Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta bakımı projem

gazoz

Bordo Bereli
Kaplumbağamın ölümü ve pet shop daki hasta kaplumbağalar beni bir hayli etkiledi . Bende en azından ufak bir katkım olsun diye şu hasta ve eziyet altında olan kaplumbağalar için bir şeyler düşündüm .Kaplumbağam leonardo nun hastalığı bana çok şey öğretti .öğrendilerin bir ise yarasın diyorum e kaplumbağada bakmak istemiyorum , en azından bir iki kaplumbağayı tedavi etmek ve sahiplendirmek istiyorum . Bunun için tüm yaz para biriktireceğim , ama sizin görüşlerinizi almadan da olmaz :)

Cvp: Hasta bakımı projem

Çok güzel bir şey yapmış olursunuz, çokta iyi düşünmüşsünüz :) Mesela plastik fanusta kalan kaplumbağalara sahiplendirene kadar geçici olarak ev sahipliği yapabilirsiniz. Ama hasta kaplumbağalara baktıktan sonra ölürlerse de çok üzüleceksiniz. Tabii ki hasta bir kaplumbağayı iyileştirmekten güzel bir şey yok ama ağır hastalıklarda veteriner olmadan onları kurtarmak mümkün olmuyor. Kabuğunda ya da derisinde hafif açık yara olanları iyileştirebilirsiniz ya da ne bileyim, vitaminsizlikten tek gözü kapanmış bir kaplumbağayı eski sağlığına kavuşturabilirsiniz. Ama akciğer enfeksiyonu, bronşit v.b veteriner kontrolünde tedavi edilmeli bence.

Teşekkürler :) Burada veteriner bulmak zor ve bulduklarımda sürüngenlerden anlamıyorlar :( En azından hastalığı ilerlememiş,pet shopa yeni gelmiş hastalara ne bileyim göz enf. kapmış kapluşlara bir yardımım dokunabilir,ne dersiniz? Gözü balon gibi şişmiş kapliler var burada ve küçük çocukların eline veriliyorlar :(

Pet shoplardan aldığınız her kaplumbağa o kötü ticarete katkı sağlıyor. Ama almasanız da acımasız bir çocuğun soğuk fanusunda ya da bilinçsiz insanların elinde ölüp gidiyor. Açıkçası tam bir çıkmaz

Evet,zaten o kaplumbağalar alınıyor,bari acı çekmesinler,oyuncak muamelesi görmesinler.Tek isteğim bu...

Bende burada böyle bir şey yapmak istemiştim ama olmadı.Çünkü işlerine karıştırmazlar.Umarım planın işe yarar. :)

Geri