Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta balık beslenmiş akvaryum temizliği

Sprite

Gümüş 1 Üye
Merhaba arkadaşlar ben 1m lik akvaryumuma geçiş yapmak istiyorum ama orda bir zaman önce ciklet türü balıklarla bi hastlaık vardı o hastalıktan nasıl tamamen kurtulurum tam ilaç isimlerini ve alabileceğim linklerini atabilirseniz çok sevinirim hayırlı günler

RE: Balık hastalığı

Dezenfekte etmen yeterli. İçeride bulunan herşeyi çıkar. Filtre ve ısıtıcı dışındakileri at. Akvaryumu sıcak su ile iyice ovalayarak yıka. Sonra su doldurup kaya tuzu ekle ve 24 saat filtre çalışırtır. Isıtıcı çalışmasın ama içerisinde dursun. 24 saat sonra suyu komple boşaltıp filtreyi yıkayıp tekrar doldur ve 15 damla mavi damla damlat. Gene 24 saat filtre çalışsın. Gene ısıtıcı içeride. 24 saat sonra komple suyu boşaltıp filtreyi yıka. Bundan sonra yeni dekorları koyup dinlenmiş su ile doldurup ısıtıcı ve filtreyi çalıştırarak uygun ısıya gelince canlı ekleyebilirsin.

Bu arada dış filtre kullanıyorsan belirttiğim işlemlerde sadece sünger ve az miktarda elyaf kullan. Dış filtre değilse sorun yok. Gene dış filtre değilse son dolumda 3-4 damla mavi damla ile kurulumu tamamla. Eğer dış filtre ise filtre malzemeleri işlevini yapamayacağından son kurulumda mavi damla damlatılmaz.

Yeni sistem hayırlı olsun bu arada.

Abi bi sorum daha olacaktı şimdi 1m akvaryma geçiş yapmak istiyorum da çift dış filtre çalıştırmak istiyorum bi zararı olur mu? İkiside çalışsın biri JBL Cristalprofi diğeri TetraTec

Ve ne kadar kaya tuzu ekleyeyim her seferinde litre başına kaç kaşık?

10 lt için bir tatlı kaşığı yeterli olur. Zaten önemli olan tuz az gelmesin ve komple çözülsün, nasılsa dökülünce gidecek. Mavi damla tam dediğim dengede olsunki hem az gelmesin hemde fazla gelip silikonlarda fazla renk bırakmasın.

İki filtre çalıştıranilirsin tabiki. Benim önerim burada suyu çeken borular yanyana akvaryumun bir tarafında suyu veren borularda gene yanyana akvaryumun diğer tarafında olsun. Daha karışık bir sisteme gerek yok.

Zaten ikisni yan yana koyarım dedğiniz gibi ama uvb lamba sıkıntım var şu an ne yağacağımı bilmiyorum?!

Bumblebee nin linkinden alabilirsiniz bitmediyse
Filtre borularini karsilikli koymak daha mantikli olmaz mi emre abi ?

Cvp: Balık hastalığı

su giriş ve su çıkışlar ayrı köşelerde olmalı. bir taraftan kir öbürtarafa gidip oradan filtreler çeksin. dış filtreler ufak ebatlı mı ? bir tanesi yetmiyor mu ? bunlardan hangisini balıklarda kullandıysan onu çalıştır tuz ve metilen mavisi koyduğunda diğerini sıcak su ile durularsın. bu arada kumda varsa onu da koy çalışırken ara ara karıştır içinde pislik varsa hem dezenfekte olsun hemde kirler suya karışsın.

Cvp: Balık hastalığı

Evet karşılıklı da olabilir Ali Sarp. Temizleme verimi artar ama biraz görüntü kirliliği olur.

Geri