Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

hasta kaplumbağa

jarti

Gümüş 5 Üye
arkadaşlar benm kaplumbağın ekipmanlarını henüz yeni yeni tamamlarken. komşunun torunları için eve aldıkları ve malumunuz küçük kapta yaşayan kaplumbağlarını benim akvaryuma koymamı istediler. kaplumbağı gördüm hareketsiz yeme tenezzül etmiyor gözleri açık ama bakım koşulları iyi değil suyunda ağır koku var. haliyle yeni kurduğum akvaryuma almaktan çekindim. naapmalyım ? 5-6 cm kadar flan.petshopa geri vermeyi düşnüyorlar. 1 senedir onlardaymş.

Cvp: hasta kaplumbağa

bir enfeksiyon tarzı bir şey olucağını sanmıyorum ama yindede bilenlerin yorumunu bekle ... akvaryumunzda yer varsa alın bence

Eğer hayvanda mantar hastalığı yok ise belirtiler enfeksiyon kapmış veya başlangıcı gibi gözüküyor. Senin hayvanın yanına koymanda bana göre bir sakınca yok Güney. Hayvan kısıtlı bir zamanda olsa uygun yaşam alanında durur. Ancak burada anlaşma durumlarını iyi gözlemlemen lazım. Hayvan zaten halsiz ve hasta büyük ihtimal. Seninkinin ısırıklarından kaçamayabilir veya da ciddi yaralar alabilir.

Eğer kalıcı bir şekilde sana vermek istedilerse alanını ve anlaşma durumlarını göz önünde bulundurarak düşün derim. Senin sorumluluğuna girdikten sonra her şey değişir.

Petşhopa hasta hayvanı vermek, diri diri gömmek gibi bir şey. Çoğu pet şhop senin de bildiğin gibi bilinçsiz ve o boydaki bir kaplumbağayı herkes sahiplenmez. Uzunca kalabilir orada ve sonu hiçte iyi bitmez.

gönder bana ben bakım petshopculara güvenilmez

güney diş fırçası tuz uygula kabuğa sonra durula ve derisini kontrol et. temiz ise hayvanı alabilirsin o koşullardan akvaryuma geçince toplayacaktır kendini akşam yatana kadar ara ara kontrol et. çatışma olmasın. bir şey yoksa geçinebilirler diye düşünüyorum. hayvanda kırgınlık olduğu gerçek belki hafif ise düzelir sabah anlaşılır hadise.

alan ikinci bir kaplumbağyı ucu ucuna götürür. bende ikinci bir kaplumbağ düşünmştüm aslında ama bu benmkinden çok ufak. sizede daha önce sormştum hatta. şöyle bir karar aldık. torunları verdiler dye cingar çkarablirmiş. bizde ufak bi akvaryum var onu kurarmısın dediler. olur dedim bende bi ısıcıtı vardı 22-24 arasında ısıtan 17w lık o akvaryumu kurucam eski içfiltreyi bağlycam birde kaya var kuru alan yapıcam. eğer skılrsa torun bana verirsinz o arada sağlığı ve bakımyla ben ilglenirim dedim. elimdeki yemlerden onlara bir kutu yem hazırladım. çeşitli. daha güçlü bi ısıtıcıda alablirim yarın hatta. bu arada abi mantar var gibi ağır bi kokusu var. kolunu kıpırdatmyor hayvan tepe taklak koysan düzelmek için çaba sarf etmyor yani o derece.
tuzda ne kadar bekleteyim?

pet shop konusunda haklısın emin benm petshopcu kafayı yiyor bu akvaryumda kaplumbağ beslenmez gel timsah alalım dye. pek anladğı yok. nye bu kadr yem çeşidi veryosun dyp duruyo.

jarti' Alıntı:
pet shop konusunda haklısın emin benm petshopcu kafayı yiyor bu akvaryumda kaplumbağ beslenmez gel timsah alalım dye. pek anladğı yok. nye bu kadr yem çeşidi veryosun dyp duruyo.

Gece gece iyi güldüm valla, gel sana timsah alalım ha :haha:

Mantar varsa kesinlikle koyma Güven. Seninkine falan bulaşır, kaş yaparken göz misali bir sakatlık olmasın. En iyisi bahsettiğin yeni bir akvaryumda uygun bir ortamı hazırlamak olur bana kalırsa. Hem onlar hem sen hem de kaplumbağa mutlu olur.

Güney o hayvana ayrı akvaryum kurma fikrin en iyisi. Sende de kalsa bir çok sebepten aynı yerde olmamaları gerekir. Akvaryumu kurup hayvanı büyük eziyetten kurtaracaksın, kesinlikle tebrik ediyorum. Mantar durumuna bakmak için resim eklersen inceleriz. Belkide çok bakımsız olduğu ve pis suda yüzdüğü içindir.

ayrı bir akvaryumda sende olsun çocuk için zararlı zaten salmonella bakterisi açısından çocuklara baktırılacak hayvan değil. onlarda bıraksan ve bakımını üstlensende hayvanın yaşama olanağı yok. sende kalması daha iyi en azından iyileşene kadar. bakteri meselesini söylersen alıp almama konusunu düşüneceklerdir.

özellikle söyledim kesinlkle dokunulmamalı dedim. ben evde kendimde baktğım halde kokudan acayip huylandım cem abi. salmonelladan çok tedirgin oluyorum mesela kendiminki geldiğindede çok bakımsızdı ona ble uzun süre rahat yaklaşamadım. sevdğim kadarda huylanyorum aslında. bakalım yarın ufaklığı getirecekler benmkini görecek burda gelir görürsün onu flan dyecekler. ama ayrı bi akvaryum yapıcam bendede olsa onlardada olsa.

emin sorma valla pet shopcu tam çılgın :) cam 10 mm kalınlğnda ya adam dyorki birini içine koyp ters çevrsek içinde ölürde çkamaz dyo. beni gördüğünde adam iş yapacağım dye sevnmyor akvaryuma takık :) çok profesyonel iş yaptın haa dyo. üreteblcen mi sen flan dyo :D

Emre abinin tankını falan göstermeye kalkmada adam kalpten gitmesin :haha: Şaka bir yana adamın dediği gibi iyi bir ortam hazırladın Güney. Yine tebrik ediyorum seni.

Üretince birini bana ayır ha :smile:

Buda güzeldi Emin :)

O değilde nasıl bilinçsiz yaklaşılmışsa bu hayvanlara erişkin kaplumbağası olan çok az insan var. Yıllardır kaplumbağa beslenir bu ülkede ama yetişkin hayvan çok az. Denekki uygun koşullara yeni yeni geçiyoruz. Bu kadar bakım koşullarını sağlamaya çalışıyoruz umarım 10 sene sonra yumurta haberleri çıkar. Bence gelecekte erişkin hayvan sayısı daha fazla olacak.

bunlar küçük esnaf zihniyetiyle ticaret yapan insanlar. kafaları uzun vadeye çalışmıyor. ufak kapta al öldür gene git al mantığındalar. kaplumbağa satışını kar görüyorlar. halbuki uygun koşulları anlatıp gösterseler. akvaryum, yem, ekipman dahil, daha fazla kar edeceklerini kafaları almıyor.

AEK' Alıntı:
Buda güzeldi Emin :)

O değilde nasıl bilinçsiz yaklaşılmışsa bu hayvanlara erişkin kaplumbağası olan çok az insan var. Yıllardır kaplumbağa beslenir bu ülkede ama yetişkin hayvan çok az. Denekki uygun koşullara yeni yeni geçiyoruz. Bu kadar bakım koşullarını sağlamaya çalışıyoruz umarım 10 sene sonra yumurta haberleri çıkar. Bence gelecekte erişkin hayvan sayısı daha fazla olacak.

Aynen öyle Emre abi. En azından şu jenerasyon bu ve benzeri siteler sayesinde uygun ortam konusunda daha bilinçlendi ve uygulamaya dökülen bir çok birey oldu.

cem' Alıntı:
bunlar küçük esnaf zihniyetiyle ticaret yapan insanlar. kafaları uzun vadeye çalışmıyor. ufak kapta al öldür gene git al mantığındalar. kaplumbağa satışını kar görüyorlar. halbuki uygun koşulları anlatıp gösterseler. akvaryum, yem, ekipman dahil, daha fazla kar edeceklerini kafaları almıyor.

Şu yazdığını zamanında bizim burada bir petshopa söyledim. İsraf günahtır, kaplumbağaya bu kadar para sarf etmeye gerek yok deyince, özür dileyerek çıktım dükkandan. Tartışmaya bile girmek istemedim çünkü anlamak istediği gibi anladıkları için boş konuşmuş oluyoruz onların gözünde.

arkadaşlar tuzda beklettim komşunun kaplumbağını. akvaryumuda kurdum onada camdan bi kuru alan yapıcam şimdlik bir taş koydum. hiç yoktan iyi bir ortam sağladık gibi. bi kutuda yem hazırladım. bendeklerden karışık. mama yerse vitamnde alıp vericem. şimdlk vaziyetini toparladık biraz.

tuzlu suda bekletme deri içinde varsa olanı götürmüş olur. kabuk için diş fırçası tuz iyi olur. bundan sonra tuzlu suya gerek yok. mavi metilen gerekeni sağlar. bu suyu içebilirde tuzlu suyu içemez. metileni de fazla koyma aman, hayvan sarhoş olmasın. hayvan yem yemeye başlarsa iyileşme yolunda büyük adım olur.

eğer tekrar alıp bakmaya niyetlilerse en azında 30-50 lt arası bir akvaryum almalarını söyle. ben zaten ihtiyacı olan bir takım masrafları karşılıyorum de. sana yüklenmesinler.

Geri