Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hasta olma şüphesi

furu

Yeni Üye
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
15
Merhaba. Bir süredir yoğun iş hayatından ilgilenemedim kaplumbağamla. Bugun akvaryumunu temizledim, ilgilendim. Biraz da gözlemledim.
Gözlerini suyun içinde zamanlı zamansız açıp kapatma hareketleri yapıyor. Forumda araştırdım, mikrop kapmış olma ihtimali var. Bunun için genta damlayı aldım. Akşam üzeri ekli fotoda olan arka sağ ve sol bacaklarındaki şişliği gördüm.
Konu Hakkında yardımcı olabilecek var mı ?
Ps. Başlık için ve konunun yeri için sorumlu arkadaşlar özür dilerim. Doğru yere açtığımdan emin değilim.


Diğer fotoğraf ekte.
 

Ekli dosyalar

  • image.jpeg
    image.jpeg
    714 KB · Görüntüleme: 191
  • image.jpeg
    image.jpeg
    730.9 KB · Görüntüleme: 196
Buralari, normalde de sarkik mi duruyor?

Bazen kendilerini sisiriyorlar kisa sureli.
 
Cvp: Hasta olma şüphesi

Açıkçası oralar normalde biraz dıaşrıda duruyor. Nefes alıp verdikçe inip kalkıyor. Fakat bu kadar dışarıda olması abes mi yoksa bana mı öyle göründü emin olmadığım için bir bilene danışmak istedim. İlgisizlikten dolayı biraz psikolojisi bozulmuştu. Şu an biraz daha iyi. Göz damlasını kullanmakta hala kararsızım
 
Obezite diye birsey var.Hayvan, tum uzuvlarini ayni anda iceri cekemiyor ve boyle yaglanma oluyor Benim buyuk olanda var.

Ve arada, kendini havayla mi dolduruyor bilmiyorum boyle sisiriyor ama kisa sureli. Yani yarim gunu gecmiyor.
 
O kısımdaki deri boldur. Bu ayaklarını tam arkaya doğru uzatmasını sağlar. Aynı zamanda nefes aldığında iç organların baskılanmasını önler. Bacaklarda kalınlaşma yok ise obez değildir. Tam net veri için ön kısımdan baş ve ayaklarını görecek şekilde bir resmini görmek iyi olur. Boyun derisi baş ve ayak arası şişkinleşir hayvan kafasını tam içeri sokamaz.

Kabuğu temizlemek lazım. Islak diş fırçasına karbonat tozu veya sofra tuzu döküp yavaşça ovalayıp akvaryum suyu veya emsal su ile durulayacaksın. Kabuğun rengi çıkana kadar iki günde bir yap. 1 hafta yeterli olur.

Gözler için eczaneden genta yada gentagut alıp sabah akşam 3'er damlayı her iki gözüne damlat. Ve kuru ve üşümeyeceği bir yerde 5 dakika beklet. Sonra akvaryuma al. Bunlar antibiyotik kapsamında reçetesiz satılmıyor. Ama hayvan için kullanacağını belirt verirler. Açtıktan sonra son kullanma tarihini geçirmediğin sürece kuru alanda ısıtma lambası altında göz kapakları kurursa tepeden damlatıp nemlendirirsin. Sakıncası olmaz. Normalde açıldıktan sonra 15 gün kullanılmalı ama ucunu temiz tutarsan sorun olmaz.

Göz enfeksiyonu akvaryum ve su kirli ise oluşur. Mümkün olduğunca temiz tutmaya çalış.

Akvaryum ölçüsü, hayvanın kabuk boyu ve ekipman olarak elinde neler var eksiklikler varsa saptayalım.

Dış filtre kullanmıyor isen metilen mavisi al petshoptan. Bu sudaki bakteriyel durumun (göz, kulak enfeksiyonları) ve amonyak zehirlenmesinin önüne geçer. Su hacmine göre damlatacağın miktarı yazayım.
 
Cvp: Hasta olma şüphesi

Akvaryum konusunda sıkıntı var biraz. Her sene değiştiriyorum daha büyük akvaryuma geçiyoruz ama yine de ilk 3 senedeki büyüme oranını gibi olmadı. Şu an şehir dışındayım net hatırlamıyorum ölçüleri ama 100 - 120 lt tank ortalama. Metilen mavisini kullanacağım. Damla için yönlendirmelere teşekkür ederim.
Diğer uzuvları normal. Yağlanma ya da kafayı içeri alamama durumu yok. Sadece arka ayaklardaki fazlalıklar bana çok göründü. Zaten sadece protein yüklenmiyorum. Hem bitkisel hem de protein alabileceği karides vs yemler kullanıyorum.
Bi de bu aralar çok ürkekleşti. Sebebini çözemiyorum.
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Çok yardımseversiniz.
 
Hayvanlar büyüdükçe tehdit ve tehlikeye karşı olan algıları güçlenir ve temkinli davranırlar. Özellikle kuru alanda bu durum söz konusu olur. Beklemekleri bir durum, hareket görürseler güvenli olan suya kaçarlar.

Bir diğer sebep hayvanı ele almak. Bu hayvanı tedirgin edip strese sokar. Yaklaştığında o hisle tekrar olmaması için uzak durur.

Yalnız sendeki durum hayvanın seni sürekli görmemesi. İş seyahatleri yüzünden uzak kaldığın için hayvan yabancılıyor.

Son iki anlattığım düzelebilir durumdur. İlk yazdığım ise ara ara da olsa devam edecektir. Bu içgüdüsel tepkidir.
 
Kaplumbağalarda boyun, yaş ile ilgisi yoktur. Gerekli ekipmanlar ve düzen olduğunda sağlıklı ve uygun oranda büyür. Ortam yeterli değil ise yavaş gelişir.

10 cm kabuk boyu öncesi büyüme, 10 cm sonrasından hızlıdır. 20 cm kabuk boyu sonrası biraz daha yavaş seyreder.

Normal şartlarda büyümüş bir hayvan 10 cm kabuk boyuna geldiğinde boy uzaması durup bünye cinsel gelişime odaklanır. Süreç tamamlandığında tekrar boy atmaya başlarlar. Dişiler 10 cm kabuk boyu sonrası erkeklere nazaran daha hızlı büyür.

Hasta olmaları durumunda yine boylarının uzaması durur. Enerjiyi hastalığa yönlendirirler. İyileştiklerinde boyları kaldığı yerden tekrar uzamaya başlar.
 
Akvaryum konusunda ömürlüğe geçip dış filtre ile desteklersen daha rahat edersin. Temizleme süresi uzar. Rahat edersin. Hayvan içinde ortam sağlıklı olur. Bulunduğu odanın kapısını kapama nem ve koku açığa çıkar buharlaşmaya bağlı su azalır.
 
Cvp: Hasta olma şüphesi

Merhaba
Akvaryum değiştirme süreçleri dışında nerdeyse hiç bir elime almıyorum ki dışarıdan veya benden mikrop kapmasın diye.
Evet sanırım bir süre ayrı kaldığımızdan biraz aramız açıldı. Son yazdığımdan bu yana gözle görülür bir değişiklik ve canlılık geldi resmen kaplumbağama. Sanırım ilgi istiyordu
300-400 lt arası bir tank bulursam dış filtre ile beraber dediğiniz gibi uzun yıllar götürür beni. Ama bu geçişleri hep yaz aylarında yapıyorum. Şu sıra pek yerinden kıpırdatmaya niyetim yok kaplumbağamı.
Evet nem ve koku olayına dikkat ediyorum. Kapı açık sürekli. Su seviyesininde optimum seviyede olmasına özen gösteriyorum.
İlginiz için çok teşekkür ederim
 
Hayvan tek olduğuna göre 100*50*50h veya 100*50*60h 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum yeterli olur. Daha büyüğe gittiğinde özellikle dış filtre olmak üzere ekipmanlarda maliyetin artacaktır.
 
Geri
Üst