Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hatam nerede ?

AlperDeniz

Bordo Bereli
Arkadaslar akciger enfeksiyonu olan kaplusuma 33 derece su icine 1 kasul tetradox attim. Öldu 30 dakka sonra öldü :'(

Hatam nerede ??

Lanet olsun. Katil oldum ben :'( ben oldurdum galiba ilacli suda 33 derecede :'(

Cvp: Hatam nerede ?

Tetradox uygulaması birçok üyenin deneyip başarılı sonuçlar aldığı bir uygulama.
İnanın çok üzüldüm. Bu kadar ani ölmesi çok ilginç.
İlacın son kullanma tarihine baktınız mı ? Gerçekten yarım saat içinde ölmesi çok ilginç.

Ama Ecem hanim 2 haftadir boyle ben yeni basladim tedaviye. Ilk ilacinda öldu :'( Agliyorum resmen. Simdi gommeye gidiyorum. :'( :'( Katilim ben ..

ilacın prospektusuna bir bak derim belki ordan eger hata sendeyse nerde hata yaptıgını bulabilirsin. Geçmiş olsun

Alper Bey kendinizi suçlamayın. Muhtemelen kaplumbağanızın ölmesinin tedaviye denk gelmesi tesadüf.

Başınız sağ olsun.

Alper bey sakın öyle düşünmeyin siz elinizden geleni yaptınız. İki hafta çokta geç değil. Bir anda bünyesi savaşamadı demek ki bununla. Böyle ani ölümler son zamanlarda çok fazla var.
Öldüğünden emin misiniz peki

Prospektus derken? Son.kullanma tarihine var. Ya allahim ya 33 derecede öldu bence. Annemle kavga ediyorum :'( Sen oldurdun diyo of ya :'(

Evet elime aliyorum heryeri sarkıyo
Çekistiriyorum tepki yok gomdum bile topraga :'( Allah kahretsin :'(

Alper bey bencede kendinizi suçlamayın. 33 dereceden olucağını sanmıyorum, birçok kişi o şekilde kullandı böyle birşey yaşamadı çünkü. Emin Bey'in de söylediği gibi tesadüftür büyük ihtimalle.

Ya son çırpınişı hala aklimda :'( size bastan naptigimi.anlatiyim. kaplusu ilk aldigimdan beri ne yemek yiyor ne kuru alandan iniyordu. Agzini son 1 hafta cok sık acip kapamaya basladi. Gözlerini daha hiç açtigini goremedim. Bugun eczaneden tetradox ve teeramycin aldim. Bir kaba 1 lt su koydum. Isiticiyi 33 dereceye getirdim. Sonra kapsulu icine kirdim. Kaplusuda koydum icine.hareketlerini takip ediyordum. Son hareketini yapti ve derin uykuya daldi :'( :'( hic bu kadar aglamadim :'(

Annem bana kiziyo :'( sen oldurdun diyo :'(

Size geldiğinde kaplumbağanız zaten ileri derecede hastaymış muhtemelen. Yani tedavi etseniz de etmeseydiniz de ölecekti. Malesef petshoplarda bir çok kaplumbağanın sonu böyle oluyor.

Ya saglikli kaplusuumun yanina sizce bir arkadas almalimiyim? Yoksa tek kaplusla devam mi ediyim? Ya cok sevmistim onu
Son hareketi kendi etrafinda tur atmak oldu :'( :'(

Bana kalırsa tek besleyin her açıdan daha rahat. Artık sevginizi ona gösterin.

Tesekkur ederim
Cok seviyodum onu :'( ama çocugumu gömdüm :'(
Acaba bünyesi ilaci kaldiramadi mi? Yada 33 dereceyi?

Birde tek beslersem.diger oğlum yanlizlik ceker mi?

Kaplumbağalar sosyal hayvanlar değildir. Tek beslemeniz her zaman daha iyi olacaktır.

Tesekkur ederim. Nabalim bu kadarmis. :'( Fani dünya :'(
Şimdi diger oğlumun uzun yillar yaşamasi icin elimden gelen herseyi yapicam :'(

O son çirpinisi gozumun onunden gitmiyor. 33 dereceyi yada ilaci kaldiramamis olabilir mi?

Normalde başka üyelerde bu durumda kullandığı için böyle bir yorum yapmak zor. Hastalığı çok ilerlemiş bu nedenle de ilaç yada sıcaklık onu çok etkilemiş olabilir. Ama tedaviyi uygulamasaydınız hastalık bu kadar ilerlemişken iyileşmesi mümkün olmayacaktı maalesef. Başınız sağolsun tekrar.

33 derece kaplumbağalar için tehlikeli bir sıcaklık değil; bu yüzden içinizi ferah tutun. Suç sizin değil elinizden geleni yapmışsınız. Sağlıklı kaplumbağanıza en iyisini yapmaya çalışın bundan sonra.

baçınız sağ olsun çok üzldüm :( bende çıtırımı gözümün önünde can çekişirken gördüm sizi çok iyi anlıyorum... umarım öbür kapluşunuz uzun yıllar yaşar....

Geri