Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hastalık başlangıcıysa ne yapmalıyım?

hümeyraa

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaslar. benim kaplusum yaklasık 2-3 ay önce akciğer enfeksiyonu gecirdi. iyi bir tedavi ile bunu atlattık. ama simdi sanki yine akciğer enfeksiyonu belirtileri var burnundan baloncuk cıkıyor agzını sık sık olmasada acıyor. gözlerinde bir sorun yok. ama şişmeye baslayacak gbi duruyor. kabugunun altı pembemsi ve kabugunun altı soyulmaya basladı ayrıca cok iştahsız. yem yediremiyorum vitamin damlatıp versem hiç yuzune bile bakmıyor yemin. ama et versem canavar gibi yiyor etide veremiyorum haftada 1 kere veriyorum. suyunun sıcaklıgı 31 derece cunku Erzurum da yasıyorum evim de serin oldugu için ısıtıcıyı biraz yuksek tutuyorum. eger akciğer enfeksiyonu baslangıcı ise ne yapmalıyım. ilerlemeden antibiyotik tedavisini uygulamalımıyım? nasıl yem yedirmeliyim. yardımcı olursanız sevinirim..

Cvp: Hastalık başlangıcıysa ne yapmalıyım?

benım kaplusumunda burnundan baloncuk cıkıyor odamı akcıger enfeksıyonu acaba :(

Keske yorum yapabilsem arkadasların yadımlarını bekliyorum...

Ev ısısı ile su ısısı arasındaki yüksek fark uygun değil. Siz tam tersi hasta olma sebebi oluşturmuşsunuz bence. Ev ısısı 22 derecelerde ise suyu 26 dereceye sabitlemelisiniz. Altına düşmemeli ama 27 olabilmeli. Hayvan sıçak ortamda soğuk hava soluyor. Vücut adapte olamaz. Önce ısıyı yavaş yavaş ayarlayın. Yem yemesi için biraz daha bekleyin. Kabuk değişiminde hafif pembelik olur. Su ısısı düzelince biraz daha kontrol edin baloncuk ve yeme durumunu. Eğer aynen devam ederse tedavi gerekecek.

benim yazacağımı emre (AEK) yazmış. kaplumbağanız sıcak sudan kuru alana çıktığı zaman ki erzurumlu olarak oranın havasını iyi bilirim. tosbanız üşür. bu aynı banyodan çıktıktan sonra yaş yaş oturmak gibidir. mümkün olduğunca pencereden uzak bir yerde bakın. akvaryumunuz kapaklı ise içindeki lamba sürekli yansın.

İlk önce tesekkür ederim. ben bu durumu sordugumda eviniz soğuksa ısıtıcıyı yukseltin denmişti ve ben bu yuzden yaptım. Peki bunu nasıl ayarlayacağı ev sıcakken ya da soğukken ısıtıcı ayarını nasıl düzelteceğim. Bir sorum daha olacak ısıtıcı ayarını her gun birer derece dusursem 27 dereceye gelene kadar bir sorun olurmu şimdiden tesekkür ederim..

genel olarak 26-28 derece aralığında tutmanız lazım. hemen ayarlamanızda sakınca yok. ama kuru alan için ısıtıcı bir lamba şart.

Bütün ekipmanlarım mevcut.

o zaman gündüz siz yokken soğuk olacağını düşünürseniz. lambayı çalıştırın. en azından akvaryum yüzeyinde bir miktar ısı birikimi olur. ve yahut kapaklı ise akvaryumun kapak içine monte edilebilen lamba kullanarak ısının açığa çıkıp kaybolmasını önleyebilirsiniz.

Öncelikle sıcaklığı her gün birer derece düşürmeniz uygun.
Akşam soğuk oluyorsa çareniz şu. Kuru alana bir tanede mavi rahatsız etmeyen gece lambası koyun. Akvaryumun üzerini bir örtü ile hava alacak şekilde ayarlayarak örtün. Böylece gece içerideki sıcak havayı muhafaza edebilirsiniz.

Çok teekkür ederim verdiğiniz tavsiyeleri uygulayacagım. umarım işe yarar. Olmazsa tedaviye baslarım cook ama cok sağ olun :)

Geri