Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hastalığı ne?

overblack

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2010
Mesajlar
2
Herkese selam

Petshoptan yaklaşık 1 ay önce aldığım 2 kaplumbağam var.Bunları 2 hafta öncesine kadar plastik kapta besliyordum.Ancak daha sonra evdeki balıkları başkasına verip akvaryumu temizleyip kaplumbağalara tahsis ettim.

Akvaryumda kuru alan,ısıtıcı(26 derece sbt),iç filtre düzeneği mevcut.yem olarak karides ve markasını bilmediğim bir yem veriyorum.Ayrıca petshoptan vitaminde aldım yemlerine karıştırıyorum.

Sorun şu 3-4 gün öncesi kaplumbağalarımdan birisinin gözleri şişti.eczaneden teramisin krem aldım,ayrıca su içine katılan mavi damlalardan aldım şu an sadece birisini açıyor. Yemek yeme düzeni iyi ve iştahlı,ama keyfi pek yok gibi.eskisi kadar hareketli değil. Kabuğunun altında pembeleşme yok sanırım.Varsa da pek fark edilmiyor.Bunun problemi göz enfeksiyonu mu yoksa akciğer enfeksiyonu mu arkadaşlar?

Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
 
RE: Ne hastalığı

Muhtemelen göz enfeksiyonu gibi görünüyor. Gentagut, tobrex gibi göz damlalarından alıp 5 gün sabah ve akşam her iki göze de birer damla damlatın daha etkili olcaktır kreme göre. Forumda bu konu hakkında daha detaylı bilgi de edinebilirsiniz. Durum yine düzelmezse üşütme durumundan şüphelenmek gerekir ama yem yemeleri iyiye işaret sanmıyorum şahsen üşüttüğünü. Su sıcaklığını da 28 dereceye yükseltmeniz daha iyi olur.
 
Geri
Üst