Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hastamı

meu

Yeni Üye
Merhaba su kaplumbağamız hediye edildi onu her gördükçe vicdan yapıyorum sürekli yolculuk yaptığım için kaplumbağa bundan etkilenecek diye üzülüyorum araştırmaya yapmaya başladım sitenizde paylaşılan hemen hemen her bilgiyi okumaya çalıştım okudukça sorumluluğunun daha çok olduğunu gördüm daha da üzüldüm. Bize geldiğinde minicikti yaklaşık iki hafta oluyor gözleri şiş gibi sanırım damla önerisinde bulunmuşsunuz bir de ampül alacağım ısıtmak için ama o kadar çok farklı ampül yazılmışki bilemedim ve su siteniz için size çok teşekkür ederim merk ettiğim çoğu şeyi öğrenme fırsatım oldu

Ekli dosyalar

• 17199850617862541835522966600660.jpg
    17199850617862541835522966600660.jpg
    2.8 MB · Görüntüleme: 9
Göz enfeksiyonu var. Veterinere danışmanız gerekiyor çünkü akciğer enfeksiyonu olabilir. Birkaç akciğer enfeksiyonu belirtisi şu şekilde: suda yan yüzme, halsizlik, ağızdan sesli nefes alma ve suya fazla inmemesi gözlerine teramisin sür. Birkaç günde gözleri düzelir. Onun dışında yaşadığın yer soğuksa suyu da soğuktur su ısısını 33 dereceye getirmen girekiyor bunun in su ısıtıcısı alabilirsin ısıtma lambaları için de eski tip lambalardan alıp akvaryumun kara kısmına doğru sabitleyebilirsin geçici olarak orada yansın ve eski tip lamba olduğu için ısı verir zaten. Sı ısıtıcısı ve ısıtma lambası gerekli

• Beğen
Tepkiler: meu
Lamba konusunda burada bilgi verdim. Bu tarz ampul alın. Hayvan henüz ufak. Halojen 42 watt yada klasik akkor 40 watt ampul yeterli. Eski tip armut ampul.

• Beğen
Hemen tedarik ettim çok teşekkür ederim bu küçük dostumuz için su yüksekliği ne kadar olmalı camlı

Eper akciğer enfeksiyonu var ise yani eminseniz su seviyesini hayvanın boğazını geçmeyecek kadara düşürün

• Beğen
Teşekkür ederim. Şu anda sadece göz enfeksiyonu var. Normal halimize döndüğümüzde küçük kaplumbağalar için su yüksekliği nasıl olmalı.?

Tekrar yükseltebilirsiniz boyutuna gmre değişir ama sizinkinin kabuk boyu 5-6 cm gibi duruyor 4 parmak su yüksekliği yeterli olur

• Beğen
Minimumda çapraz durup ayaklarını yere basacak kadar bir yükselti olmalı. Hayvanda derin su psikolojisi varsa suyu kademeli olarak her gün 1 cm yükseltin. Böyle bir sorun yoksa direk 15 cm yükseltin. Yalnız kuru alanın karşı tarafına doğru yüzmesi için o tarafta yüzeye yakın tutunup dinleneceği bir dekor yada tünek olsun. Yoksa alan rampası civarından ayrılmaz.

• Beğen
İyi ki varsınız çok teşekkür ederim her şeyi ayrıntılı cevaplayıp yardımcı oldunuz

Geri