Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta mı oldular

Cimcime

Bronz 1 Üye
Merhabalar ben çok dalgınım bu aralar ısıtıcılarını çekmişim belirsiz bir zaman boyunca max 2 gün şimdi pek keyifsiz duruyorlar yem de yemiyorlar doğru düzgün eskiden beni görünce çıldırır yemek isterlerdi parmağımı uzatınca çıldırır saldırırlardı şimdi çok tepkisizler alt kabuklarında da siyah lekelerin sivri ucuna doğru kırmızılıklar var gibi yem olarak şuan ahm ve omega oneın turtle stick ürünlerini kullanıyorum yanında da gammarus ara ara en son ölçtüğümde 8.5cmi geçmişlerdi bu kırmızı yansımalar normal mi yoksa hasta mı oldular kuru alandan çıkamma ağız açma durumu yok sadece az yem yiyorlar sadece gammarus ve haraketsixler

Ekli dosyalar

• IMG_3829.jpeg
    IMG_3829.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_3825.jpeg
    IMG_3825.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Şuan filtreleri de bozuldu yenisi gelene kadar suyu axalttım günlük değiştirmeye çalışıyorum

Bide sürekli turtle bankin altında duruyo ikisi de saklanır gibi soğukta kaldıkları için 1 2 gün olabilir gerçekten nasıl farketmedim bilmiyorum kış uykusu moduna falan mı geçtiler acaba

Bugün gammarusun üstüne 1 2 damla reptivit damlatıp verdim biri yedi diğeri istemedi istemeyenin de ağzına 2 damla damlattım hafif açıkken ağzı yani napabilirim çok değerliler benim için ölmelerini hiç istemem

Genta almama gerek var mı şu aşamada biraz gözlemleyeyim mi olay bugün cereyan etti ısıtıcıyı 32 dereceye ayarladım toparlasınlar diye

Bu yemleri kullanıyorum ahm turtle sticks ürününü de f/p olduğu için almıştım ama bi garip geldi bana rengi mavimsi çok sert ikiye kırınca plastik gibi parçalanıyor tarihi de 2027 zorda kalınca yiyolar gibime geldi pek sevmediler o yüzden omega oneı aldım

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 14
  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 12
  • image.jpg
    image.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 11
  • image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 11
Su sıcaklığını 28 dereceye getirin. Aşırı sicak soğuk farkı hayvanı çarpar.

Birkaç gün deepfix reptivit verin yemlerine adam başı 2 damla yada 1 damla ağzına. Sonra haftada 1 e düşün.

Yemlere ek olarak tropical biorept W yemini alın. Ahm iyi bir yem değil. Ahm yerine reptomin alabilirsiniz.

Hocam teşekkürler peki altbağda bi sıkıntı gördünüz mü şuan biraz daha hareketlendiler bide besleme konusunda günde bir öğüne düşmem lazım değil mi artık

Evet günde bir öğün kafa hacmi kadar.
4-5 Günt yemel yem 2 gunde tropical biorept W şeklinde verebilirsiniz.

Alt kabuk normal. Hayvanlar güzel ama hassas duruyorlar.

Hayvanlar üşümüş metabolizmalarını yavaşlatmışlar. ama hasta değiller. Su ısıtıcı devreye girince birkaç güne toparlarlar. 3 gün günde 2 damla reptivit verin.

Günde bir öğün olsun. Gammarusu iki gün verin. Bitince tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın.

Ahm yeme isteksizlerse biorept W yem yerine sera carnivor alın. Bu bitince tropical biorept W yeme geçin. Toparlayınca yemezlerse bahara doğru ahm yemi de yiyeceklerdir. O vakte kadar buzdolabında dursun.

Su 28 derece olsun. Yükseltirseniz bu sefer dış ortam soğuk olacağı için üşütürler. O zaman akciğer enfeksiyonuna çevirir.

Geri