınacak.

Isıtma lambasını hemen alın. Bu konuda bilgi verdim.

Şimdilik sistemi kurana kadar kalorifere yakın koyun. Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olmasın.

Yem olarak ne marka yemleri kullanıyorsunuz?

Kabuk şertleştiriciyi çöpe atın.

Hayvanları güneşlenmeye çıakrmıyoruz üşütebiliyorlar yada balkondan düşüyorlar.

Isıtma lambası ve uvb lamba gerekli. Su sıcaklığı kaç derece? Hayvanın kabuk boyu kaç cm?
Su sıcaklığı gündüz 20 25 derece oluyor akşam yatarken 28 e çıkarıyorum odam soğuk oluyor gece kabuk boyunu ölçmedim cevizden çok az büyük yaklaşık 4 - 5 cm falan

Hayvan ufak. Ön kısmı arka kısım kadar yumuşak ve ince değilse kemik erimesi yoktur.

Kabuk sertleştiriciyi çöpe atın. Zararı var faydası yok.

Akvaryum su ısıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası ve filtreden oluşan bir sistem kurmanız gerekiyor.

Akvaryum minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Filtre ve su ısıtıcı buna göre alınacak.

Isıtma lambasını hemen alın. Bu konuda bilgi verdim.

Şimdilik sistemi kurana kadar kalorifere yakın koyun. Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olmasın.

Yem olarak ne marka yemleri kullanıyorsunuz?
Kabuğun ön kısmı sert sadece arkası yumuşak, kabuk sertleştiriciyi bırakıyorum. Lamba alayım o zaman teşekkür ederim

Hayvanda kemik erimesi yok o zaman.

Su sıcaklığı her zaman 28 derece olmalı.

Burada yeniyim nereden soru sormam lazım bilmiyorum buradan yazıcam yardıma ihtiyacım var. Isıtıcı aldım smart 25w akvaryumum 22 litre ve dikey koyarsam kuru alan ıslanıyor yatay koymamda bir sakınca var mı? Hiç bilgim yok bu konuda ne yapmalıyım? 🙏🏻🙏🏻

Smart kaliteli bir ısıtıcı değil. Tam batabiliyor mu? Kutusunda resim yada totally/generally diversible /submersible yazısı var mı? Varsa tam batar yatay olarak dibe batırın. Değilse çapraz konumlandırın cam kısmı olabildiğince su içinde olsun.

Herhangi bir işlemde fişini çekip soğumasını bekleyin. Hava teması patlamasına neden olur.

Markalar hakkında bilgim yoktu ellerinde bu marka varmış almıştım direkt, Totally submersible diye bir yazı var. Elektrikle şaka olmayacağından çok arada kalmıştım kutusu bu şekilde görsel eklemeye çalışayım. Buradan edindiğim bilgiler daha güvenilir geliyor herkes deneyimleriyle yazdığı için teşekkürler

Ekli dosyalar

• Isıtıcı-görsel.pdf
    7.5 MB · Görüntüleme: 14
Tamam tabana yatay olarak konumlandırın. Kum varsa kum üstünden 2-3 cm yukarı yan cama yapıştırın. Yalnız derinlik en az 15 cm olmalı. Hayvan havaya kaldırabilir.

Vantuz kalitesi iyi değilse uygun çapta yeni vantuz alın. Meç marka iyidir. Siyah lastik vantuzlar zamanla sertleşiyor ama silikon vantuzlardan daha sağlam tutuyor.

Tamam tabana yatay olarak konumlandırın. Kum varsa kum üstünden 2-3 cm yukarı yan cama yapıştırın. Yalnız derinlik en az 15 cm olmalı. Hayvan havaya kaldırabilir.

Vantuz kalitesi iyi değilse uygun çapta yeni vantuz alın. Meç marka iyidir. Siyah lastik vantuzlar zamanla sertleşiyor ama silikon vantuzlardan daha sağlam tutuyor.
Tamamdır kum yok tırmanacağı taşları var çapraz bir şekilde koydum cam kısmı tamamen suda ama kablo kısmı suya girmesin istedim evham ettim, şu an içinden çıkan vamtuzlar siyah olanlardan ve şimdilik iş görüyor teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

Geri