Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Hatam nerede ?

Cvp: Hatam nerede ?

Alper kardeşim başın sağ olsun :( Bir anda 33 dereceye almak belki hayvanı sarstı alıştıra alıştıra 33 dereceye almak belki ölüm sebebini engelleyebilirdi.Tabiki bu söylediğim en düşük ihtimallerden biri.İlaç kullanmasaydın ve 33 dereceye almasaydın zaten öleceği varmış.En çok üzüldüğüm ise çok paralar harcayip onlara güzel bir ortam sunmuşken , bilinçsiz petshopların sattığı sağlıksız hayvanların ölmesi.Bu da insanların emek ve para harcayarak hazırladığı ortamın , insana bi işe yaramaması fikrine yol açıyor.Kendini suçlama lütfen..

Başın sağ olsun arkadaşım gerçekten çok üzüldüm :'( Kaplumbağalarımdan biri ilk öldüğünde bende katil olduğumu düşünmüştüm... Ama gerçekten öyle değil petshop'tan alırken seninki hastaymış zaten, senin hiç bir suçun yok :(

Arkadaşım öncelikla başın sağ olsun.Kaplumbağan için üzüldüm.
Diğer arkadaşlarında dediği gibi kaplumbağan Pet shop tan aldığında sağlıklı değilmiş zaten.Sen almasaydın belkide o gün içinde ölücekti sen bir kaç gün daha yaşamasını sağladın belkide...
Ama her zaman pozitif bak acı çekmekten kurtulmuş oldu..

Ayrıca buz gibi petshopta ölüm kabında öleceğine sıcak bir yuvada öldü, böyle Ömür Bey'in de dediği gibi pozitif düşün...

Başınız sağ olsun. Keşke akvaryumu olan bir petshoptan alsaydınız. Sizin hatanız değil.

33 derece kapluşlar için öldürücü bir sıcaklık değil, tek doz doksisiklin de anında öldürmez ancak uzun süre kullanımda toksik etkileri görülebilir. Zannediyorum ki sadece tesadüf olmuş :( Başınız sağolsun..

başınız sağolsun.bende kaplumbağanızın ölümünün ilaca başlamanız ile aynı zamanda olmasının tesadüf olduğunu düşünüyorum.

Teşekkur ederim arkadaslar :'( arkadas alicamaz sonra guzel bir petshoptan :'(

bir yerde okuduğuma göre ABD de hasta kaplumbağaların satışı denetlenmiş ve hasta kaplumbağaları çok ucuz fiyatlarla Türkiyeye göndermişler. bu tür kaplumbağalara karşı çok dikkatli olmak gerekiyor. sanırım sizin kapluşunuzda bu hasta kaplumbağalardan biriymiş. çok dikkat etmek gerekiyor çünkü bu küçük ve sevimli canlılar tifo gibi tehlikeli hastalıkları bile evimize taşıyabiliyorlar. banada arkadaşlarım 2 hafta önce küçük 2 kapluş hediye ettiler ve onlarda çok az yem yiyorlar.. bende korkuyorum kapluşlarıma birşey olacak diye. ama bu kapluşlar petshoplarda çok kötü şartlarda barındırılıyorlar ve zaten hastaolan bu kaplumbağalar kendi rahatsızlıklarını diğer sağlıklı kapluşlarada bulaştırabiliyorlar. :( burada sizin bir hatanız olduğunu zannetmiyorum.. kapluş muhtemelen size hasta gelmişti...

Geri