Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hasta galiba :(

minikm.05

Yeni Üye
Katılım
29 Ağu 2010
Mesajlar
9
yaklaşık 1 aydır baktığım bi su kaplumbağası var ilk haftalar neşeli,hareketliydi.ama şu son 1 haftadır sürekli uyuyor,yem yemiyor,fazla hareket etmiyor,sürekli başını kaldırıp boğazını şişirip ağzını açıp kapatıyor,sadece balkona çıkardığımda hareketleniyor onun dışında suya nasıl koyarsam öyle duruyor,alt kabuğundada pembeleşme yok sorunun ne olduğunu anlayamadım ..veterinere danışmayı denedim ama güldü ve tanesi 5 tl at onu yeni al dedi sinirimi bozdu:S napcağımı bilmiyorum:(
 
Dışarı çıkarınca hareketleniyorsa sanıyorum ısıtıcnız yok.Sıcağa gidince hareketleniyor diye yorumladım...
Ayrıca hiçbir veterinerinde böyle diyeceğini sanmıyorum.Aksine para kazanabilmek için tedavi etmeye çalışırlar...
 
kaplumbağa bize geçici bi süreliğine gelmişti sahiplerininde ısıtıcı yoktu.ama ben suyunu sürekli sıcak tutuyorum ona özen gösteriyorum.keşke veteriner öyle demese ama ilgilenmiyor işte güldü ve tuvalete at onu tanesi 5 tl uğraşmaya değmez dedi.
 
Öncelıkle baska bir veterinerden yardım almaya çalısın derim.
Isıtıcısız olmaz.Isıtıcı bu yaz aylarında bile gerekli...Isıtıcı olmazsa dahada kötü olabilir kaplumbaganız.Mutlaka bir ısıtıcı edinin.
 
Soğukda kalırsa üşütür,akciger enfeksiyonu olabilir vs... Bu yüzden ısıtıcı çok önemlidir.
 
Arkadaşım benim kaplumbağamda ilk zamnlar öyleydi.ısıtıcı yoktu.Sana yemin ediyorum ısıtıcıyı aldım su ısındı sonra akşam saaatlerinde bi baktım hayvan yerinde durmuyo .O derece yani.o yüzden en kısa sürede temin etmeye çalış..
 
Evet yaz aylarında olsakta su ısısının 28 derecede sabitlenmesi gerek :)
 
teşekkürler hepinize :) ısıtıcı alıcam.. ama alınca yermi yemek açlıktan ölcek diye korkuyorum :S
 
Kaplumbağanız akciğer enfeksiyonu olmuş. İlk yapıcağınız işlem ısıtıcı alıp ısıyı 30 derece yapmak. Daha sonra vitamin takviyesi yapın. Akciğer enfeksiyonuna iyi gelen bir ilaç vardı adını unuttum onu kullanın.
 
hadi yaa :(( ısıtıcı almaya çalışcamm zaten başka yapacağım bişi yok galiba:(
 
Kuru alanıda ısıtmalısınız. 50kurusa 15-40watlık bir ampul alıp kuru alandan 5-10cm yukarı sabitleyin.ısıtıcı alana kadar işinizi görür hem ampulün sıcağı suyuda 2-3 drce artırır.
 
Geri
Üst